Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση: Τα "τι και πώς"

Η νέα υπηρεσία της Microsoft φέρνει την «σουίτα» της στην νέα εποχή, καθιστώντας τα αρχεία μας διαθέσιμα από οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται με το διαδίκτυο.
Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση: Τα τι και πώς
του Χρήστου Τζώρτζη

Το Microsoft Office μπορεί για πολλούς να θεωρηθεί ως το μακράν πιο πολύ-χρησιμοποιημένο πρόγραμμα. Κείμενα, υπολογισμοί, παρουσιάσεις και πολλά άλλα, σε καθημερινή βάση, περνούν από το Office.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το Office θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής του Δημοτικού για να κάνει μια εργασία, ενώ την ίδια σουίτα θα χρησιμοποιήσει και ένα χρηματιστής για να κάνει τη δουλεία του - τηρουμένων κάποιων αναλογιών έκδοσης. Δεν είναι ώρα όμως να κάνουμε "ταμείο" για το Office αλλά να δούμε πώς η Microsoft – κατασκευάστρια του Office – "ορίζει" το Office στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Οι προκλήσεις των σύγχρονων αναγκών



Ο καιρός που για οποιαδήποτε εργασία αφορούσε κείμενα, υπολογισμούς κ.ά. έπρεπε να καθηλωθούμε σε ένα υπολογιστή έχει περάσει. Τα εργαλεία εργασίας όπως το Office, τα χρειαζόμαστε παντού και πάντα διαθέσιμα. Και ακόμη κι αν έχουμε το Office στο laptop μας ή στο Windows Phone smartphone, υπάρχουν φορές που η ευελιξία είναι περιορισμένη. Για παράδειγμα το έγγραφο με τις τελευταίες διορθώσεις το έχουμε στο laptop του σπιτιού και παρ’ ότι έχουμε και χρόνο και τη δυνατότητα – μέσω του smartphoneή του tablet – να κάνουμε μερικές ακόμη σημαντικές διορθώσεις, δεν έχουμε διαθέσιμο το έγγραφο, αφού είναι στο laptop που έχουμε αφήσει στο σπίτι.

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα και όσο πιο πολύπλοκη είναι η ζωή και η εργασία μας (που καλώς ή κακώς όντως είναι) το πρόβλημα αυτό διογκώνεται.

Η λύση έρχεται από την σύγχρονη τάση εργασίας, το Cloud. Πολύ σύντομα οι "επιταγές" του cloud computing ορίζουν ότι τα εργαλεία και τα αρχεία θα πρέπει να είναι διαθέσιμα από παντού και με οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο Internet. Αυτό σημαίνει ότι, ο τοπικός σκληρός δίσκος ή τα εγκατεστημένα προγράμματα, παύουν να είναι ο κοινός τόπος για κάθε εργασία και για αποθήκευση. Ο κοινός τόπος είναι ένα "χώρος" στο Internet και αποκτώντας πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή (desktop PC, laptop, smartphone, tablet), σε αυτόν τον κοινό τόπο, αποκτάτε πρόσβαση και στα εργαλεία (προγράμματα ή υπηρεσίες) και στα αρχεία.

Η λύση της Microsoft



Έχοντας τα δύο δεδομένα που περιγράφονται παραπάνω – δηλαδή την ευρύτατη καθιέρωση του Office στους απλούς οικιακούς χρήστες και την τάση του cloud computing, η Microsoft αποφάσισε να "εξελίξει" το Office και να παρουσιάσει την cloud εκδοχή του, το Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση.

Πρόκειται για μια Cloud υπηρεσία που έχει σαν σκοπό, στα εργαλεία του Office και κατ' επέκταση στα αρχεία που δημιουργούνται με αυτά τα εργαλεία, να δοθεί πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο Internet (PCs, Mac, tablet). Με άλλα λόγια το Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση είναι μια online υπηρεσία, όπου έχετε διαθέσιμες online εκδόσεις των προγραμμάτων του Office– Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher και Access.

Η υπηρεσία Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση είναι συνδρομητική και το κόστος της ανέρχεται στα 99 ευρώ το χρόνο ή €10 το μήνα αν επιλέξετε να πληρώνετε ανά μήνα. Το κόστος της συνδρομής περιλαμβάνει μια νόμιμη άδεια χρήσης των προγραμμάτων του Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher και Access) και δυνατότητα πρόσβαση και χρήσης αυτών από μέχρι 5 συσκευές (Windows tablet, φορητά και σταθερά PC ή Mac). Αν είστε φοιτητής, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε την Ακαδημαϊκή Έκδοση του Office 365 με συνδρομή 79 ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Πέραν του νόμιμου Office που αποκτάτε – μαζί με τα μελλοντικά updates - με το ετήσιο ή μηνιαίο κόστος που θα καταβάλετε, αποκτάτε επίσης 20 GB αποθηκευτικού χώρου στο SkyDrive - δηλαδή τριπλάσιο χώρο από το χώρο που προσφέρει δωρεάν η υπηρεσία Skydrive - καθώς επίσης και 60 λεπτά δωρεάν κλήσεων στο Skype world. Η προσφορά αυτή αφορά κλήσεις σε όλο τον κόσμο σε οποιοδήποτε κινητό, σταθερό ή υπολογιστή.

Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι η υπηρεσία Office 365 δεν είναι ένα κουτί του Office που θα αγοράσετε από το ράφι και θα πληρώνετε 99 ευρώ ετησίως για να το χρησιμοποιείτε. Είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία εργασίας και επικοινωνίας και έτσι θα πρέπει να αξιολογηθεί.



Η υπηρεσία Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση είναι διαθέσιμη σε δοκιμαστική χρήση για 30 ημέρες, οπότε και μπορείτε να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα για τη χρησιμότητα και την ευελιξία που προσφέρει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v