Sony CyberShot HX7V: Μια κάμερα για το καλοκαίρι (και όχι μόνο)

Εξελιγμένες δυνατότητες και νέες λειτουργίες, που περιλαμβάνουν ενσωματωμένο GPS και ρύθμιση για πανοραμικά τοπία, επαγγελματικής ποιότητας φακός και όμορφο design χαρίζουν στη νέα CyberShot μια θέση στην καλοκαιρινή μας βαλίτσα.
Sony CyberShot HX7V: Μια κάμερα για το καλοκαίρι (και όχι μόνο)
του Πάρη Καπράλου

Η CyberShot HX7V είναι ένα σχετικά νέο μοντέλο των 16.2 Μegapixels που σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε εικόνες γεμάτες λεπτομέρεια ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό, να κρατήσετε τις αναμνήσεις σας σε βίντεο Full HD, ακόμα και να δημιουργήσετε τις δικές σας εικόνες 3D.

Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή προσφέρει μία σειρά από νέες λειτουργίες. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η “Sweep Panorama” που σας επιτρέπει να αποτυπώσετε πανοραμικά τοπία, το ενσωματωμένο GPS που σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε ακριβώς πού τραβήξατε τις φωτογραφίες και τα βιντεοκλίπ σας, ενώ ο ευρυγώνιος φακός G με 10x οπτικό zoom, ο σταθεροποιητής εικόνας για φωτογραφίες χωρίς «κούνημα» και οι λήψεις με ταχύτητα έως 10 καρέ /δευτ. για να «παγώσετε» τη δράση και μια σειρά άλλων υπολειτουργιών θα κάνουν τη φωτογράφιση ακόμα και των πιο απαιτητικών πλάνων παιχνιδάκι.

Σημαντικές βελτιώσεις έχει κάνει η κατασκευάστρια και στις δυνατότητες βιντεοσκόπησης που ενσωματώνονται και σε παλιότερα μοντέλα της. Με το συγκεκριμένο μοντέλο μπορείτε να τραβήξετε πεντακάθαρα βιντεοκλίπ Full HD με εξαιρετική λεπτομέρεια, μ' ένα μόνο πάτημα. Η ποιότητα της εικόνας είναι απίστευτα καθαρή, ενώ η συμπίεση βίντεο AVCHD δημιουργεί μικρότερα αρχεία, για να τα αποθηκεύετε και να τα μοιράζεστε εύκολα στον υπολογιστή σας.

Αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο στον επαγγελματικής ποιότητας φακό G της Sony με οπτικό ζουμ 10x (25-250mm), ο οποίος συνδυάζεται εξαιρετικά με τον αισθητήρα Exmor R CMOS που προσφέρει υπέροχες λήψεις υπό όλες τις συνθήκες, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Εξάλλου, η λειτουργία Superior Auto τραβά πολλαπλές λήψεις της ίδιας σκηνής και στη συνέχεια επεξεργάζεται μία εικόνα με την ιδανική έκθεση και λεπτομέρεια για τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά. 

Ακόμη, στις στάνταρ λειτουργίες της μηχανής περιλαμβάνονται η αποεστίαση φόντου για άψογα πορτραίτα, η δυνατότητα συνεχούς λήψης υψηλής ταχύτητας -αφού πατήσετε το κουμπί του κλείστρου και παγώσετε τη δράση, παράγεται μια γρήγορη ακολουθία φωτογραφιών, που φτάνει μέχρι και τα 10fps.

Ένα από τα πλεονεκτήματά της μηχανής είναι και η διόρθωση οπίσθιου φωτισμού HDR -λειτουργία που παράγει φυσικά, ισορροπημένα αποτελέσματα με σωστό φωτισμό και υψηλό δυναμικό εύρος, όπως και το διπλό αντιθαμβωτικό σύστημα “Optical SteadyShot” και η υψηλή ευαισθησία ISO 3200 για λιγότερο θολές εικόνες υψηλής ποιότητας ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία είναι ο ενσωματωμένος οδηγός στο λογισμικό της μηχανής, ο οποίος σας μαθαίνει να τη χειρίζεστε και θα σας κατευθύνει κάθε φορά που θα το ζητήσετε, σχετικά με κάθε λειτουργία ή χαρακτηριστικό της.

Το βάρος της φωτογραφικής μηχανής είναι περιορισμένο -αν λάβουμε υπόψη μας τις δυνατότητες της- και βρίσκεται στα 178 γραμ., με διαστάσεις 2,9 x 10,1 x 5,8 εκατοστά. Η μηχανή κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από τα τέλη Απριλίου, και η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο κινείται στην περιοχή των 340 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v