Samsung Galaxy S4 mini: Μικρό και θαυματουργό

Ο… μικρός αδερφός του S4 στέκεται στο ύψος των mini περιστάσεων και αποζημιώνει ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη.
Samsung Galaxy S4 mini: Μικρό και θαυματουργό
του Χρήστου Τζώρτζη

Η καθιέρωση της Samsung - ή η κυριαρχία αν προτιμάτε – δεν είναι τυχαία. Η εταιρεία έχει καταφέρει και διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα συσκευών για κάθε ανάγκη. Σε περίπτωση μάλιστα που προκύψει κάποιο "κενό", τότε η Samsung σπεύδει και το καλύπτει σε "μηδέν" χρόνο.

Το Galaxy S4 mini είναι αυτό ακριβώς. Ένα προϊόν που στόχος του είναι να συμπληρώσει την γκάμα προϊόντων της εταιρείας. Το άκρως θετικό ωστόσο είναι ότι δικαίως κατέχει το "τίτλο" Galaxy S4 και "κλείνει το μάτι" σε μικρά budget με το πρόθεμα "mini" αφού το "κανονικό" Galaxy S4 είναι σχεδόν 200€ πιο ακριβό από το mini… ξαδερφάκι.

Στο Galaxy mini S4 η οθόνη είναι διάσταση 4,3 ιντσών και εξαιρετικής ποιότητας. Είναι τεχνολογίας Super AMOLED και "σηκώνει" αναλύσεις έως 540x960 pixels.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η ανάλυση του Galaxy S4 είναι στα 1080x1920 pixels. Αυτή ωστόσο είναι η πρώτη και τελευταία αντιπαράθεση χαρακτηριστικών με το Galaxy S4 καθώς ούτε στόχος της Samsung (ούτε δικό μας) είναι ο Galaxy S4 mini να αντιπαρατεθεί με το Galasy S4. Άλλωστε στην κατηγορία που "παίζει" το Galaxy S4 mini υπάρχει ευρύ πεδίο "αντιπαράθεσης" και ανταγωνισμού.

Ο διπύρηνος επεξεργαστής του Galaxy S4 mini είναι χρονισμένος στα 1.7 GHz και σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM των 1.5 GB, η συσκευή ανταποκρίνεται πλήρως στις "υποχρεώσεις" της, δηλαδή στις λειτουργιές του Android 4.2.2 Jelly Bean, των ενσωματωμένων ή των μελλοντικά εγκατεστημένων εφαρμογών, καθώς επίσης και στις επί μέρους λειτουργίες της συσκευής.

Η χρήση είναι απροβλημάτιστη και οι εντολές που δίνετε εκτελούνται άμεσα και χωρίς στιγμιαίες παύσεις. Αυτό είναι απόλυτα σημαντικό καθώς η καθημερινότητα με τη συσκευή δεν θα δημιουργήσει στιγμιαίους "εκνευρισμούς".

Στο μπροστινό μέρος της συσκευής υπάρχει μια κάμερα 1.9 Megapixel για να εξυπηρετεί βιντεοκλήσεις. Στο πίσω μέρος ωστόσο θα βρείτε μια κάμερα στα 8 Megapixels, η οποία περιέχει λειτουργίες, Sound & Shot, Night Shot, Best Photo, Best Face, Beauty Face, HDR (High Dynamic Range), Panorama, Sports, Συνεχόμενες λήψεις Shot, καθώς και image stabilization. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα σας εξασφαλίσουν καθαρές φωτογραφίες ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Όσο αφορά την πρόσβαση σας σε ασύρματα δίκτυα είναι προφανές ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με δίκτυα WiFi, 3G αλλά και 4G καθώς ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Galaxy S4 mini είναι η υποστήριξη 4G δικτύων. Η έκδοση 4G διαθέτει επίσης και υποστήριξη NFC, DLNA αλλά και IR LED, που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν τηλεκοντρόλ εγκαθιστώντας την κατάλληλη εφαρμογή.

Το κερασάκι στην τούρτα προσθέτουν κάποιες ενσωματωμένες εφαρμογές της συσκευής, εκτός των χιλιάδων άλλωστε που μπορείτε να βρείτε στο Google Play. Μια από αυτές είναι η εφαρμογή S Health, η οποία σχετίζεται με τη διατήρηση της καλής υγείας του κατόχου της συσκευής, αφού δίνει τη δυνατότητα καταγραφής των ημερήσιων θερμίδων, την παρακολούθηση του ύπνου, τον υπολογισμό του βάρους τους, της καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας, ενώ λειτουργεί και ως μετρητής βημάτων.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε λευκό (White Frost) ή μαύρο (Black Mist) και ανάλογα με την "κατάσταση" των δικτύων σε κάθε χώρα σε εκδόσεις 4G LTE, 3G HSPA+ αλλά και 3G Dual SIM. Στην χώρα μας προς το παρόν θα βρείτε την έκδοση 4G LTE και σε τιμή στα 499€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v