8 ιδέες για να κάνετε δώρο… στον εαυτό σας

Αυτά τα Χριστούγεννα σας προτείνουμε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και έχουμε τις κατάλληλες ιδέες γι’ αυτό. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, το αξίζετε!
8 ιδέες για να κάνετε δώρο… στον εαυτό σας
Καλώς ή κακώς, έχετε μεγαλώσει αρκετά για να περιμένετε δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Ακόμη κι αν τα Χριστούγεννα ανταλλάσσετε δώρα με τους φίλους σας, δύσκολα κάποιος θα μαντέψει τι έχετε στο μυαλό σας, και πιθανότατα θα κινηθεί στην ασφαλή λύση ενός πουλόβερ ή ενός αρώματος και όχι κάποιου ακριβότερου δώρου που έχετε βάλει στο μάτι. Με άλλα λόγια, κανείς δεν θα σας χαρίσει ακριβώς το δώρο που θέλετε. Εκτός από ένα άτομο: Τον εαυτό σας.

Αυτά τα Χριστούγεννα, είτε από το υστέρημα σας, είτε από τον 13ο μισθό – αν ανήκετε σε αυτούς που ακόμα τον απολαμβάνουν – σας προτείνουμε να σκεφτείτε και τον εαυτό σας, και να τον επιβραβεύσετε για τις προσπάθειες μιας δύσκολης χρονιάς, κάνοντάς του ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που λαχταρά. Είτε αυτό είναι μικρό και συμβολικό, είτε η… υπέρβαση του ακριβού gadget που σας «γυάλισε», ευχηθείτε καλές γιορτές και ντυθείτε Άη Βασίλης… για πάρτη σας.

*Το ταξιδιάρικο δώρο
Ανοίξτε το ημερολόγιό σας. Διαλέξτε ένα βολικό σαββατοκύριακο μέσα στους πρώτους μήνες του 2014. Και στην συνέχεια αναζητήστε στο Skyscanner τον ευρωπαϊκό προορισμό με τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για εκείνες τις ημερομηνίες. Κλείστε ένα διπλό εισιτήριο για εσάς και το άλλο σας μισό ή τον καλύτερό σας φίλο και βρείτε τον πιο ταξιδιάρικο λόγο να ανυπομονείτε να έρθει η νέα χρονιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τον προσεχή Μάρτιο, εντοπίσαμε πτήση μετ’ επιστροφής της Easyjet για Μιλάνο κάτω από 80€.

*Το ευεργετικό δώρο
Αν συνεχώς δίνατε την υπόσχεση στον εαυτό σας να αρχίσετε να ασκείστε και συνεχώς την αθετούσατε, τώρα είναι η ευκαιρία να εγκαινιάσετε τη νέα χρονιά… πάνω στον διάδρομο ενός γυμναστηρίου. Κλείστε μια ετήσια συνδρομή σε ένα γυμναστήριο της περιοχής σας ή ένα πακέτο personal training και φέρτε τον εαυτό σας… προ τετελεσμένων, μπαίνοντας σε πρόγραμμα γυμναστικής από τον Ιανουάριο. Ενδεικτικά, εντοπίσαμε ετήσια πακέτα σε αθηναϊκά γυμναστήρια από 99€ - δείτε το σχετικό μας αφιέρωμα

*Το δώρο της αδρεναλίνης
Σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ; Αγοράστε μία ανοιχτή κάρτα διαδρομών για σκι σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο – σε αυτό του Παρνασσού για παράδειγμα, οι κάρτες των επισκέψεων με ανοιχτές ημερομηνίες στοιχίζουν από 76,50€. Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε τα όριά σας σε άλλες δραστηριότητες, που ποτέ δεν έχετε δοκιμάσει, δείτε τα πακέτα δοκιμής extreme sports που προσφέρει το Days4u – για παράδειγμα rafting στον Λάδωνα από 45€, ιππασία από 50€ ή παραπέντε από 70€. 

*Το χρηστικό δώρο
Αγοράστε επιτέλους την μηχανή espresso που έχετε βάλει στο μάτι και κάντε το πρωινό ξύπνημά σας από εδώ και πέρα λίγο πιο ευχάριστο, λίγο πιο εύκολο και με έντονο άρωμα απολαυστικού καφέ. Τις μηχανές Nespresso για παράδειγμα μπορείτε να τις βρείτε σε γιορτινή προσφορά, φθηνότερες κατά 50€, από 89€. 

*Το φιλανθρωπικό δώρο
Κάντε δώρο στον εαυτό σας, κάνοντας ταυτόχρονα δώρο ζωής και σε κάποιους άλλους: Αγοράζοντας για παράδειγμα ένα φούτερ Αρκτούρος από το ωραίο e-shop του οργανισμού μόλις με 16€ βοηθάτε στο έργο της προστασίας της άγριας ζωής της Ελλάδας. Διαλέγοντας από τα μπλουζάκια, τα αξεσουάρ, τα notebooks και τα χειροτεχνήματα του e-shop της ActionAid, γίνεστε «συνεργός» της ομάδας στην καταπολέμηση της φτώχειας. Λίγη σημασία έχει το είδος του δώρου – το πραγματικό δώρο στον εαυτό σας θα είναι η ανιδιοτελής σας κίνηση. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να «υιοθετήσετε» ένα παιδί από μία χώρα του τρίτου κόσμου, προσφέροντας ένα ποσό μηνιαίως, όπως έκανε το in2life

*Το χαλαρωτικό δώρο
Είναι το δώρο «πολυτελείας», στο οποίο δεν θα λέγατε ποτέ όχι, αλλά πάντα προηγούνται άλλες εκκρεμότητες. Ένα πακέτο χαλαρωτικού μασάζ είναι ό,τι πρέπει για να σας βρουν οι γιορτές αναζωογονημένους και… ζεν – αν το κλείσετε για δύο και το απολαύσετε μαζί με τον/την σύντροφό σας, ακόμα καλύτερα. Τα πακέτα για συνεδρίες μασάζ κάθε είδους ξεκινούν μόλις από 15€ - δείτε δεκάδες προσφορές εδώ

*Το τεχνολογικό δώρο
Μπαίνουμε στην κατηγορία των ελαφρώς «ακριβών» δώρων, αλλά είπαμε – το αξίζετε, έστω μια φορά τον χρόνο να χαρίσετε στον εαυτό σας κάτι που θέλετε πολύ. Όπως για παράδειγμα ένα tablet που θα σας λύσει τα χέρια, ή ένα καλό smartphone, αν είστε ακόμη της… παλιάς σχολής ή αν το παλιό σας είναι όντως… παλιό. Δείτε στο αφιέρωμα του in2life ορισμένα από τα οικονομικότερα smartphones και tablets, από 67 και 89€ αντίστοιχα. 

*Το παιχνιδιάρικο δώρο
Το Sony PlayStation4 μόλις έφτασε, και οι φίλοι του gaming θα έδιναν τα πάντα για να το δουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Αν ανήκετε σε αυτούς, ξέρετε ποια θα είναι η γιορτινή «εξτραβαγκάντζα» σας: Η τέταρτη έκδοση της δημοφιλούς κονσόλας της Sony στοιχίζει 398,50€ (αγοράστε την online από εδώ). Αν πάλι ανήκετε στους φανατικούς του αντίπαλου δέους, του Xbox, θα βρείτε το Xbox 360 από 140€ ή το Xbox One, που θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην Ελλάδα, από 499,99€ - στην επίσημη σελίδα του Xbox θα ανακοινώνονται γιορτινές εκπτώσεις από τις 17 Δεκεμβρίου. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v