Travel Apps: 10 +1 «φευγάτες» εφαρμογές για smartphones

Ταξιδεύετε ή σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό; Θέλετε να κάνετε την – ταξιδιωτική – ζωή σας πιο εύκολη; Είστε κατά βάθος και λίγο… γκατζετάκιας; Σας παρουσιάζουμε «ορτώστε» έντεκα ταξιδιωτικές εφαρμογές που δεν θα πρέπει να λείψουν από το smartphone σας.
Travel Apps: 10 +1 «φευγάτες» εφαρμογές για smartphones
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος ισχυριζόταν ότι θα μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειαζόμαστε για τα ταξίδια μας (από συστήματα πλοήγησης σε πόλεις του εξωτερικού μέχρι δρομολόγια πτήσεων, πλοίων και τουριστικούς οδηγούς) στην μνήμη του κινητού μας τηλεφώνου, τότε σίγουρα θα τον περνούσαμε για τρελό. Η ραγδαία όμως ανάπτυξη της τεχνολογίας των κινητών, σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα των προγραμματιστών έφεραν τα πάνω κάτω – και – στις καλοκαιρινές μας αποδράσεις. Έντεκα ταξιδιωτικές εφαρμογές αποδεικνύουν του λόγου το αλήθές.


Packing List
Τιμή: 0,79€

Το μόνιμο πρόβλημα του «τι να πάρω στο ταξίδι», αλλά και του «^%@$%^$@ πάλι ξέχασα να πάρω την ξυριστική μηχανή ή την οδοντόβουρτσα» λύνεται με εφαρμογές όπως το Packing List. Έτοιμες προτάσεις σε λίστες για το τι θα πάρετε μαζί σας στο ταξίδι και δυνατότητα δημιουργίας της δικής σας λίστας με τα προσωπικά σας αντικείμενα για κάθε προορισμό, ώστε να μην αφήσετε τίποτα πίσω.

Google Translate
Τιμή: Δωρεάν

Για να μην βρεθείτε σε καταστάσεις αντίστοιχες με αυτή του Επιθεωρητή Clouseau όταν επισκεφτείτε χώρες του εξωτερικού, το Google Translate μεταφράζει με ακρίβεια λέξεις και φράσεις σε 57 διαφορετικές γλώσσες χρησιμοποιώντας λογισμικό αναγνώρισης φωνής. Απλά πληκτρολογείτε – ή λέτε – την φράση και η μετάφρασή της εμφανίζεται στην οθόνη ή ακούγεται από το ηχείο. 

Viber
Τιμή: Δωρεάν

Μιλήστε δωρεάν και με πολύ καλή ποιότητα κλήσης με τα αγαπημένα σας πρόσωπα οπουδήποτε και αν βρίσκεστε ή στείλτε τους δωρεάν μηνύματα. Απαραίτητες προϋποθέσεις να είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο wi-fi και οι φίλοι σας να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή στο κινητό τους. 

iSlands
Τιμή: Δωρεάν

Ενημερωμένες πληροφορίες για τα δρομολόγια των πλοίων για όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε λιμάνι αναχώρησης και προορισμού και να προσδιορίσετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και η εφαρμογή αναλαμβάνει να σας βρει όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια. 


Free Wi-Fi Finder
Τιμή: Δωρεάν
 

Εμφανίζει στον χάρτη όλα ασύρματα δίκτυα που βρίσκονται κοντά σας – δωρεάν ή μη – σε πόλεις του εσωτερικόυ και του εξωτερικού. Παρέχει επίσης δυνατότητα αναζήτησης συγκεκριμένων περιοχών, εύρεσης με φίλτρο του τύπου των hotspots, τηλέφωνα και διευθύνσεις για το κάθε hotspot, καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης των αγαπημένων σας. Ιδιαίτερα χρήσιμο στην Ελλάδα, όπου το 3G βρίσκεται ακόμα σε… πρωτόγονο στάδιο.

