10 on-line ταξίδια για ψώνια στο εξωτερικό

Αν το εξωτερικό σας πέφτει κάπως μακριά, τα ξένα εμπορικά καταστήματα που αποτελούν έναν από τους λόγους των ταξιδιών μας εκεί, έχουν πλέον έρθει πιο κοντά από ποτέ. Και έτσι όταν δεν πάει η fashionista στο Λονδίνο, έρχεται το Λονδίνο στην οθόνη του υπολογιστή της.
10 on-line ταξίδια για ψώνια στο εξωτερικό
της Έλενας Μπούλια

Καλές οι μεγάλες αλυσίδες ρούχων και αξεσουάρ, καλές και οι πολυτελείς μπουτίκ με τα πανάκριβα είδη, όμως όπως και να το κάνουμε η εμπορική αγορά της Ελλάδας είναι αρκετά περιορισμένη σε σύγκριση με την αγορά του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης. Και μοιάζει ακόμα πιο στενή για τον καταναλωτή ή την καταναλώτρια που δεν θέλει το ρούχο που θα φορέσει να κυκλοφορεί σε άλλες 50 κόπιες σε ακτίνα 20χλμ. Σε μία αγορά χωρίς σύνορα, βέβαια, όπως είναι πλέον η Ευρώπη τουλάχιστον, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Το σχεδόν, όμως, για τον/την fashionista είναι αρκετό.

Για τους παραπάνω λόγους, και γιατί μπορεί τελικά να μας συμφέρει και οικονομικά (με την λίρα και τον δολάριο να έχουν χάσει αρκετά στην ισοτιμία τους με το ευρώ σε σχέση με το παρελθόν), ξεχωρίσαμε για εσάς τα δέκα αγαπημένα μας «UK και USA-based only» on-line καταστήματα, από τα οποία ψωνίζουμε όλα αυτά που δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα. Και τα δέκα εκτελούν αποστολές στην χώρα μας, οι αγορές γίνονται μόνο με την χρήση πιστωτικής κάρτας και σε κάθε περίπτωση ο εικονικός πελάτης χρεώνεται (συνήθως περί τα 10 ευρώ) για έξοδα μεταφοράς. Αν είστε νέος/νέα στο on-line shopping χρήσιμο είναι να ρίξετε μια ματιά στα 10 tips για ασφαλείς on-line αγορές. Για τους υπόλοιπους… καλή περιήγηση στα καταστήματα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης!

Topshop και Topman

Εν αναμονή του πρώτου Topshop καταστήματος στην Ελλάδα, το on-line shop του πιο δημοφιλούς πολυκαταστήματος της Αγγλίας, αυτού που ουσιαστικά δημιουργεί τις εγχώριες τάσεις, είναι ανοιχτό πλέον και στο ελληνικό αγοραστικό κοινό. Οι fashionistas που γνωρίζουν ήδη το Topshop έγιναν απλά από τις αρχές αυτού του μήνα λίγο πιο ευτυχισμένες. Οι υπόλοιπες βρήκαν άλλον έναν σκοπό ύπαρξης της Visa τους, καθώς στην on-line μπουτίκ του Topshop θα βρουν την ολοκαίνουργια συλλογή που η Kate Moss σχεδίασε αποκλειστικά για την εταιρία, καθώς και μεγάλο μέρος της τρέχουσας συλλογής του TopShop σε ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα και αξεσουάρ.

Όσο για τους κυρίους πελάτες, αυτοί μπορούν να αγοράσουν την ανδρική σειρά της εταιρίας στο on-line κατάστημα του Topman.

All Saints Spitalfields

Άλλο ένα βρετανικό κατάστημα ρούχων, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε νεανικό και μάλιστα κάπως rock-goth κοινό, αν κρίνουμε από το ξεχωριστό στυλ των ρούχων (οι νεαροί emo θα ενθουσιαστούν). Στο on-line κατάστημα των All Saints θα βρείτε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, καθώς και είδη για το σπίτι, είδη δώρων και μία πολύ ενδιαφέρουσα vintage συλλογή All Saints.

Victoria’s Secret

Αυτό κι αν το περιμέναμε με ανυπομονησία: Τα εκπληκτικά εσώρουχα Victoria’s Secret με την τεράστια ποικιλία, τα φανταστικά sexy, girlie ή ρομαντικά πυτζαμάκια και μία μεγάλη συλλογή γυναικείων ρούχων, θα σας ενθουσιάσουν. Αυτό που πρέπει, όμως, οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στις αγορές από το εν λόγω site είναι τα συγκλονιστικά body splashes & mists Victoria’s Secret, με αποκορύφωμα αυτά της σειράς Secret Garden (έχω δοκιμάσει το Love Spell και είναι πραγματικά καταπληκτικό!), ενώ η τιμή τους (9 δολάρια το ένα) είναι πραγματικά χαμηλή.

Agent Provocateur

Τα super sexy εσώρουχα Agent Provocateur μπορούν πλέον να βρεθούν εύκολα στο boudoir μας, με μερικά μόνο κλικ. Στο on-line shop της εταιρίας, που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, θα βρείτε τα πάντα από προκλητικά εσώρουχα, νυχτικά, μαγιό, ρούχα, πονηρά (και μη) αξεσουάρ αλλά και κάποια αρώματα και body creams που υπόσχονται να αναστατώσουν τις αισθήσεις! Οι τιμές του είναι, βέβαια, σχετικά τσιμπημένες, αλλά πιστέψτε με… αξίζουν το κόστος! (Ρίξτε πρώτα μία ματιά στην Bridal Collection του οίκου, είναι πραγματικά εντυπωσιακή).

