Τσάντες: Τα best of του Χειμώνα 2009

Ακολουθώντας την τακτική των υπόλοιπων αξεσουάρ, οι τσάντες του φετινού χειμώνα χαρακτηρίζονται από διαχρονικά, κλασικά σχέδια που κερδίζουν πάντα σε γοητεία, αποτελώντας την πιο σίγουρη -μικρή ή μεγάλη- επένδυση. Η' ένα εξαιρετικό δώρο.
Τσάντες: Τα best of του Χειμώνα 2009
της Έλενας Μπούλια

Για τις περισσότερες γυναίκες «η τσάντα» αποτελεί κάτι παραπάνω από απλώς επιθυμητή αγορά. Αποτελεί έναν ευσεβή πόθο, ένα μικρό θαύμα στο οποίο κάθε γυναίκα κάποτε ελπίζει, ακόμα κι αν έχει επίγνωση του υπερβολικού, τις περισσότερες φορές, κόστους. Και ποιος μπορεί να την κατηγορήσει; Όταν ακόμα και το πιο απλό, αδιάφορο ντύσιμο μπορεί αυτόματα να εκτιναχθεί με μία πρωινή Tod’s, ή όταν μία ευτυχής συγκυρία της κληροδοτεί μία vintage Chanel που θα συνοδεύσει τις εμφανίσεις της όσο ζει, πώς να μην εκτιμήσει μία γυναίκα την πραγματική αξία «της τσάντας».

Κάποιες από τις τσάντες που ξεχωρίσαμε από τις χειμερινές συλλογές των γνωστών σχεδιαστών, και θα δείτε παρακάτω, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσιτή πολυτέλεια. Για να τις αποκτήσετε θα χρειαστεί να δουλέψετε πολλές υπερωρίες ακόμα –χωρίς φυσικά να μετανιώσετε ούτε λεπτό. Δεν μένουμε, όμως μόνο εκεί. Στις προτάσεις μας ακολουθούν εναλλακτικές επιλογές από λιγότερο ακριβές -αλλά επώνυμες- τσάντες καθώς και κάποιες, ανώνυμες μεν, αλλά σε σχέδια όμοια με αυτά που «περπάτησαν» στις τελευταίες πασαρέλες. Έτσι, είστε εσείς που θα κρίνετε, ανάλογα με το budget σας, ποια από τις παρακάτω τσάντες θα αναδείξει την εμφάνισή σας φέτος τον χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπορέσετε να τις αποκτήσετε, αξίζει να πάρετε έστω και μία γεύση από αυτές.

Bottega Veneta– Lilac Gold Dust San Marco Karung Bag
Μία από τις τσάντες που ξεχώρισαν στην χειμερινή συλλογή της Bottega Veneta, κυρίως χάρη στην λεπτοδουλεμένη υφή του μαλακού δέρματος από τον διακεκριμένο τεχνίτη Karung αλλά και το υπέροχο χρώμα της, το οποίο πρόκειται να ξεχωρίσει φέτος και στα ρούχα (διατίθεται και σε άλλα χρώματα). Το μέγεθός της 18 x 36 x 19 εκ. την καθιστά ιδανική για τις καθημερινές εξορμήσεις στην πόλη αλλά και για το γραφείο. Η τσάντα κλείνει με διπλό φερμουάρ, έχει εσωτερικές τσέπες και θέση για κινητό, ενώ ξεχωρίζει για τις λεπτομέρειες από σουέτ και τα πλεκτά δερμάτινα χερούλια. Δε νομίζετε ότι πρόκειται για την τέλεια χειμερινή δερμάτινη τσάντα;
Θα την βρείτε: Στην μπουτίκ της Bottega Veneta, Κολοκοτρώνη 14, Κηφισιά, τηλ. 210 8086182.
Τιμή: 2.500 ευρώ.

Burberry Prorsum – Baby Check Hobo Bag
Από τις πιο όμορφες τσάντες που είδαμε στην φετινή συλλογή Burberry Prorsum για καθημερινή (και ολοήμερη) χρήση ήταν η αναβαθμισμένη carryall της φωτογραφίας. Με βασικό υλικό το νάιλον και λεπτομέρειες από δέρμα στα χερούλια και στον πάτο, είναι ιδανική για τις βροχερές ημέρες, ενώ ταιριάζει με όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς. Η αλυσίδα που περικυκλώνει το πάνω μέρος της προσδίδει έναν πιο ροκ χαρακτήρα. Συνδυάστε την με σφιχτοδεμένη καπαρντίνα για απόλυτο βρετανικό στιλ. Διαθέτει εσωτερικές τσέπες και επένδυση από καμβά. Με διαστάσεις 40 x 33 x 16 εκ, η συγκεκριμένη τσάντα χωράει τα πάντα.
Θα την βρείτε: Στην μπουτίκ της Burberry, Βουκουρεστίου 33, Κολωνάκι, τηλ. 210 6283205. Μπορείτε, επίσης, να την αγοράσετε από το on-line shop του οίκου ή λίγο φθηνότερα από το net-a-porter.
Τιμή: 1.295 ευρώ.

