Facebook: Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές

Είστε εξυπνότερος από τους φίλους σας; Τα πάτε καλά στο bowling; Αγαπάτε τα pets; Είστε αστέρι στην γεωγραφία; Θέλετε να κάνετε online γνωριμίες; Είστε μουσικόφιλος; Αν η απάντηση σε μερικά - ή όλα- από τα παραπάνω είναι ΝΑΙ, τότε μάλλον οι πιο hot εφαρμογές του facebook σας ενδιαφέρουν.
Facebook: Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οποιοσδήποτε ασχολείται παραπάνω από έναν μήνα με το Facebook, σίγουρα θα έχει αποκτήσει πλήρη γνώση για τις εφαρμογές που "παίζουν" στο εν λόγω site. Ο ρυθμός διάδοσής τους, μέσα από τις δεκάδες ειδοποιήσεις τις έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλείς σε εκατοντάδες χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες. Ανάμεσά τους μπορεί να βρει κανείς από παιχνίδια και χρηστικές εφαρμογές, μέχρι κουίζ, τζόγο, ηλεκτρονικά καταστήματα και ο,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι άκρως εθιστικές, γεγονός που αρκετές φορές οδηγεί τους χρήστες σε... ομαδική τρέλα. Οι πιο διαδεδομένες είναι αυτές που έχουν σαν κύριο άξονα τις ερωτήσεις γνώσεων και φυσικά όσες έχουν να κάνουν με αγαπημένα παιχνίδια (Bowling, golf κτλ.). Ρίξτε μια ματιά στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του site μέχρι αυτήν την στιγμή, αλλά προσοχή: ΕΘΙΖΟΥΝ!

Pet Society από την Playfish (10,269,296 ενεργοί χρήστες μηνιαίως)
Η χαρά του φιλόζωου. Ή καλύτερα του ιντερνετικού φιλόζωου. Η πιο διαδεδομένη, προς το παρόν, εφαρμογή του Facebook σας επιτρέπει να αποκτήσετε το δικό σας κατοικίδιο, να παίξετε μαζί του, να το πάτε βόλτα, να το εκπαιδεύσετε και να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με τα κατοικίδια των φίλων σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε όπως θέλετε το κατοικίδιό σας με χρώματα, αντικείμενα, ρούχα, ρολόγια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Να διακοσμήσετε το σπίτι του με έπιπλα, αλλά και με τα βραβεία που θα κερδίζετε.



Birthday Calendar από την BigDates Solutions (5,390,038 ενεργοί χρήστες μηνιαίως)
Αν δεν τα πάτε καλά με τις ημερομηνίες γενεθλίων, αυτή η εφαρμογή υπόσχεται να σας λύσει τα χέρια και να σας απαλλάξει από τις τύψεις επειδή ξεχάσατε να ευχηθείτε σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Με την βοήθεια του Birthday Calendar, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα γενέθλια των φίλων σας (εντός και εκτός facebook), να στείλετε παραπάνω από 1700 ευχετήριες κάρτες, αλλά και να λάβετε ειδοποιήσεις μέσω sms για σημαντικές ημερομηνίες.

iLike (7,317,813 ενεργοί χρήστες μηνιαίως)
Για τους απανταχού μουσικόφιλους, αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να προσθέσετε μουσική στο προφίλ σας, να βρείτε συναυλίες των αγαπημένων σας καλλιτεχνών, αλλά και δωρεάν τραγούδια σε ΜΡ3, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αν μάλιστα έχετε δικό σας συγκρότημα, το ilike σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε την δικιά σας σελίδα, ανεβάζοντας τα κομμάτια σας.

Zoosk από την Zoosk (6,423,543 ενεργοί χρήστες μηνιαίως)
Τα online συνοικέσια είναι εδώ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την τεράστια δημοτικότητα του Zoosk. Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να γνωρίσουν καινούργια άτομα στην περιοχή όπου κατοικούν, ενώ μπορούν να κλείσουν και ραντεβού. Η εταιρεία περηφανεύεται ότι έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη online υπηρεσία γνωριμιών, ισχυρισμός που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα: Μόνο στο Facebook οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή ανέρχονται στα δέκα εκατομμύρια! Σημειωτέον, η υπηρεσία είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στους έλληνες χρήστες, ενώ η ιστοσελίδα του Zoosk είναι και στα ελληνικα.

Bowling Buddies από την Playfish (2,788,248 ενεργοί χρήστες μηνιαίως)
Από τα πιο εθιστικά games στο facebook, είναι ικανό να σας κάνει να κολλήσετε με τις ώρες, ακόμα και αν δεν έχετε καμία επαφή με το άθλημα. Όμορφα τρισδιάστατα γραφικά, απλός χειρισμός, "ομηρικές" μάχες με τους υπόλοιπους φίλους και άλλους παίχτες από όλον τον κόσμο και ατελείωτα strikes.

Friends For Sale! από την Serious Business (2,160,619 ενεργοί χρήστες μηνιαίως)
Όλοι πουλούνται, όλοι αγοράζονται σε αυτό το διασκεδαστικό "παιχνίδι" που αν και δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, παρ'όλα αυτά είναι άκρως δημοφιλές. Αγοράστε τους φίλους σας και κάντε τους "κατοικίδιά" σας, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αξία αγορά τους. Σε κάθε φίλο που αγοράζετε, μπορείτε να δώσετε και ένα δικό σας nickname αφήνοντάς του ένα σαφές μήνυμα. Όσο περισσότερο σας αγοράζει κάποιος, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η αξία σας.
Geo Challenge από την Playfish (4,249,743 ενεργοί χρήστες μηνιαίως)
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσεων που έχει σαν βάση του την γεωγραφία. Ακονίστε το μυαλό σας, βρείτε τις χώρες και ανταγωνιστείτε με τους φίλους σας. Εκτός από το World Tour Edition που είναι το προεπιλεγμένο, μπορείτε να επιλέξετε και το european edition το οποίο όμως θέλει συνδρομή. Αν θέλετε να παίξετε την δωρεάν έκδοσή του ο χρόνος που σας δίνει  είναι μόλις 45 δεύτερα για κάθε section. Tip: Από τις επιλογές που βρίσκονται πάνω αριστερά στο παράθυρο του παιχνδιού, μειώστε τα γραφικά
και κλείστε τον ήχο του παιχνιδιού.Έτσι θα "τρέχει" πιο γρήγορα το παιχνίδι με αποτέλεσμα να απαντάτε σε περισσότερες ερωτήσεις. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v