Toshiba Excite: Τα tablet της... διπλανής πόρτας

Η Toshiba μπαίνει δυναμικά στον χώρο των tablet, λανσάροντας τρία μοντέλα σε ανταγωνιστική τιμή και με high-tech χαρακτηριστικά.
Toshiba Excite: Τα tablet της... διπλανής πόρτας
του Χρήστου Τζώρτζη 

Το λανσάρισμα της σειράς tablet Excite από την Toshiba, είναι αναμφίβολα μια κίνηση φιλόδοξη και ίσως επιθετική για τη θέση της εταιρείας στην κατηγορία των tablets. Η σειρά περιλαμβάνει τα μοντέλα Pro, Write και Pure, τα οποία διαθέτουν οθόνες 10,1 ιντσών.

Το Excite Pure είναι ένα entry level μοντέλο το οποίο θα διατίθεται σε ανταγωνιστική τιμή. Η οθόνη των 10,1 ιντσών είναι multi touch (ten finger) και υποστηρίζει ανάλυση 1280x800 pixels. Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Tegra 3 της NVIDIA. Ανάλογα με την έκδοση θα μπορεί να συνδεθεί στο Internet μέσω Wi-Fi ή/και μέσω 3G δικτύων, ενώ διαθέτει 2 κάμερες – μια εμπρός στα 1.2 Megapixel και μια πίσω στα 3 Megapixel. Στις πλευρές του Excite Pure θα βρείτε θύρα micro-USB 2.0, HDMI micro, υποδοχή ήχου αλλά και την υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD (SDHC/SDXC).

Η επιτυχία του Excite Pure θα κριθεί από την τιμή διάθεσης, αφού η συσκευή τοποθετείται στο μέσο όρο της κατηγορίας από άποψης τεχνικών χαρακτηριστικών, έχοντας ωστόσο ως πλεονέκτημα την ποιότητα κατασκευής και την υποστήριξη της Toshiba.



Όσον αφορά τα μοντέλα Pro και Write, εδώ η Toshiba "επενδύει" στο να καθιερώσει ένα high tech προφίλ στην κατηγορία. Καταρχάς τα δυο μοντέλα θα "φορούν" την έκδοση 4 του επεξεργαστή Tegra της NVIDIA. Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο επεξεργαστή και μάλιστα η Toshiba θα είναι ίσως η πρώτη με διαθέσιμα μοντέλα βασισμένα σε αυτόν τον επεξεργαστή.

Η οθόνη του Excite Pro και Excite Write είναι διάστασης 10,1" και λόγω τεχνολογίας υποστηρίζει την "ιλιγγιώδη" ανάλυση 2560x1600 pixels, την οποία δύσκολα θα βρούμε σε άλλα tablet των 10 ιντσών. Η οθόνη του Excite Write διαθέτει επίσης επίστρωση Gorilla Glass 2 για προστασία από γρατζουνιές και μικρο-γδαρσίματα. Μια ακόμη διαφορά των δυο μοντέλων είναι ότι το Write διαθέτει ειδικό πενάκι (Digitizer Pen) και την αντίστοιχη εφαρμογή TruNote η οποία ενσωματώνει αλγόριθμους αναγνώρισης χειρόγραφων σημειώσεων.

Τα δύο μοντέλα έχουν εμπρόσθια και πίσω κάμερα με αναλύσεις 1.2 Megapixel και 8.0 Megapixel αντίστοιχα, ενώ η πίσω κάμερα διαθέτει και LED Flash. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 16 GB και μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση καρτών μνήμης με χωρητικότητα έως 32 GB.

Τα Excite Pro και Excite Write θα κυκλοφορούν σε εκδόσεις Wi-Fi και Wi-Fi/3G, υποστηρίζουν σύνδεση με συσκευές μέσω Bluetooth και διαθέτουν θύρα micro-USB 2.0 και HDMI micro.

Η Full HD ανάλυση Excite Pro και Write αλλά και τα εξαιρετικής απόδοσης ενσωματωμένα stereo ηχεία harman kardon με υποστήριξη DTS, εξασφαλίζουν επίσης μοναδικές προβολές ταινιών, αλλά και κορυφαία εμπειρία σε παιχνίδια ή multimedia εφαρμογές.

Και τα τρία μοντέλα της σειράς, Excite (Pro, Write και Pure) "τρέχουν" το λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean και μπορούν να συνδεθούν μέσω Bluetooth με το κάλυμμα-πληκτρολόγιο της Toshiba (διατίθεται ξεχωριστά) αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα του χρήστη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v