Dolce & Gabbana– Vilma
Το να καταφέρει κανείς να είναι στην μόδα φέτος τον χειμώνα, με όλες αυτές τις σκοτεινές αποχρώσεις στα ρούχα, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο. Με την Vilma των Dolce & Gabbana, όμως, δεν έχετε τίποτα να φοβάστε καθώς τα υπέροχα χρώματά της και η δυνατότητά της να μετατραπεί εύκολα σε μικρότερη version χαρίζει στην γυναίκα που την κρατάει απαράμιλλο στιλ. Την είδαμε πρόσφατα (στην μεγάλη της vesion) στα λεπτεπίλεπτα χέρια της Claudia Schiffer, φορεμένη με ένα απλό μαύρο παλτό, και έδειχνε πραγματικά υπέροχη.
Θα την βρείτε: Στην μπουτίκ Dolce & Gabbana, Σταδίου 4, Αθήνα, τηλ. 210 33 56 443, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε και από το on-line shop του οίκου.
Τιμή: 950 ευρώ.

Louis Vuitton– Monogram Double Jeu Neo-Noe
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της κλασικής Noe του οίκου παρουσιάστηκε πρόσφατα η Neo-Noe, η οποία στην ουσία είναι δύο τσάντες σε μία. Η εξωτερική τσάντα, η Noe, έχει δημιουργηθεί με το μονόγραμμα του οίκου τυπωμένο πάνω σε δέρμα βιδέλου και ένα τεράστιο LV από χρυσά τρουκς στο κάτω μέρος της, ενώ ανοιγοκλείνει με μία φαρδιά αλυσίδα που σουρώνει το ύφασμα. Μέσα της υπάρχει μία δεύτερη τσάντα, που μπορεί αν θέλετε να αφαιρεθεί, από μεταλλικό ζακάρ που χαρίζει αναμφισβήτητη πολυτέλεια. Μπορείτε να την κρατήσετε στο χέρι ή στον ώμο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα αξεσουάρ που θα τραβήξει τα βλέμματα.
Θα την βρείτε: Στις μπουτίκ του οίκου Louis Vuitton, Βουκουρεστίου 19, Αθήνα, τηλ. 210 3613938 και Λεβίδου 4, Κηφισιά, τηλ. 210 6234530.
Τιμή: 2.690 ευρώ.

Tod’s– D-Bag Bauletto
Σχέδιο διαχρονικό και κλασικό. Δέρμα με την υπογραφή του γνωστού οίκου. Η τσάντα αυτή μπορεί εύκολα να αποτελέσει προέκταση των δακτύλων μιας γυναίκας και αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της. Είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και καλλυντικά που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα. Διαθέτει λεπτομέρειες από χρυσό και μεγάλες εσωτερικές τσέπες (διατίθεται και σε δέρμα αλιγάτορα).
Θα την βρείτε: Στις μπουτίκ Tod’s, Βουκουρεστίου 13, Κολωνάκι, τηλ. 210 3356425 και στο Golden Hall.
Τιμή: 930 ευρώ.

Stella McCartney– Falabella Chain Tote
Σκληρή και cool. Σε αυτή την γυναίκα απευθύνεται η Stella McCartney με την εκπληκτική Falabella από πολύ μαλακό, ψεύτικο δέρμα (καθώς η McCartney είναι γνωστή φιλόζωος). Η λεπτομέρεια της αλυσίδας προσδίδει έναν πιο ροκ χαρακτήρα και την κάνει ιδανικό ζευγάρι με το δερμάτινο biker jacket σας. Ενώ οι διαστάσεις της προσφέρονται για χρήση όλη την ημέρα: 42 x 41 x 12 εκ. Πρόκειται για μία από τις πιο hot τσάντες της σεζόν που υπόσχεται να σας συνοδεύει για πολλά, πολλά χρόνια χωρίς ποτέ να βγει από την μόδα, δικαιολογώντας έτσι κάπως την τσιμπημένη τιμή της.
Θα την βρείτε: Πιθανό να την βρείτε στα καταστήματα της μπουτίκ Luisa (δείτε διευθύνσεις εδώ), ενώ σίγουρα μπορείτε να την αγοράσετε on-line από το net-a-porter.
Τιμή: 835 ευρώ.

