Γυναικεία αξεσουάρ: Τα 10 must του φετινού χειμώνα

Υπέροχα, λαμπερά κοσμήματα για τις βραδινές σας εμφανίσεις, φαρδιά φουλάρια και εκκεντρικά καπέλα για trendy city look και μικρά, καθημερινά αξεσουάρ που εκτινάσσουν τις casual εμφανίσεις σας. Τι βρήκαμε στην τελευταία μας βόλτα στην αγορά;
Γυναικεία αξεσουάρ: Τα 10 must του φετινού χειμώνα
της Έλενας Μπούλια

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι ακόμα και το απλούστερο, φθηνότερο και πιο μουντό φθινοπωρινό ρούχο μπορεί να μεταμορφωθεί σε στιλιστικό θαύμα με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Οι τάσεις του φετινού χειμώνα, μάλιστα, απαιτούν πλούσια φουλάρια μέσα από τα μαύρα δερμάτινα τζάκετ σας, ογκώδη κολιέ πάνω σε minimal φορέματα με μεγάλη λαιμόκοψη και οπωσδήποτε τρελά σκουφάκια ή καπέλα φορεμένα με ντεγκραντέ σακάκια. Τα έντονα χρώματα συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο λόγο και αυτόν τον χειμώνα στα αξεσουάρ -με το φούξια και το κόκκινο να επικρατούν- τα φτερά και τα πούπουλα στα μαλλιά είναι must για τις βραδινές σας εξόδους, ενώ βραβείο καινοτομίας και θηλυκότητας κερδίζουν φέτος τα κοσμήματα που συνδυάζουν το ύφασμα με το μέταλλο.

Κάναμε, λοιπόν, μία βόλτα στην αγορά και ξεχωρίσαμε τα εντυπωσιακότερα κοσμήματα, τα πιο ζεστά σκουφάκια και κασκόλ αλλά και τις πρωτότυπες λεπτομέρειες που θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα πάνω σας τον φετινό χειμώνα.

Κόσμημα

* “Batman” Silver Charm της Aurélie Bidermann
Με παιδική αθωότητα και έξυπνο χιούμορ, τα φετινά κοσμήματα της Bidermann κλέβουν για άλλη μία φορά την παράσταση χάρη στην κοριτσίστικη πλην γοητευτική ιδιοσυγκρασία τους. Από αυτά επιλέξαμε το ασημένιο μενταγιόν με την νυχτερίδα που κρέμεται από μία πολύχρωμη κορδέλα, το οποίο, πέρα από γούρι, θα σας προσφέρει και ασύγκριτο στιλ τόσο στις πρωινές όσο και στις βραδινές σας εμφανίσεις.
Θα το βρείτε: Κοσμήματα της Aurélie Bidermann θα βρείτε είτε στα καταστήματα Soho-Soho (Κολοκοτρώνη 8, Κηφισιά, τηλ. 210 6234707, Ματογιάννη 51, Μύκονος, τηλ. 22890 26760) ή στο on-line shop της εταιρίας.
Τιμή: 98 ευρώ

* Κολιέ με υφασμάτινα φύλλα του οίκου Burberry
Τα φύλλα των δέντρων φαίνεται πως έχουν εμπνεύσει πολλούς σχεδιαστές κοσμημάτων στις φετινές φθινοπωρινές συλλογές και έτσι τα είδαμε τόσο σε κολιέ όσο και σε σκουλαρίκια και μπρασελέ. Από τους πρώτους που υιοθέτησαν την τάση, ο οίκος Burberry, λάνσαρε μεταξύ άλλων αυτήν την υπέροχη μεταλλική αλυσίδα με τα χρυσαφί και ασημί φύλλα από ακριλικό ύφασμα.
Θα το βρείτε: Αν όχι στην μπουτίκ του οίκου Burberry (Βουκουρεστίου 33, Κολωνάκι), τότε σίγουρα στο on-line shop του οίκου, εδώ.
Τιμή: 995 ευρώ

* Butterfly Bracelet της Delfina Delettrez
Τα ζώα και τα έντομα επηρέαζαν ανέκαθεν τις δημιουργίες της Ιταλίδας δημιουργού με έναν τρόπο σουρεαλιστικό, σχεδόν ψυχεδελικό. Για την τρέχουσα σεζόν προτείνει, μεταξύ άλλων, αυτό το υπέροχο ασημένιο βραχιόλι, επισμαλτωμένο με λαμπερά χρώματα που θα φωτίσουν το σκοτεινό χειμερινό σας look. Για άψογο look φορέστε το με λεπτό κασμιρένιο ζιβάγκο και μαύρο μεταξωτό παντελόνι.
Θα το βρείτε: Μπορείτε να το αγοράσετε on-line από το Luisa Via Roma.
Τιμή: 963 ευρώ.

