Top 5 «fit» εφαρμογές για smartphones

Πόσο fitness χωράει το… smartphone σας; Αφήστε κατά μέρους τα εθιστικά games και κατεβάστε πέντε χρήσιμες εφαρμογές, οι οποίες φιλοδοξούν να γίνουν ο personal trainer των – ψηφιακών – ονείρων σας.
Top 5 «fit» εφαρμογές για smartphones
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η επανάσταση στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας με την δημιουργία των smartphones συνοδεύτηκε με την ανάπτυξη και κυκλοφορία χιλιάδων εφαρμογών για οτιδήποτε μπορεί να περάσει από το μυαλό σας. Όντας ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού, επιλέξαμε πέντε χρήσιμες εφαρμογές για smartphones, οι οποίες αφορούν τον χώρο του fitness και μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων σας. Μερικές είναι δωρεάν, άλλες έχουν ένα συμβολικό κόστος, όμως όλες τους είναι απαραίτητες για τους γκατζετάκηδες που θέλουν να ακολουθήσουν υγιεινό lifestyle – έστω και την τελευταία στιγμή.
 
Myfitnesspal 

Smartphones: iPhone, Android, Blackberry και Windows Phone
Τιμή: Δωρεάν
Πολύ χρήσιμο πρόγραμμα για όσους θέλουν να καταγράφουν την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων. Έχει τεράστια βάση δεδομένων με φαγητά, γεύματα από εστιατόρια, fast food και συμπληρώματα, ενώ αν κάποια τροφή δεν υπάρχει στην βάση δεδομένων του μπορείτε να την προσθέσετε εσείς, συμπληρώνοντας θερμίδες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη κτλ. Έτσι, στο τέλος της ημέρας έχετε το σύνολο θερμίδων που καταναλώσατε. Επίσης, συμπληρώνοντας την φόρμα του προφίλ σας στην εφαρμογή με το βάρος, τη συχνότητα και το είδος της προπόνησής σας, το ποσοστό λίπους έχετε στο τέλος κάθε μήνα μια συνολική εικόνα της προόδου σας. Η εφαρμογή έχει το δικό της site και χρειάζεται Internet για να λειτουργήσει. 

Instant Heart Rate
 
Smartphones: iPhone, Android
Τιμή: 0.79€
Ακριβές, εύκολο στην χρήση και τεσταρισμένο από ιατρικό team. To Instant Heart Rate χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά έξυπνη ιδέα, δείχνει με ακρίβεια τους καρδιακούς σας παλμούς στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου, μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας μπροστά από την κάμερα του κινητού και η εφαρμογή χρησιμοποιώντας το φως από το φλας και ανιχνεύοντας τις αλλαγές στην αιμάτωση του δαχτύλου βγάζει με ακρίβεια τους παλμούς. Απαραίτητο για όσους θέλουν να ξέρουν με ακρίβεια τους καρδιακούς τους παλμούς κατά την διάρκεια της προπόνησης, αλλά και όσους δεν πρέπει να ξεπερνούν ορισμένα όρια. Δεν δουλεύει σε smartphones χωρίς φλας. 

RunKeeper Pro
 
Smartphones: iPhone, Android, Windows Phone
Τιμή: Δωρεάν
Αν είστε λάτρης των outdoor αθλημάτων (τρέξιμο, ποδήλατο, πεζοπορία κτλ.), τότε το RunKeeper είναι η εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από το κινητό σας. Δουλεύει με το GPS του smartphone και αφού το ρυθμίσετε ανάλογα με το άθλημα που κάνετε, όταν τελειώσετε την προπόνηση σας εμφανίζει αναλυτικά την απόσταση που διανύσατε, τις θερμίδες που «κάψατε», την διαδρομή σας σε Google Maps και πληροφορίες για το βήμα, την μέγιστη και ελάχιστη ταχύτητα, ακόμα και το υψόμετρο. Σημαντική προσθήκη στην εφαρμογή είναι οι φωνητικές οδηγίες που παρέχει στον χρήστη, οι οποίες σας ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την απόσταση που έχετε διανύσει και τον χρόνο που έχει περάσει από την στιγμή που ξεκινήσατε την αθλητική δραστηριότητα. Σε συνεργασία μάλιστα, με την ιστοσελίδα της εφαρμογής μπορείτε να διαμορφώσετε το προσωπικό σας προφίλ και να μοιραστείτε ρεκόρ και επιδόσεις με φίλους από όλον τον κόσμο. 

Fit Builder

Smartphones: iPhone
Τιμή: 7,99€
Μπορεί η τιμή της να είναι λίγο «τσουχτερή», αλλά η εφαρμογή σίγουρα αξίζει τα λεφτά της. Περιέχει παραπάνω από διακόσιες έτοιμες προπονήσεις για κάθε στόχο και μυϊκή ομάδα, όμορφο και εύχρηστο interface, εκατοντάδες ασκήσεις για να δημιουργήσετε προπονήσεις πλήρως προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, παραπάνω από είκοσι χιλιάδες φωτογραφίες και επεξηγηματικά βίντεο (απαραίτητη η σύνδεση στο Internet για να τα δείτε), πέντε χρονόμετρα για να κρατάτε με ακρίβεια τα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ και τις ασκήσεις, γραφικές παραστάσεις με την μηνιαία πρόοδό σας από προπόνηση σε προπόνηση και δυνατότητα δημιουργίας προφίλ και αποστολής των προπονήσεών σας μέσω e-mail. Ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους δημιουργούς του, αυξάνοντας την database των ασκήσεων και προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά.

GymGoal ABC

Smartphones:
iPhone
Τιμή: 0.79€
Η φθηνότερη εναλλακτική του Fit Builder προσφέρει στον χρήστη παραπάνω από 280 ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες, ενώ σας επιτρέπει να προσθέσετε τις δικές σας φωτογραφίες για κάθε άσκηση. Έχει επεξηγηματικά animation, εικόνες και αναλύσεις ασκήσεων βήμα προς βήμα, καθώς και 52 έτοιμες προπονήσεις χωρισμένες ανάλογα με την μυϊκή ομάδα, το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τον διαθέσιμο εξοπλισμό. Όπως και με τις ασκήσεις, έτσι και εδώ μπορείτε να φτιάξετε και να προσθέσετε στην database την δικιά σας εξατομικευμένη προπόνηση, ενώ καταχωρώντας το βάρος, το ύψος και το επίπεδο της καθημερινής δραστηριότητας σας βγάζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος, τον Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό και το ποσοστό λίπους. Αν το Fitbuilder σας φαίνεται υπερβολικά ακριβό, τότε κατεβάστε το GymGoal και κρατήστε τα 7€ της διαφοράς για μπάρες πρωτεΐνης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v