Πέντε σούπερ gadget για extreme εξορμήσεις

Αν για εσάς οι εξορμήσεις στη φύση οφείλουν να είναι «άγριες», τότε έχουμε πέντε gadgets τα οποία θα σας εντυπωσιάσουν με την ανθεκτικότητα και την πρακτικότητά τους.
Πέντε σούπερ gadget για extreme εξορμήσεις
Ξεχάστε GPS, φορτιστές αυτοκινήτου και ηχειάκια για το laptop. Όσοι ασχολούνται με την «άγρια» ομορφιά μιας εξόρμησης στη φύση γνωρίζουν ότι για ακραία καιρικά φαινόμενα, θα πρέπει να στηριχτούν σε εξίσου… ακραία gadgets.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε μοναδικές περιπτώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε σε αντίξοες συνθήκες.

Biolite Campstove

Αυτό το χρήσιμο κιτ δίνει στους εκκολαπτόμενους Ροβινσώνες δύο σωτήριες παροχές: θερμότητα και ενέργεια. Χρησιμοποιώντας κλαδιά και άλλα είδη βιομάζας, η φωτιά που βγάζει αυτή η φορητή σόμπα δημιουργεί ηλεκτρική ενέργεια μέσω μιας θερμοηλεκτρικής γεννήτριας. Η επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύεται στην θύρα USB για να φορτίσετε τις συσκευές σας (Smartphone, GPS). Όσον αφορά τη θερμική ενέργεια που «βγάζει» δεν είναι διόλου αμελητέα, καθώς μπορεί να βράσει ένα λίτρο νερού σε μόλις τέσσερα λεπτά. Κοστίζει 93€ και μπορείτε να την παραγγείλετε από εδώ.

SteriPEN Ultra

Όσοι από εσάς την έχετε «πατήσει» πίνοντας μολυσμένο νερό στις εξορμήσεις σας ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε διαθέσιμο καθαρό πόσιμο νερό. Το συγκεκριμένο «στικάκι» χρησιμοποιώντας ακτίνες UV σκοτώνει βακτήρια και λοιπά μικρόβια εν ριπή οφθαλμού (σε 45 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια), επομένως δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας επιπλέον εμφιαλωμένο νερό και να βαρύνετε το σακίδιό σας. Κόστος: 70€ από εδώ.

Heimplanet Mavericks 

 Ικανή να αντέξει θύελλες μέχρι και 180 χιλιόμετρα την ώρα, η σκηνή αυτή είναι μακράν η πιο ανθεκτική σε ανέμους παγκοσμίως. Το «μυστικό» της που την κάνει να έχει τόση αντοχή είναι το γεγονός ότι αντί για τις κλασσικές πλαστικές μπανέλες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις σκηνές, έχει αεραγωγούς γεμάτους αέρα. Αυτός ο φουσκωτός εξωσκελετός, δημιουργεί μια γεωδαιτική δομή η οποία δεν… πέφτει με τίποτα. Ιδανική για ομάδες εξερευνητών, το εσωτερικό ύψος της σκηνής αυτής ανέρχεται στα δύο μέτρα, ενώ ο εσωτερικός της χώρος είναι περίπου 13 τετραγωνικά. Περιττό να αναφέρουμε ότι στήνεται πολύ γρήγορα. Το κόστος της ανέρχεται στα 3.588€.

SpareOne Plus Emergency Phone
Αφήστε για λίγο το ΝΟΚΙΑ3310 και τις αντοχές του. Για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, το συγκεκριμένο τηλέφωνο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια ΑΑ μπαταρία μέχρι και 15 χρόνια(!). Η έκδοση Plus περιλαμβάνει σειρήνα πανικού και την δυνατότητα ενεργοποίησης μιας υπηρεσίας συναγερμού και εντοπισμού τοποθεσίας όταν ο χρήστης πατήσει το κουμπί SOS. To φωτεινό LED που βρίσκεται στο πάνω μέρος του τηλεφώνου αναβοσβήνει με βάση τον κώδικα Mors εφ’όσον χρειαστεί, ενώ η μπαταρία σας επιτρέπει να μιλήσετε συνεχόμενα μέχρι και 10 συνεχόμενες ώρες. Τέλος, το τηλέφωνο λειτουργεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες, από -30 βαθμούς Κελσίου μέχρι 60, θερμοκρασίες που θα έβγαζαν οποιοδήποτε κανονικό τηλέφωνο άχρηστο. Τιμή: 57€ από εδώ.


CiloGear W/NW Dyneema 60 WorkSack

Αυτός ο σάκος αναρρίχησης σίγουρα δεν μοιάζει με όσους έχετε δει στα καταστήματα. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί… πανοπλία, με τη διαφορά ότι είναι σούπερ ελαφρύ και σαφώς πιο στιλάτο. Το υλικό αυτό, με το όνομα Dyneema, είναι αδιάβροχο, έχει τριπλάσια αντοχή στην τριβή από το «κλασσικό» ύφασμα των περισσότερων σακιδίων πλάτης και ζυγίζει μόνο του μόλις δύο κιλά. Το «έξυπνο» σύστημα δεσίματος και κουμπώματος επιτρέπει στον χρήστη να συμπιέσει τα κομμάτια του σακιδίου που δεν χρησιμοποιεί (τσέπες κτλ.), ενώ η προσαρμοσμένη πλάτη του «αλλάζει» ανάλογα με το που πέφτει το βάρος σας με αποτέλεσμα να μπορείτε να κινείστε ευκολότερα και χωρίς ενοχλήσεις. Κόστος: 412€ από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v