Sony 3D bloggie: Η κάμερα του blogger

Μικρή και ελαφριά, με προηγμένες δυνατότητες όχι μόνο όσον αφορά τις δυνατότητες λήψης φωτογραφιών και 3D βίντεο, αλλά και την κοινωνική σας δικτύωση, η νέα Sony 3D Bloggie αποτελεί το όνειρο κάθε gadget-άκια blogger.
Sony 3D bloggie: Η κάμερα του blogger
του Πάρη Καπράλου

Μικροσκοπικό και σα να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας το νέο gadget της Sony είναι ικανό μεν για λήψεις 3D video, αλλά αυτή απέχει από το να είναι η βασική του αρετή.

Πρόκειται για μια μικροσκοπική βιντεοκάμερα με πολές δυνατότητες που αποτελεί μέλος της “οικογένειας” Digital Videocameras Bloggie, δηλαδή εντάσσεται -ή, έστω, φιλοδοξεί να ενταχθεί- στον εξοπλισμό κάθε γκατζετάκια blogger που σέβεται τον εαυτό του, αλλά και όλων όσων θέλουν να μοιράζονται την κάθε τους στιγμή εύκολα, γρήγορα και προπάντων ποιοτικά, με τους φίλους τους μέσω internet και social networking. Εξαιρετικά μικρή και ελαφριά (μόλις 120gr) “τραβάει” φωτογραφίες ανάλυσης 5,1 Megapixels και βίντεο Full HD, ακόμα και 3D με στερεοφωνικό ήχο.

Ο αισθητήρας Exmor σε συνδυασμό με τον διπλό φακό f/2.8 και το ενσωματωμένο LED φωτισμό επιτρέπουν την λήψη βίντεο 2D ή 3D ακόμη και σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Είναι εξοπλισμένη με μία οθόνη LCD 2,4" για να βλέπετε τα 2D ή τα 3D βίντεο χωρίς τη χρήση 3D γυαλιών, ενώ η δευτερεύουσα LCD οθόνη 2" επιτρέπει την εύκολη λήψη πορτραίτων της... προσωπικότητας σας και βίντεο.

Η ενσωματωμένη μνήμη της συσκευής είναι 8GB. Η έξοδος HDMI θα σας διασφαλίσει τη δυνατότητα παρακολούθησης των βίντεο και των φωτογραφιών που θα τραβήξετε από την κάμερα στην τηλεόραση σας, όπως, βεβαίως και των 3D βίντεο, απευθείας από τη συσκευή, σε συμβατές, φυσικά, με την εν λόγω τεχνολογία τηλεοράσεις.

Μία σειρά από χρήσιμες λειτουργίες κάνουν την εμπειρία του ιδιοκτήτη της απολαυστική: Μπορείτε να μαρκάρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλετε, να τα αναζητήσετε και να τα ανεβάσετε με ευκολία στο Online Album ή σε Social Networking sites. Παράλληλα, η λειτουργία Lite shooting mode, αποδίδει εγγραφή που γίνεται αυτόματα σε χαμηλότερη ανάλυση για πιο γρήγορο Upload. Η συσκευή θα συνδεθεί και με τον υπολογιστή σας εύκολα και γρήγορα με το εύχρηστο λογισμικό της Sony ώστε να ανεβάστε τις λήψεις σας, ενώ επίσης υπάρχει δυνατότητα για εγγραφή ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή για δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, με δύο ξεχωριστά κουμπιά βίντεο και φωτογραφίας μπορείτε να ξεκινήσετε τις λήψεις σας με ένα πάτημα, ακόμα και χωρίς αρχικές ρυθμίσεις, εμπιστευόμενοι το αυτόματο mode της κατασκευάστριας, που είναι και οι βέλτιστες μεσοσταθμικά ρυθμίσεις.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη από τις αρχές Ιουνίου στην ελληνική αγορά και διατίθεται στην τελική ενδεικτική τιμή -με φόρο- των 299 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από ένα χρόνο εγγύηση κατασκευαστή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v