* Κολιέ με κρύσταλλα Swarovski του οίκου Lanvin
Εντυπωσιακά τα φετινά κοσμήματα του οίκου Lanvin αφού συνδυάζουν το βιομηχανικό design με τα ντελικάτα κρύσταλλα Swarovski σε πρωτότυπες δημιουργίες. Προσθέστε το συγκεκριμένο κολιέ σε ένα φόρεμα με έντονη λαιμόκοψη και τραβήξτε όλα τα βλέμματα πάνω σας.
Θα το βρείτε: Είτε στην μπουτίκ του οίκου Lanvin (Ηρακλείτου 9, Κολωνάκι) ή on-line στο Net-a-Porter.
Τιμή: 1.062,30 ευρώ

* Σκουλαρίκια από πέρλες και κρύσταλλα Swarovski του Tom Binns 
Το αποκορύφωμα της ρετρό αριστοκρατίας. Η Tom Binns δημιούργησε για ακόμα μία φορά ένα κόσμημα πραγματικό έργο τέχνης, από πέρλες και κρύσταλλα Swarovski (Photo Gallery). Μία vintage πινελιά που δεν πρέπει να λείπει από τη μοντέρνα γκαρνταρόμπα σας.
Θα τα βρείτε: Είτε στα καταστήματα Stenia ή on-line από το Net-a-Porter.
Τιμή: 250 ευρώ

* Mora Earrings της εταιρίας LeJu
Η εταιρία LeJu δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδυάσει το σύγχρονο design στο κόσμημα με ανανεώσιμες πρώτες ύλες από την φύση. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχα, φυσικά κοσμήματα, με έθνικ χαρακτήρα, υπέροχα χρώματα, μοναδικά σχέδια και την ενέργεια από τα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Αποδεικνύεται δε περίτρανα ότι κόσμημα με αληθινές πέτρες δεν σημαίνει απαραίτητα κόσμημα με διαμάντια. Τα σκουλαρίκια της φωτογραφίας (Photo Gallery), από καρπούς φρούτων, αποτελούν μέρος μόνο μιας τεράστιας συλλογής.
Θα τα βρείτε: Μόνο on-line στο site της εταιρίας.
Τιμή: 40 ευρώ (περίπου)

Αξεσουάρ

* Κορδέλα με φτερό από τα Accessorize
Το απόλυτο trend στα αξεσουάρ φέτος τον χειμώνα, το οποίο είδαμε τόσο στα ξένα catwalks όσο και στα μαλλιά πολλών celebrities. Τοποθετημένο σε ελαστικό σατέν, το υπέροχο φτερό της κορδέλας θα προσθέσει την μαγική πινελιά για ένα αιθέριο, εξωτικό look. Φορέστε την με λυτά, αέρινα μαλλιά.
Θα την βρείτε: Στα περισσότερα καταστήματα Accessorize της Ελλάδας (δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις εδώ.)
Τιμή: 10 ευρώ

* Halona Scarf από την Wool and the Gang
Η εταιρία Wool and the Gang αποτελεί την ιστορία μιας οικογένειας με ταλέντο στο πλέξιμο. Από το on-line shop της εταιρίας μπορείτε να αγοράσετε βελόνες και κλωστές, όλες υψηλής ποιότητας που κατασκευάζονται στην καρδιά των περουβιανών Άνδεων, και να φτιάξετε μόνες σας τα δικά σας πλεκτά –οδηγίες θα βρείτε στο site. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε έτοιμο το πλεκτό σας ρούχο ή αξεσουάρ, το οποίο θα είναι χειροποίητο και μοναδικό. Από εδώ επιλέξαμε ένα υπέροχο έθνικ κασκόλ (Photo Gallery) που θα λατρέψετε και θα συνδυάσετε με όλες σχεδόν τις πρωινές σας εμφανίσεις –μάθετε ακόμα ότι Halona στα ινδιάνικα σημαίνει «τυχερός».
Θα το βρείτε: Μόνο στο on-line shop της εταιρίας.
Τιμή: 189 ευρώ

* Μάλλινος σκούφος από την Milly
Τα σκουφάκια θα «παίξουν» πολύ φέτος τον χειμώνα, γ’αυτό φροντίστε να αποκτήσετε περισσότερα από ένα. Η δική μας πρόταση έρχεται από το νεοϋορκέζικο trend shop Milly και είναι ό,τι πιο χαριτωμένο βρήκαμε στην αγορά. Είναι ολόμαλλο και πολύ ζεστό, ενώ χάρη στο καμηλό χρώμα του θα ταιριάξει τέλεια με τα περισσότερα ρούχα σας (Photo Gallery). Φορέστε το με φόρεμα με prints και μπότες ιππασίας για παιχνιδιάρικο πρωινό στιλ.
Θα το βρείτε: Προϊόντα Milly θα βρείτε στις μπουτίκ Luisa, ενώ μπορείτε να αγοράσετε τον σκούφο και on-line από το Net-a-Porter.
Τιμή: 155 ευρώ

* Μαντήλι-κασκόλ από τα All Saints
Οι λάτρεις του goth chic style θα ενθουσιαστούν με αυτό το βαμβακερό μαντήλι του αγαπημένου βρετανικού καταστήματος με την πειρατική νεκροκεφαλή στο κέντρο του. Τυλίξτε το γύρω από τον λαιμό σας για άψογο retro-rock στιλ και συνδυάστε το με λευκό t-shirt, τζιν και vintage μπότες.
Θα το βρείτε: Μόνο on-line από το site της εταιρίας.
Τιμή: 60 ευρώ περίπου

* Ντεγκραντέ καπέλο του οίκου La Cerise Sur Le Chapeau
Η πεμπτουσία των καπέλων σε ένα μόνο σχέδιο, από τον περίφημο γαλλικό οίκο. Τα καπέλα είναι έτσι κι αλλιώς ένα από τα must της φετινής μόδας στα αξεσουάρ, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο σχέδιο (Photo Gallery) που υπόσχεται να απογειώσει το high street look σας στην πόλη. Φορέστε το με ένα λαμπερό t-shirt και skinny jeans για τέλειο αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει.
Θα το βρείτε: Εκτός αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σύντομα στο Παρίσι, στην Ελλάδα μπορείτε μόνο να το παραγγείλετε on-line από το Net-a-Porter, όπου θα βρείτε και άλλα χρώματα.
Τιμή: 190 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v