Social networks για... πιτσιρίκια

Ξεχάστε το Facebook και το Twitter. Οι μικροί μας φίλοι έχουν βρει πολλές εναλλακτικές στα "mainstream" site δικτύωσης. Ρίξτε μια ματιά στα πιο διαδεδομένα παιδικά social networks και μην απορήσετε αν κάποια μέρα δείτε το παιδί σας να πλοηγείται σε αυτά!
Social networks για... πιτσιρίκια

Η εξοικείωση των παιδιών με το Ίντερνετ και πιο συγκεκριμένα με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον στα μέγιστα επίπεδα. Εκατομμύρια πιτσιρίκια σε όλον τον κόσμο συνομιλούν μεταξύ τους, παίζουν, διασκεδάζουν, ανταγωνίζονται με οχήματα τα δεκάδες καινούργια networks που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. Ξεχάστε το άχαρο Facebook και το βαρετό Twitter, τα παρακάτω site είναι σχεδιασμένα για τα... παιδιά σας μόνο. Μην εκπλαγείτε πάντως, αν πιάσετε τον εαυτό σας να τα χαζεύει κάποια στιγμή της ημέρας, είναι απόλυτα φυσιολογικο!

Habbo

Ίσως το διασημότερο δικτυακό "ξενοδοχείο" για νέους και παιδιά κάθε ηλικίας. Στo Habbo οι χρήστες δημιουργούν το δικό τους online χαρακτήρα, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν αποκαλείται avatar αλλά Habbo.Μην ρωτάτε γιατί, απλά έτσι το ονόμασαν οι δημιουργοί του. Τι συμβαίνει στο Habbo λοιπόν; Όπως αναφέρει και η ίδια ιστοσελίδα, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν, να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα, να φτιάξετε το δικό σας σπίτι, να καλέσετε φίλους, να οργανώσετε πάρτυ, να παίξετε κάθε λογής παιχνίδια και να ανταλλάξετε αντικείμενα. Η υπηρεσία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000 στη Φινλανδία και σήμερα έχει επεκταθεί σε 32 χώρες, απασχολώντας περίπου 135 εκατομμύρια χρήστες. Στον χώρο του Habbo θα βρείτε και την εικονική κοινότητα της Unicef, η οποία διατηρεί τη δική της ιστοσελίδα μέσα στο παιχνίδι.



Neopets

H online εκδοχή των... Πόκεμον, είναι μία ιστοσελίδα όπου τα πιτσιρίκια μπορούν να υιοθετήσουν από ένα μέχρι τέσσερα ζωάκια, να τα φροντίζουν, να τους αγοράζουν αξεσουάρ, αλλά και να άνταγωνίζονται με άλλους χρήστες από όλον τον κόσμο. Οι συναλλαγές γίνονται με τα λεγόμενα Neopoints, τα οποία κερδίζετε αν λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς, παιχνίδια κτλ. Ο κόσμος στον οποίον "ζουν" τα κατοικίδια ονομάζεται Neopia και έχει την δικιά του ώρα αλλά και οικονομία. Στον κόσμο αυτόν οι χρήστες δεν έχουν κάποιον περιορισμό και μπορούν να κάνουν οτιδήποτε. Από το να μεγαλώσουν τα κατοικίδια στο σπίτι τους, μέχρι να λάβουν μέρος σε μάχες με κατοικίδια άλλων χρηστών.

Poptropica

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα online multiplayer παιχνίδι παρά για ένα site κοινωνικής δικτύωσης. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 15, τα οποία και κινούνται μέσα στον ψηφιακό του κόσμο, ταξιδεύουν, ανταγωνίζονται σε παιχνίδια και επικοινωνούν μεταξύ τους με ασφάλεια. Στο παιχνίδι υπάρχει και το στοιχείο του RPG (role playing), μιας και οι παίχτες έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε αποστολές κερδίζοντας μετάλλια και βραβεία. Από την στιγμή που κάνετε την δωρεάν εγγραφή, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ορισμένα νησιά για να εξερευνήσετε. Το καθένα από αυτά έχει και την δικιά του κύρια αποστολή. Έχετε επίσης την δυνατότητα να ταξιδέψετε από νησί σε νησί και να συμμετέχετε σε παραπάνω από μία απόστολές. Η επικοινωνία των παιδιών γίνεται μέσω της υπηρεσίας του chat, το οποίο όμως "μπλοκάρει" την οποιαδήποτε ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών και ακατάλληλου περιεχομένου. Αυτήν την στιγμή το site έχει περίπου 76 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.





Club Penguin

Αν κάποιος μας έλεγε ότι οι πιγκουίνοι θα κατακτήσουν τον κόσμο, σίγουρα δεν θα τον παίρναμε στα σοβαρά. Και όμως το site αυτό της Disney κάνει θράυση στα πιτσιρίκια, που υιοθετούν τον δικό τους πιγκουίνο και συμμετέχουν σε ένα σωρό δραστηριότητες, παιχνίδια, συνομιλούν με φίλους και γνωρίζουν άτομα της ίδιας ηλικίας, πάντα υπό την επιτήρηση των administrators που φιλτράρουν οποιοδήποτε ακατάλληλο περιεχόμενο.

 Ν.Γ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v