Asus Vivobook S200: Το laptop που... πάει παντού

Μικρό και θαυματουργό, το Vivobook της Asus σας ακολουθεί παντού, διαθέτει άριστες επιδόσεις και σούπερ ανταγωνιστική τιμή.
Asus Vivobook S200: Το laptop που... πάει παντού
του Χρήστου Τζώρτζη

Το Asus Vivobook S200 θα μπορούσε να θεωρηθεί το ιδανικό laptop για να έχετε πάντα μαζί σας. Είναι ελαφρύ και έχει περιορισμένες διαστάσεις, έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις, έχει οθόνη διάστασης 11,6" και μάλιστα touch. Με άλλα λόγια δεν θα σας προβληματίσει ποτέ να το κουβαλάτε όπου κι αν είστε.

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που το laptop έχει γίνει απαραίτητο… αξεσουάρ όπου και αν βρίσκονται. Ένας πωλητής που είναι συνέχεια εκτός γραφείου, ένας φοιτητής ή σπουδαστής που είναι πολλές ώρες μεταξύ αιθουσών και αμφιθεάτρων ή κάποιος που ταξιδεύει συχνά.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε θα έχετε κατανοήσει ότι, ένα 15άρι laptop, όσο ελαφρύ και αν είναι, τελικά αποδεικνύεται κουραστικό για το χέρι σας. Από την άλλη, αν έχετε ξεμείνει με κάποιο netbook, θα έχετε σιγά σιγά αντιληφθεί το έλλειμμα επιδόσεων του. Επίσης, ένα tablet, είναι μεν αρκετά ελαφρύ, ωστόσο δεν σας εξυπηρετεί στο έπακρο γιατί η φύση της εργασίας σας είναι πιο απαιτητική.

Η διάσταση των 11,6 ιντσών είναι κατά γενική ομολογία η ιδανική διάσταση για όσους το πρώτο ζητούμενο είναι η φορητότητα. Το Asus Vivobook S200 καλύπτει αυτή ακριβώς την ανάγκη: Της φορητότητας και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή, αφού δεν ξεπερνά τα 500€.



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καταρχάς η οθόνη του Vivobook S200. 'Εχουμε ήδη αναφέρει ότι είναι διάστασεις 11,6", τεχνολογία LED και "σηκώνει" ανάλυση 1366x768. Το σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι είναι αφής. Αυτό σας δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στη εμπειρία χρήσης των Windows 8 που "τρέχει" η συσκευή. Ο διπύρηνος επεξεργαστής Intel Pentium Dual Core 987 στα 1.50GHz σε συνδυασμό με τη μνήμη 4 GB αποδίδουν ικανοποιητικές επιδόσεις στο laptop και το καθιστούν παραπάνω από ικανό να ανταπεξέλθει στις καθημερινές εργασίες.

Το ενσωματωμένο chip γραφικών δεν είναι για 3D παιχνίδια αλλά είναι προφανές ότι ένα laptop του σχεδόν ενάμιση κιλού δεν είναι για να παίζετε 3D games. Ο σκληρός δίσκος των 500 GB έχει επαρκή χωρητικότητα, ενώ ο χρήστης του S200 δεν θα "στερηθεί" των θυρών LAN, USB 2.0, USB 3.0, HDMI και του card reader, καθώς επίσης και των ασύρματων συνδέσεων Wi-Fi και Bluetooth.

Από την συσκευή λείπει το DVD drive γιατί προφανώς δεν χωράει στο περιορισμένων διαστάσεων σασί, αλλά και γιατί θα επιβάρυνε την αυτονομία της συσκευής, που αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ αξιοπρεπή επίπεδα.

Ίσως, ο έντονος χαρακτήρας της φορητότητας να επέβαλε τη χρήση ενός SSD σκληρού δίσκου αλλά σε αυτή την περίπτωση το κόστος δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Το γενικό σύνολο του S200 είναι τελικά άκρως ανταγωνιστικό. Η οθόνη αφής, το λεπτό σώμα, το μικρό βάρος και οι καλές επιδόσεις, σε συνάρτηση με την τιμή είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορείτε να βρείτε. Σε αυτά, προσθέστε την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τα μεταλλικά φινιρίσματα που καθιστούν το S200, αφενός ικανό να ανταπεξέλθει σε καθημερινή (σκληρή) χρήση, αφετέρου ιδιαίτερα καλαίσθητο και εν τέλει ελκυστικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v