Muji

Η Άπω Ανατολή στην… minimal εκδοχή της. Στο on-line κατάστημα της αλυσίδας Muji θα βρείτε τον ορισμό του χρηστικού αντικειμένου. Στις κατηγορίες της ιστοσελίδας, λοιπόν, ο πελάτης θα βρει λιτά, καθημερινά ρούχα, έπιπλα, κάποια gadgets, κουζινικά είδη και είδη γραφείου, καλλυντικά, αποθηκευτικά αντικείμενα, είδη δώρων και ταξιδιωτικά καθώς και κάποια διακοσμητικά μικροαντικείμενα για το σπίτι. Όσον αφορά στα ρούχα εκεί θα βρείτε χαριτωμένα πυτζαμάκια, πολύ βολικά εσώρουχα, κάλτσες και παντόφλες. Κατά τα άλλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία Travel Accessories με τις πολύ καλές τιμές.

Lipsy

Ένα ακόμα βρετανικό on-line κατάστημα για νεαρές κυρίες, το οποίο αγαπήσαμε για τα υπέροχα φορέματά του. Ειδικά αν έχετε να πάτε σε ένα πολύ σημαντικό party και δεν βρίσκετε τι να βάλετε για να ξεχωρίζετε, το Lipsy είναι σίγουρο πως θα σας δώσει την λύση γιατί έχει άπειρα σχέδια και εξαιρετικές τιμές. Εκεί θα βρείτε, επίσης, φανταστικές φούστες, αμέτρητα και πολύ φθηνά αξεσουάρ, καθώς και την VIP συλλογή της εταιρίας αποκλειστικά με φορέματα για πιο… επίσημες περιστάσεις. Μην συνεχίσετε να διαβάζετε αν δεν ρίξετε μία ματιά στο Lipsy!

Zadig & Voltaire

Τα καταστήματα Zadig & Voltaire απευθύνονται τόσο άνδρες όσο και σε γυναίκες με πιο mainstream στυλ. Στο e-shop της εταιρίας θα βρείτε όλη τη νέα συλλογή για το Φθινόπωρο 2009 / Χειμώνα 2010 για άνδρες, γυναίκες, παιδιά αλλά και μωρά, ενώ υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ, τσάντες, παπούτσια και γυαλιά ηλίου. Οι τιμές των προϊόντων είναι βέβαια αρκετά τσιμπημένες, αλλά τα σχέδια και κυρίως τα υφάσματα της εταιρίας είναι πραγματικά πρωτότυπα. Ρίξτε μια ματιά!

Net – a – Porter

Και κάπου εδώ η Visa αρχίσει να βγάζει σπίθες! Το Net – a – Porter είναι το πρώτο site στο οποίο θα απευθυνθεί όποιος ή όποια αναζητά ένα επώνυμο κομμάτι σχεδιαστή, και μάλιστα από τις νέες τους κολεξιόν, το οποίο ξέρει ότι δεν θα βρει ποτέ στην Ελλάδα. Κάνουμε κλικ, λοιπόν, στην κατηγορία DESIGNERS, επιλέγουμε ανάμεσα σε άπειρα το όνομα που προτιμάμε, επιλέγουμε έπειτα την κατηγορία του είδους που ψάχνουμε και αποφασίζουμε πόσο μας παίρνει να επιβαρύνουμε την πιστωτική μας αυτόν τον μήνα. Αν η πιστωτική σας είναι ήδη υπερφορτωμένη μην κάνετε καν τον κόπο να επισκεφθείτε το Net – a – Porter γιατί θα στεναχωρηθείτε και είναι κρίμα.

Vivenne Westwood

Η θεότρελη Αγγλίδα σχεδιάστρια αποφάσισε να λανσάρει τις κορόνες της και στην Ελλάδα επιτρέποντάς μας πλέον τις on-line αγορές από την ιστοσελίδα της. Τα αξεσουάρ και τα ρούχα είναι πραγματικά ενδιαφέροντα στην συλλογή της Westwood. Αυτό, όμως, που θα σας συναρπάσει είναι τα κοσμήματα που θα δείτε, με αποκορύφωμα τα μενταγιόν, οι τιμές των οποίων δεν είναι όσο εξωφρενικές μπορεί να φαντάζεστε.

Harrods

Για να μην χρειαστεί να ξανα-αγγαρέψετε τον επόμενο φίλο ή συγγενή σας που θα βρεθεί στο Λονδίνο να σας αγοράσει ένα αναμνηστικό από τα Harrods (π.χ. μία πλαστική shopper bag με το χαρακτηριστικό σκυλάκι! Ήμαρτον!), μπείτε στο on-line shop του πολυκαταστήματος και πάρτε το μόνοι σας. Και επειδή ξέρω ότι με το που θα ανοίξετε την σελίδα την εν λόγω τσάντα θα ψάξετε να βρείτε, μπορείτε να κάνετε κατευθείαν κλικ εδώ. Κατά τα άλλα στο site θα βρείτε μία σειρά από πολυτελή προϊόντα για τον άνδρα, την γυναίκα, το παιδί και στο σπίτι, καθώς και κάποια τρόφιμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v