Fashion Week Athens 2011: Όσα είδαμε στην πασαρέλα

Πολύχρωμες δημιουργίες δια χειρός Μ. Ασλάνη, αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής μόδας δια στόματος Μ. Τσέλιου, λάμψη πολλών αστέρων στο backstage. Η κάμερα του in2life βρέθηκε στην 12η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας και κατέγραψε… εικόνες και ιδέες.
Fashion Week Athens 2011: Όσα είδαμε στην πασαρέλα
Πέμπτη βράδυ, η Τεχνόπολη πλημμυρίζει… από το νερό της βροχής που δημιουργεί εξωτικά ποτάμια στους δρόμους του Γκαζιού, αλλά και από πλήθη κόσμου που αψηφώντας τον κατακλυσμό συρρέουν από νωρίς για να εξασφαλίσουν μία από τις ελάχιστες προσκλήσεις που διατίθενται στο κοινό, για να παρακολουθήσουν την έναρξη της 12ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας.

Στους εξωτερικούς χώρους του πρώην εργοστασίου έχουν στηθεί υπαίθρια μπαρ, mini μπουφέδες με light –εννοείται– νοστιμιές, πολύχρωμα artworks και installations και γιγάντια ηχεία που παίζουν δυνατά upbeat μουσική, δημιουργώντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα πάρτι.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, που ήθελαν τη φετινή διοργάνωση να ακυρώνεται λόγω ανύπαρκτου budget, το πρόγραμμα του τετραημέρου είναι γεμάτο, με ονόματα που περιλαμβάνουν το παρόν και το μέλλον της ελληνικής μόδας: από τους Aslanis, Nikos-Takis, και Giannetos μέχρι την Samantha Sotos, τον Panos Apergis, αλλά και απόφοιτους των σχολών μόδας, που άφησαν στο κοινό τις καλύτερες των εντυπώσεων.
 


Οι δημιουργίες του Μάκη Τσέλιου έλαμψαν δια της απουσίας τους, λόγω ατυχήματος στο εργοστάσιό του, ο ίδιος όμως ήταν εκεί, για να παρακολουθήσει τις επιδείξεις, και να μιλήσει –όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο– για την ελληνική μόδα που αντιστέκεται στην κρίση, αν και βιώνει τις συνέπειές της.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, κήρυξε την έναρξη της 12ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας το βράδυ της Πέμπτης, 15 Οκτωβρίου, λέγοντας πως «στο παλιό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, τώρα παράγεται μια άλλου είδους ενέργεια, αυτή της τέχνης και του πολιτισμού».

Αμέσως πριν, το 50λεπτο show του Μιχάλη Ασλάνη έκλεψε τις εντυπώσεις, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Σαράντα μανεκέν, μεταξύ των οποίων έξι top model από τη Βραζιλία, η playmate Κάτια Δέδε, η star Ελλάς 2004 Βάλια Κακούτη –δηλώσεις της οποίας μπορείτε επίσης να δείτε στο βίντεο– και ο ανερχόμενος ηθοποιός του Hollywood Νάσος Παππάς παρουσίασαν τις δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή για το καλοκαίρι του 2011, σε ένα show εμπνευσμένο από τη Βραζιλία, με ζωντανή μουσική –πιάνο και τραγούδι– από την βραζιλιάνα Katia Gonzales.

Πολύχρωμα σχέδια, ολομέταξα υφάσματα, μακριές βραδινές τουαλέτες, happy καθημερινές δημιουργίες και φαντασμαγορικά νυφικά πέρασαν από την πασαρέλα, πριν το πάρτι μεταφερθεί και πάλι στο προαύλιο της Τεχνόπολης, και η βραδιά κλείσει με την επίδειξη των επίτιμων καλεσμένων της Εβδομάδας Μόδας, των Σέρβων σχεδιαστών Krug 8.

Και του χρόνου!

Ηρώ Κουνάδη

Πώς σας φάνηκε η φετινή διοργάνωση του Athens Fashion Week; Ποιο ήταν το καλύτερο show; Πιστεύετε ότι η ελληνική μόδα δημιουργεί τάσεις; Εμπιστεύεστε τις δημιουργίες των ελλήνων σχεδιαστών; Πείτε μας τη γνώμη σας, μέσω των σχολίων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v