Samsung L310W: Η φωτογραφία στο... τσεπάκι μας

Η νέα μικρή, εύχρηστη κάμερα της Samsung υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη φωτογράφιση οι μη επαγγελματίες, χάρη στις απλοποιημένες λειτουργίες της και τις δυνατότητες που προσφέρει. 
Samsung L310W: Η φωτογραφία στο... τσεπάκι μας
του Πάρη Καπράλου

Η τεχνολογία αλλάζει γρήγορα, τις σημαντικότερες όμως αλλαγές στα καταναλωτικά προϊόντα τις βλέπουμε σπάνια: πρόκειται για εκείνες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, ζούμε. Κάποιες από αυτές τις εξελίξεις ενσωματώνονται στη νέα Samsung L310W, μία κάμερα που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τη φωτογράφιση όσοι δεν είσαστε φωτογράφοι.

Η Digimax L310W είναι μία μικρή και εύχρηστη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που προσφέρει υψηλή ανάλυση και ευρυγώνια λήψη 28 mm και ανάλυση στα 13,6 MegaPixels με άριστη αναπαραγωγή βάθους χρώματος. Παράλληλα, η κάμερα διαθέτει διπλό σύστημα σταθεροποίησης για καθαρές εικόνες υψηλής ευκρίνειας, το οποίο ελαχιστοποιεί το θόλωμα που προκαλείται από το κούνημα της μηχανής στη διάρκεια της λήψης, χαρίζοντας καθαρές εικόνες ακόμα και σε συνθήκες κακού φωτισμού. Το σύστημα αυτό αποτελεί, στην ουσία, τον συνδυασμό του συστήματος οπτικής σταθεροποίησης εικόνας με μετατόπιση φακού και των προηγμένων αλγορίθμων της ψηφιακής σταθεροποίησης εικόνας διορθώνοντας ακόμα και τα πιο ανεπαίσθητα κουνήματα.

Η λειτουργία «Αναγνώρισης Προσώπου» ξεχωρίζει τα πρόσωπα και εστιάζει αυτόματα σε αυτά, ρυθμίζοντας ακόμα και τη φωτεινότητα τους, ενώ η λειτουργία macro 5 cm θα σας βοηθήσει με λήψεις από οποιαδήποτε απόσταση, από τα 5 εκατοστά και πάνω.

Επιπλέον των φωτογραφικών της αρετών, η L310W υποστηρίζει αρχεία MPEG-4 και ποιότητα SVGA (800 x 592, 20 fps) για λήψη βίντεο. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τις ταινίες σας όπου κι αν βρίσκεστε, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε Η/Υ, με ενσωματωμένο το οπτικό ζουμ 3,6x. Η συσκευή διαθέτει έγχρωμη οθόνη LCD 2,7'' υψηλής ανάλυσης και ποικιλία ρυθμίσεων, ώστε να μπορείτε να έχετε μία τίμια προεπισκόπηση όσων εικόνων ή βίντεο τραβήξετε.

Η εκτύπωση των φωτογραφιών σας μπορεί να γίνει άμεσα σε οποιονδήποτε εκτυπωτή διαθέτει Pict Bridge τεχνολογία, που επιτρέπει την απευθείας σύνδεση με τη μηχανή σας για την εκτύπωση χωρίς να παρεμβάλλεται υπολογιστής. Η συσκευή είναι συμβατή και έχει υποδοχέα για πολλά διαφορετικά είδη κάρτας μνήμης (SD / SD High Capacity / MMC) η οποία μπορεί να φτάσει τα 8 GB σε μία κάρτα με τη χρήση καρτών SDHC.

Για τους πιο «προχωρημένους» αξίζει να σημειώσουμε ότι οι διαθέσιμες θέσεις ISO είναι 80 – 3200, η ταχύτητα κλείστρου στα 8 έως 1/1500 sec, το f/2.8-5.7. Το βάρος της συσκευής είναι 138 gr, οι διαστάσεις της 91.6 x 61 x 23 mm και η εγγύηση του κατασκευαστή είναι 2 χρόνια.

Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη στα ελληνικά καταστήματα και η ενδεικτική τελική τιμή λιανικής της βρίσκεται στα 200 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v