HP Pavilion 17-E050SV: Ένα «σταθερό» laptop επιδόσεων

Το «σταθερό» 17άρι laptop της Heulett Packard συνδυάζει επιδόσεις με άκρως ελκυστική τιμή. Γνωρίστε το.
HP Pavilion 17-E050SV: Ένα «σταθερό» laptop επιδόσεων
του Χρήστου Τζώρτζη

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καθιερώσει ένα laptop σαν τον βασικό οικιακό υπολογιστή. Η φορητότητα του συγκεκριμένου υπολογιστή περιορίζεται… από δωμάτιο σε δωμάτιο και σπάνια το συγκεκριμένο σύστημα θα βγει εκτός σπιτιού. Ίσως κατά την περίοδο των διακοπών αλλά και πάλι θα πάει σε σταθερό σημείο.

Τον φορητό υπολογιστή που ικανοποιεί τις παραπάνω συνθήκες τον κατατάσσαμε - πριν από καιρό – στην κατηγορία των "desktop replacement". Αν η φορητότητα, δεν είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που θα "μετρήσετε" κατά την αγορά ενός laptop τότε δεν βλέπω το λόγο να παραμείνετε στα laptop με οθόνη 15,6 ίντσες και να μην "ανέβετε κατηγορία" με ένα laptop που η διάσταση της οθόνης φτάνει τα τις 17,3 ίντσες. Πόσο μάλλον όταν ένα 17άρη μπορείτε να το βρείτε σε δελεαστική τιμή και με "δυνατά" τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το HP Pavilion 17-E050SV. Μια ξεκάθαρη πρόταση από την HP για όσους ζητούν επιπλέον επιδόσεις και… χώρο.

Η 17άρα (17,3") οθόνη του laptop της HP είναι τεχνολογίας BrightView HD+ με οπίσθιο φωτισμό LED και μπορεί να δώσει αναλύσεις έως 1600x900 pixels. Η απόδοση της οθόνης σε συνδυασμό με την "χορταστική" διάσταση θα σας διευκολύνουν αρκετά, σε καθημερινές εργασίες και θα σας εξασφαλίσουν επιπλέον απόλαυση σε περίπτωση που θελήσετε να δείτε κάποια ταινία στο laptop σας.

Το σασί είναι ιδιαίτερα ποιοτικό και το laptop δημιουργεί την αίσθησης της σφιχτής συναρμολόγησης. Τα πλαστικά καλύμματα είναι πολύ καλής ποιότητας και "κερδίζουν" τόσο στην όψη όσο και στην αφή. Το ασημί καπάκι είναι ίσως από τα πιο ποιοτικά και εντυπωσιακά, που έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία των laptops.

Στο εσωτερικό του σασί του HP Pavilion 17-E050SV υπάρχει ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής της AMD A Series (AMD A4-5000M) με γραφικά Radeon HD 8330 (1,5 GHz, 2 MB cache). Η εγκατεστημένη μνήμη είναι στα 4 GB, ενώ ο σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 500 GB, ενώ το laptop διαθέτει και οπτικό drive SuperMulti DVD±R/RW. Το λειτουργικό σύστημα που συνοδεύει το laptop της HP είναι τα Windows 8.

Φεύγοντας από το εσωτερικό και παραμένοντας στο σασί, θα βρούμε περιμετρικά τις διάφορες θύρες του laptop. Οι θύρες USB είναι 3 συνολικά εκ των οποίων οι 2 είναι USB 3.0. Αν θέλετε να συνδέσετε έναν προτζέκτορα ή μια τηλεόραση με το laptop, μπορείτε να το κάνετε μέσω των εξόδων VGA και HDMI, ενώ το laptop περιλαμβάνει είσοδο μικροφώνου, έξοδο ακουστικών και card reader αλλά και θύρα LAN για να συνδεθείτε ενσύρματα σε κάποιο τοπικό δίκτυο και το Internet. Φυσικά στο Internet μπορείτε να συνδεθείτε και μέσω Wi-Fi.

Τα ηχεία που διαθέτει η συσκευή μπορούν να αποδώσουν καθαρό ήχο DTS, ενώ στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει web camera HP TrueVision HD με φωτεινή ένδειξη δραστηριότητας LED και ενσωματωμένο ψηφιακό μικρόφωνο για να κάνετε άνετα τις βιντεοκλήσεις σας.

Η διάσταση της οθόνης απαιτεί και μεγαλύτερο σασί, που σημαίνει ότι στο πληκτρολόγιο χωράει πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο, ενώ το tousch pad έχει ικανοποιητική αίσθηση χρήσης.

Το 17άρη laptop από την HP είναι ένα laptop που εκτός από αξιοπρεπείς επιδόσεις, σας εξασφαλίζει άνεση χρήσης και επιπλέον απόλαυση σε κάποιες περιπτώσεις. Το αντίτιμο είναι φυσικά η φορητότητα αφού τόσο οι διαστάσεις των 42x26,7x 3,28 εκατοστών, όσο και το βάρος – 2,9 κιλά – αποτελούν αντικίνητρα για να κουβαλάτε συνέχεια μαζί σας το laptop.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι η τιμή του, αφού δεν ξεπερνά 490 €, έχοντας πάντα κατά νου τη γνωστή και μη εξαιρετέα ποιότητα HP αλλά και την υποστήριξη της εταιρείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v