Samsung EC-ES9: Τα... φωτογραφίζει όλα και συμφέρει

Ευρυγώνιος φακός για πανοραμικές φωτογραφίες, ενσωματωμένες λειτουργίες retouche, προηγμένες δυνατότητες και τιμή - έκπληξη. Τι άλλο θέλετε από τη νέα σας φωτογραφική μηχανή;
Samsung EC-ES9: Τα... φωτογραφίζει όλα και συμφέρει
του Πάρη Καπράλου

Η Samsung EC-ES9 είναι το νεότερο και φθηνότερο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής της Samsung και αποτελεί ιδανικό σύντροφο για τις διακοπές σας, με την αβάσταχτη ελαφρότητα της και τις ποικίλες δυνατότητες της.

Οι επαγγελματίες της φωτογραφίας θα σας πουν ότι η υψηλή ανάλυση δεν είναι το παν σε μια φωτογραφική μηχανή. Η λεπτομέρεια της φωτογραφίας και ο μειωμένος θόρυβος εξαρτώνται άμεσα από τον φακό. Αν και “light” το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει ευρυγώνιο φακό με διάμετρο 27mm και 4x οπτικό zoom ώστε οι φωτογραφίες σας να έχουν το απαραίτητο βάθος πεδίου. Μπορείτε ακόμα και να τραβάτε εντυπωσιακές πανοραμικές φωτογραφίες από μακριά. Και από megapixel δεν υπολείπεται καθόλου: 12 MP, όλα δικά σας.

Ήπιατε περισσότερους καφέδες στην παραλία σήμερα ή ακόμα μιλούν μέσα σας τα σφηνάκια της περασμένης βραδιάς, με αποτέλεσμα να μην έχετε απόλυτα σταθερά χέρια και να “τρέμετε” να τραβήξετε φωτογραφία; Σταματήστε να τρέμετε, τουλάχιστον εντός εισαγωγικών, και πατήστε το κουμπί της EC-ES9: η φωτογραφία σας θα βγει το ίδιο τέλεια όπως πάντα, εξαιτίας του υποσυστήματος “Digital Image Stabilization” που αυτή ενσωματώνει.

Αφού τραβήξετε την φωτογραφία, θα μπορέσετε να διαπιστώσετε μόνοι σας την καθαρότητα, ευκρίνεια και σταθερότητα της στην οθόνη των 2.4" LCD ποιότητας με υψηλά επίπεδα αντίθεσης και μεγάλο βάθος χρώματος για μεγαλύτερο ρεαλισμό. Αν πάλι οι φωτογραφίες δεν σας αρκούν για να αποθανατίσετε μια συγκεκριμένη στιγμή, σας δίνεται η δυνατότητα να τραβήξετε 30FPS video ανάλυσης 640x480 pixels με 5x οπτικό zoom.

Λιγότερο αναμενόμενη για φωτογραφική μηχανή της κατηγορίας της είναι η λήψη πανοραμικών φωτογραφιών όταν θέλετε να απαθανατίσετε ένα εκτεταμένο τοπίο ή μια μεγάλη ομάδα ατόμων χάρη στον ευρυγώνιο 27mm φακό και η υψηλή ευαισθησία ISO 1600 για λιγότερο θολές εικόνες υψηλής ποιότητας ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Παράλληλα, ενσωματωμένες λειτουργίες retouche όπως περικοπή και διόρθωση κόκκινων ματιών, περιλαμβάνονται σε αυτό το μικρό θαύμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή έχει δυνατότητα PICTbridge -δηλαδή αποστολής ασύρματα εκτύπωσης σε συμβατό με αυτή τη τεχνολογία εκτυπωτή, χωρίς να παρεμβάλλεται Η/Υ, και παίρνει κάρτες μνήμης SD και SDHC. Οι διαστάσεις της είναι 2,5 Χ 9,25 Χ 6,8 εκατοστά και το βάρος της 117 γραμμάρια.

Η συσκευή συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή, και η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής της μαζί με φόρο είναι μόλις 69 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v