Οκτώ διευθύνσεις για εναλλακτικό shopping

Βιολογικά προϊόντα, ρούχα με eco συνείδηση, «ψαγμένα» βινύλια, custom παπούτσια και ανταλλακτικά παζάρια σε 8 διευθύνσεις για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό.
Οκτώ διευθύνσεις για εναλλακτικό shopping
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από κάθε λογής μαγαζιά για κάποιον που θέλει να κάνει τις αγορές του. Όμως μερικά από αυτά ξεφεύγουν από την πεπατημένη και προσφέρουν κάτι διαφορετικό: είτε αυτό είναι προϊόντα από κλωστική κάνναβη, είτε eco friendly χειροποίητα ρούχα, είτε retro έπιπλα, είτε «ψαγμένες» επιλογές βινυλίων.

Οκτώ τέτοιες διευθύνσεις για «εναλλακτικές» αγορές συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Kannabishop Athens
Ιπποκράτους 32, τηλ: 210 3614111

Η φιλοσοφία της εξοικονόμησης πόρων βρίσκεται πίσω από κάθε προϊόν του Kannabishop στην Ιπποκράτους, ένα από τα δύο εναπομείναντα στην ελληνική επικράτεια. Τα περισσότερα προϊόντα εδώ (ρούχα, τσάντες, παπούτσια, κασετίνες, ζώνες κ.α.) παράγονται από κλωστική κάνναβη, ένα άκρως ανθεκτικό προϊόν, η καλλιέργεια του οποίου είναι οικονομική αλλά και οικολογική. Επίσης, θα βρείτε αντικείμενα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως στυλό από πλαστικό καλαμποκιού, σακίδια από καθίσματα αυτοκινήτου, τσαντάκια από ανακυκλωμένες συσκευασίες απορρυπαντικών, ευχετήριες κάρτες και ένα σωρό ακόμα μη συνθετικά προϊόντα σε αρκετά οικονομικές τιμές. Το κατάστημα διαθέτει και e-shop.

Heel - Hellenic Ethical Eco friendly Lab 
Δείτε εδώ τα καταστήματα της φίρμας.

Γυναικεία και παιδικά ρούχα ιδιαίτερα, εκκεντρικά και πρωτότυπα, με eco-friendly προσανατολισμό και design που βασίζεται σε αρχές όπως αυτές της ανακύκλωσης και των οικολογικών βαφών, ξεκίνησαν να γεμίζουν τα ελληνικά ράφια το μακρινό 1985. Η ομάδα πίσω από τα καταστήματα Heel, πιστεύει στην ανακύκλωση των ρούχων, σχεδιάζοντας-συνθέτοντας νέα μοναδικά κομμάτια από παλιά ρούχα που μένουν στοκ στα ράφια. Επίσης, αποφεύγουν συνειδητά τις στάμπες και τη χρήση υφασμάτων που περιέχουν επιβλαβή υλικά για το περιβάλλον, όπως νάιλον, πολυεστέρα και ακρυλικό. Δείτε το e-shop τους εδώ. 

Σκόρος
Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσσού, Εξάρχεια, τηλ: 6985868544
Στον «Σκόρο» των Εξαρχείων ανταλλάσσονται τα πάντα, από ρούχα, βιβλία, DVD, περιοδικά, κουζινικά είδη και λοιπά αντικείμενα μέχρι προσφορά χρόνου, ιδεών και πρακτικών (π.χ. μαθήματα αγγλικών, καθάρισμα σπιτιού, κούρεμα). «Τα αντικείμενα που δέχεται ο Σκόρος είναι αυτά που θα χαρίζαμε σε μια φίλη ή έναν φίλο μας» λένε τα μέλη της οργάνωσης. «Είναι αυτά που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο. Είναι αντικείμενα που έχουν την αγάπη μας, είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση». Μοναδική προϋπόθεση είναι να μην φέρνετε/ παίρνετε πάνω από πέντε αντικείμενα την φορά, και να κάνετε ένα τηλεφώνημα πριν επισκεφθείτε τον Σκόρο. Ο Σκόρος δε θα σας ζητήσει χρήματα, όμως αν θέλετε αφήνετε κάτι στο κουτί ενίσχυσης, από το οποίο πληρώνονται το ενοίκιο του χώρου και η ΔΕΗ.

