Δέκα εφαρμογές που σας γλιτώνουν χρόνο

Αν ο χρόνος για εσάς είναι πολύτιμος και δεν θέλετε να τον σπαταλάτε μάταια, δείτε δέκα εφαρμογές που θα σας τον… γλιτώσουν.
Δέκα εφαρμογές που σας γλιτώνουν χρόνο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δουλειά, οικογένεια, φίλοι, έκτακτες υποχρεώσεις. Όλα (και όλοι) χρειάζονται μέρος του χρόνου σας, τόσο που αρκετές φορές σας αφήνουν ελάχιστο χρόνο για τον ίδιο σας τον εαυτό.
Καταλαβαίνουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων η σπατάλη χρόνου είναι πολυτέλεια, γι’ αυτό προτείνουμε δέκα εφαρμογές που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και θα σας γλιτώσουν αρκετό χρόνο. 

Trello
Πλατφόρμες: iOS, Android

Μια ευέλικτη εφαρμογή για την διαχείριση διάφορων projects, το… Trello σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εικονικές κάρτες για τα καθήκοντά σας και να τις οργανώσετε σε πίνακες. Με τις κάρτες αυτές παρακολουθείτε την πορεία των projects, ενώ μπορείτε να τις μετακινήσετε διευκολύνοντας την οργάνωση και την συνεργασία όσων συμμετέχουν. 

Dropbox
Πλατφόρμες: iOS, Android, BlackBerry

Η εφαρμογή του δημοφιλούς cloud storage site σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τα αρχεία που έχετε «ανεβάσει» στην ιστοσελίδα (εικόνες, βίντεο κτλ.), να ανεβάζετε στον λογαριασμό σας εικόνες και βίντεο κατευθείαν από το κινητό και να τις έχετε διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές σας. Ένα ολόκληρο cloud storage στην τσέπη σας εν ολίγοις. Σημαντική και άκρως χρήσιμη η λειτουργία που σας επιτρέπει να ανεβάζετε αυτόματα οποιοδήποτε βίντεο ή φωτογραφία τραβήξετε με το smartphone στο Dropbox. 

Eventbrite
Πλατφόρμες: iOS, Android

Για τους λάτρεις των συναυλιών, το Eventbrite σας επιτρέπει να ενημερώνεστε τακτικά για τα εισιτήρια εκδηλώσεων κοντά στην περιοχή που βρίσκεστε, αλλά και να κλείσετε τα εισιτήρια αυτά, εφ’ όσον θέλετε, μέσω της εφαρμογής. Αντίστοιχες λειτουργίες παρέχει και το Bandsintown, όπως επίσης και το Viva. 

Pixlr
Πλατφόρμες: iOS, Android

Ξεχάστε τις ατελείωτες ώρες στο Photoshop για να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία. Το Pixlr είναι μια άκρως χρήσιμη, γρήγορη και εύκολη στη χρήση σουίτα η οποία σας επιτρέπει να «παίξετε» με τις φωτογραφίες σας, να προσθέσετε φίλτρα, να τις επιδιορθώσετε, να βάλετε λεζάντες και ένα σωρό ακόμα λειτουργίες.

E-food
Πλατφόρμες: iOS

Online παραγγελία στο λεπτό από τα καλύτερα ντελιβεράδικα της περιοχής σας; Το e-food το κάνει πραγματικότητα. Εισάγετε την διεύθυνσή σας, βλέπετε τα διαθέσιμα εστιατόρια που κάνουν delivery στην περιοχή που βρίσκεστε, επιλέγετε μενού (ή προσφορές αποκλειστικά για τους χρήστες της εφαρμογής), πατάτε αποστολή και σε 40 το πολύ λεπτά γεμίζετε το στομάχι σας. 

Airtickets
Πλατφόρμες: iOS

Βρείτε και κλείστε τα φθηνότερα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω της εφαρμογής του Airtickets και οργανώστε αποτελεσματικά το ταξίδι σας κάνοντας επίσης κράτηση (αν θέλετε) σε ξενοδοχεία της αρεσκείας σας. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη: κάνετε αναζήτηση με real time πληροφορίες πτήσεων, επιλέγετε την πτήση που σας ενδιαφέρει, κάνετε την αγορά μέσω πιστωτικής κάρτας και έχετε την δυνατότητα για online check in. Τέλος στις ουρές δηλαδή. Επίσης, η εφαρμογή σας επιτρέπει να βάλετε μια πτήση στα «Αγαπημένα» και να ενημερώνεστε τακτικά για το κατά πόσο υπάρχει καλύτερη τιμή. 

AthensBook
Πλατφόρμες: iOS, Android, Windows Phone

Ανοιχτά βενζινάδικα με την τιμή της βενζίνης για να εντοπίσετε το πιο συμφέρον, σημεία ενδιαφέροντος, προβολές κινηματογράφων, εστιατόρια, διαδραστικοί χάρτες προς δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία και πληροφορίες για δρομολόγια τρένων είναι λίγα μόνο από τα features αυτής της εξαιρετικά χρήσιμης εφαρμογής για όσους μένουν Αθήνα. 

Farmakeia
Πλατφόρμες: iOS, Android

Είναι νύχτα και χρειάζεστε επειγόντως ένα φαρμακείο. Μπορείτε πλέον να αποφύγετε το σκύψιμο ανάμεσα στα στόρια του κλειστού φαρμακείου της γειτονιάς σας για να δείτε ποιοι συνάδελφοί του διανυκτερεύουν. Δείτε την πλήρη λίστα με τα ανοιχτά φαρμακεία και εντοπίστε το κοντινότερο σε εσάς, βάζοντας σε εφαρμογή το application Farmakeia, το οποίο θα χρησιμοποιήσει το ενσωματωμένο GPS της συσκευής σας για να κάνει τα υπόλοιπα. 

Skroutz
Πλατφόρμες: iOS
Ένα από τα καλύτερα ελληνικά sites που μας ενημερώνουν για τις προσφορές και τις διαφορετικές τιμές προϊόντων ανά κατάστημα έχει μεταφέρει την δραστηριότητά του και στο smartphone σας. Ενημερωθείτε εν κινήσει για τις προσφορές σχετικά με τις αγορές που θέλετε να πραγματοποιήσετε, συγκρίνετε τιμές από 1100 καταστήματα για το προϊόν που σας ενδιαφέρει και, χρησιμοποιώντας την camera της συσκευής σας, σκανάρετε το barcode προϊόντων για να μάθετε άμεσα την τιμή τους. 

Taxibeat
Πλατφόρμες: iOS, Android

Η χρήση της πρωτοποριακής αυτής εφαρμογής είναι εξαιρετικά απλή. Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή, εγγράφεται στην υπηρεσία και αφήνει τα υπόλοιπα στο.. Taxibeat. Με ένα απλό άγγιγμα, η εφαρμογή βρίσκει την ακριβή του θέση στο Google Maps και ταυτόχρονα του εμφανίζει όλα τα διαθέσιμα ταξί που βρίσκονται σε ακτίνα μέχρι και δύο χιλιόμετρα από την θέση του. Η λίστα είναι πλήρως ενημερωμένη με φωτογραφία του οδηγού, πληροφορίες για την μάρκα και τα extras του οχήματος (π.χ. ακριβής απόσταση οχήματος από το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης, air condition, θέση για φορτιστή κινητού, δερμάτινα καθίσματα, ακόμα και… wifi! ), καθώς και βαθμολογίες με αστέρια (μέχρι πέντε) από προηγούμενους πελάτες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v