Τρέξιμο: 5 κορυφαία gadgets

Θέλετε να ξεκινήσετε ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά να προπονείστε στο τρέξιμο; Δείτε πέντε αγορές που δεν θα πρέπει να αμελήσετε.
Τρέξιμο: 5 κορυφαία gadgets
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Για οποιονδήποτε λόγο και αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε να ασχολείστε με το τρέξιμο – καύση λίπους, προετοιμασία για αγώνες, αναψυχή, αύξηση αντοχής – υπάρχουν ορισμένες αγορές οι οποίες θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες σε αυτήν σας την προσπάθεια.

Από ειδικά παπούτσια, μέχρι ακουστικά και διάφορα χρήσιμα αξεσουάρ, ξεχωρίσαμε τα καλύτερα και σας προτείνουμε πέντε αγορές που πρέπει να κάνετε.

Καρδιοσυχνόμετρο

Το άλφα και το ωμέγα ιδιαίτερα για τις προπονήσεις σας στο τρέξιμο, αλλά και για την ημέρα του αγώνα, το καρδιοσυχνόμετρο μετρά τους παλμούς σας και ανάλογα με το μοντέλο που θα διαλέξετε μπορεί να καταγράφει τη διαδρομή σας μέσω GPS, να μετρά την ταχύτητα, να υπολογίζει πόσες θερμίδες κάψατε σε κάθε προπόνηση και να συνδέεται με τον υπολογιστή για να βλέπετε την πρόοδό σας σε κάθε διαδρομή. Για ένα απλό καρδιοσυχνόμετρο Polar όπως αυτό εδώ με τις βασικές λειτουργίες (χρονόμετρο, μέτρηση καρδιακού παλμού) δεν θα δώσετε παραπάνω από 50€. Αν θέλετε κάτι πιο εξειδικευμένο, τότε καλή επιλογή είναι αυτό εδώ της Garmin με ενσωματωμένο GPS το οποίο καταγράφει την ταχύτητα και την απόσταση που καταναλώθηκαν, όπως επίσης και τις θερμίδες.

Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να πάρετε μια ζώνη στήθους η οποία μετρά τον καρδιακό σας παλμό και να την συγχρονίσετε με την αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone σας, όπως αυτήν εδώ της Polar η οποία συγχρονίζεται με την αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας

Ακουστικά

Η μουσική εξημερώνει τα ήθη, αλλά και βοηθά πολύ στην προπόνηση ιδιαίτερα αν θέλετε να ανεβάσετε την ένταση. Αυτά εδώ τα ακουστικά της Jaybird είναι ασύρματα, συνδέονται μέσω Bluetooth με το smartphone σας και διαθέτουν μπαταρία η οποία διαρκεί 4,5 ώρες.  Αν θέλετε κάτι πιο... παραδοσιακό, τότε εναλλακτικά προτείνουμε τα ενσύρματα Philips SHQ5200/10 ActionFit, τα οποία είναι σούπερ ελαφριά, πλένονται και είναι κατασκευασμένα από ειδικό υλικό το οποίο δεν «ιδρώνει» στο αυτί σας.

Ζώνη

Όσο πιο πολύ τρέχετε, τόσο περισσότερη ενυδάτωση χρειάζεστε. Και επειδή την ώρα της προπόνησης είναι κάπως άβολο να κρατάτε συνεχώς στο χέρι σας ένα μπουκάλι νερό, αυτή εδώ η ζώνη «κάθεται» άνετα στους γοφούς σας χωρίς να ενοχλεί καθόλου, και διαθέτει τρεις θήκες για να βάλετε νερό σε ισάριθμα παγουράκια. Παράλληλα διαθέτει ακόμα μια θήκη με φερμουάρ για τυχόν μικροαντικείμενα (κλειδιά, ταυτότητα κτλ.).

Παπούτσια

Όταν έχουμε να κάνουμε με τρέξιμο, δύο είναι τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει απαραίτητα να έχει ένα παπούτσι: σταθερότητα και ελάχιστο βάρος. Το «φρέσκο» Flyknit Lunar2 της Nike για παράδειγμα, συνδυάζει το ανθεκτικό και εξαιρετικά ελαφρύ επάνω μέρος Nike Flyknit με την ιδιαίτερα μαλακή σόλα Nike Lunarlon, για απορρόφηση των κραδασμών και κοστίζει περί τα 90€. Εξίσου εξαιρετικό παπούτσι για τρέξιμο είναι και το Energy BOOST 2 της Adidas το οποίο διαθέτει τεχνολογία απορρόφησης κραδασμών ακόμα και σε ακραίες συνθήκες εδάφους, είναι σταθερό χάρη στο σύστημα Torsion σε όλο το μήκος του ποδιού και χάρη στη τεχνολογία Techfit εφαρμόζει άνετα στο πόδι. Κόστος: 135€

Η κατάλληλη εφαρμογή

Όχι ρούχων. Εννοούμε την κατάλληλη εφαρμογή στο smartphone για όσους τρέχουν. Μετά από αρκετά χρόνια «ψαξίματος» και δεκάδες απεγκαταστάσεις «σαβούρας», καταλήξαμε σε μια εφαρμογή η οποία είναι απλή στη χρήση, χρήσιμη και δωρεάν. Πρόκειται για το δημοφιλές Run Keeper, μια εφαρμογή η οποία σας επιτρέπει να καταγράφετε μέσω GPS τις διαδρομές που διανύετε, τον χρόνο που χρειαστήκατε, τις θερμίδες που κάψατε, καθώς και διάφορες άλλες λεπτομέρειες ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε την απόδοση σας. Κατεβάστε την από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v