Retrosexual Vintage Shop
Ταξιαρχών 133, Κορυδαλλός, τηλ. 2105451553

Το Retrosexual Vintage Shop συλλέγει vintage αντικείμενα από όλο τον κόσμο και μας δίνει την ευκαιρία να βρούμε αυθεντικά design αντικείμενα από τη δεκαετία του '20 έως και τη δεκαετία του '90, σε άριστη λειτουργική κατάσταση, όπως γραφομηχανές, φωτογραφικές μηχανές Polaroid, βαλίτσες, μολυβοθήκες, μίνι χρηματοκιβώτια, μίξερ, τασάκια, φωτιστικά και ραδιόφωνα. Την, ομολογουμένως άψογη, συντήρηση των αντικειμένων επιμελείται ο JoePe, με τη βοήθεια μίας ομάδας ερευνητών και τεχνιτών που απαρτίζει το Retrosexual Vintage Shop.

Vinyl Microstore
Διδότου 34, τηλ: 2103614544

Η αγάπη για το βινύλιο καλά κρατεί και τα μαγαζάκια στην Αθήνα που προσφέρουν στο high fidelity κοινό μια ευρεία γκάμα επιλογών σε... 33 στροφές. Το Vinyl Microstore αποτελεί σταθερό meeting point για μουσικόφιλους που αναζητούν πρόσφατες κυκλοφορίες από τον underground-indie χώρο, αλλά και για όσους απλά γουστάρουν να ξεφυλλίζουν μουσικά περιοδικά στον καναπέ υπό τους ήχους νέων κυκλοφοριών. Το μαγαζί ανανεώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την συλλογή του με βινύλια, ενώ διοργανώνει και μουσικά events για τους πελάτες του.

Παλιοσυνήθειες
Πρωτογένους 8, Ψυρρή, τηλ: 2106560574

Όνομα και πράγμα αυτό το μαγαζάκι επίπλων στου Ψυρρή, στο οποίο θα βρείτε κάθε λογής vintage και second hand θησαυρούς. Όπως εξηγούν οι ιδιοκτήτες, προσπαθούν να κρατούν πολύ χαμηλές τις τιμές συμπεριφερόμενοι στα vintage σαν να είναι second hand. Η ποικιλία; Τεράστια, παρά τον περιορισμένο χώρο του μαγαζιού. Εδώ θα βρούμε παλιά βιβλία, φωτογραφικές μηχανές, κρεβάτια, κομοδίνα, γραφομηχανές, πικαπ, πολυθρόνες, μαθητικά θρανία, παλιές τηλεοράσεις, σεντούκια, ακόμα και μηχανήματα arcade σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Love it Concept
Λ. Μεσογείων 481, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6084853

To κατάστημα ρούχων και υποδημάτων της Μεσογείων διοργανώνει ανά σεζόν events στα οποία καλλιτέχνες ζωγραφίζουν αποκλειστικά για εσάς τα παπούτσια Toms είτε με δικά τους σχέδια είτε κατά παραγγελία. Όμως η πραγματική… αποκάλυψη βρίσκεται στο e-shop του, το οποίο φιλοξενεί ρούχα Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων σχεδιαστών, χειροποίητα ελληνικά σαπούνια, ρετρό είδη σπιτιού (από φλιτζανάκια μέχρι έπιπλα) και ένα σωρό ακόμα εναλλακτικά και πρωτότυπα είδη δώρων. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

So Nuts
Λ. Κηφισίας 103, Αμπελόκηποι, τηλ: 211 2155322

Άνοιξε μόλις πριν λίγους μήνες κοντά στην πιάτσα της Πανόρμου και θα το… μυριστείτε από την μυρωδιά του φρεσκοκομμένου, ιδιαίτερου καφέ που ετοιμάζεται στον ειδικό πάγκο, είτε για να πάρετε ποσότητες εσπρέσο ή ελληνικού για να φτιάχνετε στο σπίτι είτε για να τον απολαύσετε επί τόπου. Όμως εδώ θα βρείτε και άλλους «θησαυρούς»: αποξηραμένα φρούτα (κοινά και πιο σπάνια), αποξηραμένα λαχανικά, δημητριακά ελληνικής παραγωγής, μείγματα ενέργειας για το πρωινό, βότανα, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, ελληνικά λικέρ και προϊόντα Ελλήνων παραγωγών συνθέτουν τον deli χαρακτήρα ενός ιδιαίτερου παντοπωλείου.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v