Greek Ships
Τιμή: Δωρεάν
Θέλετε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το πλοίο με το οποίο ταξιδεύετε εσείς ή οι φίλοι σας; Το Greek Ships σας δίνει την ακριβή τοποθεσία του πλοίου στον χάρτη, καθώς και την ταχύτητά του σε κόμβους. To μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξτε από την λίστα με τα 200 ferries αυτό που σας ενδια-ferrie. 

Πόση βενζίνη
Τιμή: Δωρεάν

Ιδανική εφαρμογή για όσους αποφασίσουν να κάνουν καλοκαιρινά roadtrips και θέλουν να ξέρουν πάνω κάτω πόσα χρήματα θα ξοδέψουν σε βενζίνη. Εισάγετε τις δύο διευθύνσεις, δηλώνετε τον κυβισμό του οχήματος, το είδος της διαδρομής και σας εμφανίζεται το αποτέλεσμα στους Google Maps μαζί με λεπτομέρειες όπως το κόστος, η απόσταση και ο απαιτούμενος χρόνος. Διαθέτει επίσης επιλογές για αποφυγή διοδίων, αυτοκινητόδρομων και δήλωση ενδιάμεσου σταθμού. 

FlightBoard
Τιμή: 2.99€


Η εφαρμογή μετατρέπει το κινητό σας σε πίνακα αναχωρήσεων- αφίξεων για οποιοδήποτε αεροδρόμιο στον κόσμο. Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και έχετε ενδιάμεσους σταθμούς, το Flightboard σας ενημερώνει με ακρίβεια μέσω των push notifications για πτήσεις από όλον τον κόσμο, αλλαγές και καθυστερήσεις (μακριά από μας!), ενώ διαθέτει φίλτρα για να βρείτε την δική σας, να δείτε πότε φεύγει και σε ποια πύλη αεροδρομίου πρέπει να βρεθείτε. Σας επιτρέπει επίσης να μοιραστείτε τις τυχόν καθυστερήσεις με τους φίλους σας μέσω twitter, facebook ή mail. 

LiveMap
Τιμή: Δωρεάν


Εξαιρετικά χρήσιμη ελληνική εφαρμογή για εγχώριες διαδρομές η οποία μοιάζει αρκετά με τους Google Maps, με την διαφορά ότι προσφέρει ένα σωρό ακόμα υπηρεσίες στον χρήστη: αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ κτλ.), live σημεία ενδιαφέροντος όπως εφημερεύοντα φαρμακεία, νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τιμές υγρών καυσίμων για 4.000 πρατήρια σε όλη την χώρα με ωριαία ανανέωση. 


Lonely Planet Travel Guides
Τιμή: 4.99


Αν ταξιδεύετε σε χώρες του εξωτερικού, τότε οι ταξιδιωτικοί οδηγοί του Lonely Planet θα σας φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμοι. Μέχρι στιγμή έχουν κυκλοφορήσει για δέκα πόλεις (Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Βενετία, Αβάνα, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Στοκχόλμη και Ρώμη), αλλά η λίστα αυξάνεται συνεχώς με νέες προσθήκες. Ιστορικές πληροφορίες, μνημεία, σημεία ενδιαφέροντος, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ, clubs, όλα εμφανίζονται πάνω στον χάρτη ανάλογα με το σημείο που βρίσκεστε. Για να έχετε όλους τους οδηγούς «μαζεμένους», μπορείτε να κατεβάσετε το Lonely Planet Travel Guides free και να τους αρχειοθετήσετε μέσω αυτής της εφαρμογής.

TripAdvisor
Τιμή: Δωρεάν

Βρείτε στον χάρτη ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε σε Ελλάδα και εξωτερικό, συζητήστε με άλλους χρήστες, σχολιάστε και βαθμολογήστε τα. Η εφαρμογή διαθέτει παραπάνω από 40 εκατομμύρια κριτικές χρηστών, δυνατότητα αναζήτησης πτήσεων και χρεώσεων αεροπορικών εταιρειών, λειτουργία Near Me Now για άμεσο εντοπισμό των ξενοδοχείων, εστιατορίων ή τουριστικών αξιοθέατων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, καθώς και φωτογραφίες από ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα και προορισμούς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v