Marc by Marc Jacobs– Flights of Fancy Shopper
Παιχνιδιάρικη διάθεση, ζωηρά χρώματα, 70’s διάθεση και διαστάσεις ιδανικές για την πρωινή σας βόλτα στην πόλη. Μία πραγματικά έξυπνη τσάντα, αφού χάρη στα εμπριμέ patches της συνδυάζεται με αμέτρητους χρωματικούς τόνους στα ρούχα σας αλλά και με διαφορετικά στιλ –από αυστηρό μονόχρωμο ταγιέρ μέχρι girlie hobo φόρεμα. Είναι φτιαγμένη από 100% δέρμα και κλείνει με ένα κρυφό μαγνητάκι στο πάνω μέρος της.
Θα την βρείτε: Στην μπουτίκ Marc by Marc Jacobs, Ξάνθου 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 3636030, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε on-line και από το net-a-porter.
(Στην μπουτίκ Marc by Marc θα βρείτε επίσης την παρόμοια Owl Shopper Bag που είναι υφασμάτινη και κοστίζει 100 ευρώ)
Τιμή: 395 ευρώ

Ted Baker– Rostm
Ασύγκριτα κομψή και διαχρονική, αυτή η μικρή τσάντα από καμβά διασχίζει με το μακρύ δερμάτινο λουράκι της το σώμα και συνοδεύει τέλεια τις bohemian βραδινές σας εμφανίσεις. Τα εμπριμέ λαχούρια της λειτουργούν ως πασπαρτού για αμέτρητους χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ το μικρό της μέγεθος την μεταμορφώνει σε βαλιτσάκι για τα άκρως απαραίτητα. Φορέστε την με τζιν, φαρδιές μπότες και μακριές πουκαμίσες την ημέρα και με boho μακριά φορέματα το βράδυ. Θα την λατρέψετε και δεν θα την αποχωριστείτε για πολλά χρόνια.
Θα την βρείτε: Στην μπουτίκ του Ted Baker στο Golden Hall, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε -μάλλον φθηνότερα- από το on-line shop του Ted Baker.
Τιμή: 43 ευρώ (αν την αγοράσετε on-line)

Vivienne Westwood– Pelle Napa Bag
Όσο κομψή αλλά και πρωτότυπη χρειάζεται να είναι μία τσάντα για να υποδηλώνει το όνομά της. Η Vivienne Westwood μας εκπλήσσει για ακόμα μία φορά με αυτό το κομψό, λαμέ τσαντάκι από μαλακό δέρμα, ιδανικό για λαμπερές βραδινές εμφανίσεις. Έχει διαστάσεις 22,5 x 18 x 16 εκ. και είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο ως προς το στιλ που θέλετε να υιοθετήσετε χάρη στα δύο λουράκι του, ένα δερμάτινο κοντό και μία μακριά χρυσή αλυσίδα. Διατίθεται ακόμα σε μαύρο, χρυσό και λεοπάρ.
Θα την βρείτε: Στο on-line shop της Vivienne Westwood.
Τιμή: 191 ευρώ

Topshop– Leather Duffle Cross Body Bag
Η απόλυτη καθημερινή μας τσάντα. Αυτή που θα κρατήσουμε το πρωί στην δουλειά, το απόγευμα στην βόλτα και το βράδυ στο κλαμπ, φορώντας τζιν και μπότες ή μικρό μαύρο φόρεμα. Και αυτό γιατί είναι αρκετά κομψή, από 100% δέρμα, με χρυσαφί λεπτομέρειες και δύο μεγάλες φούντες στο σούρωμά της, ενώ διατίθεται σε γκρι χρώμα-πασπαρτού και είναι αρκετά μεγάλη για να χωράει τα απαραίτητα (28 x 24 x 24 εκ). Η δε τιμή της είναι άκρως προσιτή για την τσέπη μας, ενώ το διαχρονικό της στιλ την κάνει απλά ακαταμάχητη.
Θα την βρείτε: Εν αναμονή του πρώτου καταστήματος Topshop στην Ελλάδα, μπορείτε προς το παρόν να την αγοράσετε από το on-line κατάστημα της εταιρίας, το οποίο εκτελεί φυσικά αποστολές και στην χώρα μας.
Τιμή: 60 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v