Online αγορές: Τα κορυφαία e-shops στο Διαδίκτυο

Amazon, Asos, Ebay, Etsy, Yoox. Συγκεντρώνουμε μερικά από τα καλύτερα, στιλάτα και πιο οικονομικά online shops για τα… ψώνια σας μόνο.
Online αγορές: Τα κορυφαία e-shops στο Διαδίκτυο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παραδόξως, παρά την ευρεία διάδοση του διαδικτύου στην Ελλάδα, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε πίσω όσον αφορά τις online αγορές σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, μόλις ένας στους τρεις Έλληνες χρήστες του Ίντερνετ πραγματοποιεί online αγορές μέσω του Διαφδικτύου, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 είναι στο 59%.

Παρ’ όλα αυτά, τα στατιστικά αυτά δεν σημαίνουν ότι το online shopping δεν κερδίζει έδαφος στην χώρα. Μάλιστα, αυτό αυξάνεται ολοένα και περισσότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης, αφού οι όγκοι του υπερδιπλάσιοι σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2009.

Ιδού λοιπόν μερικά από τα κορυφαία online shops για να κάνετε τις αγορές σας με ασφάλεια και οικονομία.

Amazon
Ίσως το κορυφαίο κατάστημα για online αγορές, μπορεί να μας τα… χάλασε πρόσφατα όταν κατήργησε για την Ελλάδα το πρόγραμμα δωρεάν μεταφορικών (μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν μόνο για έναν μήνα), όμως δεν παύει να αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές μας. Τι βρίσκουμε εδώ; Από gadgets, παιχνίδια, κονσόλες και τηλεοράσεις, μέχρι βιβλία, δίσκους, ρούχα, παιδικά αντικείμενα, κοσμήματα, αξεσουάρ και εξοπλισμό αυτοκινήτων και μηχανών. Σημειώστε ότι συμφέρει να προτιμήσετε το αγγλικό ή το γερμανικό Amazon για τις αγορές σας, καθώς τα μεταφορικά είναι χαμηλότερα συγκριτικά με το αμερικάνικο (ξεκινούν από 2€ και διαμορφώνονται ανάλογα με το προϊόν).

Επίσης, στο αγγλικό Amazon θα ξεκινήσει από τις 18 Νοεμβρίου έως και τις 25 Νοεμβρίου 2013, μια εβδομάδα μοναδικών προσφορών έως 90% στην οποία θα μπουν σε προσφορά περισσότερα από 1000 προϊόντα. Τα προϊόντα που θα είναι σε προσφορά ανακοινώνονται κάθε βράδυ στις 3 ώρα Ελλάδος και οι προσφορές ξεκινάνε την επόμενη τις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος και συνεχίζονται μέχρι αργά το βράδυ. 

Asos
Από τα μεγαλύτερα online καταστήματα με είδη ρουχισμού για άνδρες και γυναίκες στον κόσμο, το Asos διαθέτει παραπάνω από 35 χιλιάδες επιλογές και ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγάζει εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες ρούχων (π.χ. αυτήν την περίοδο έχει 30% off σε μάλλινα ρούχα). Το κόστος μεταφοράς είναι δωρεάν, ενώ σας παρέχει την επιλογή να πουλήσετε και τα δικά σας κομμάτια μέσω του e-shop αν δραστηριοποιήστε στον χώρο της μόδας.

Golden brands 
DKNY, e.vil, Kessaris, Juicy Couture, BCBGMAXAZRIA, Converse, DIM, Burberry και US Polo Assn είναι μερικές μόνο από τις μάρκες που θα βρείτε στο ελληνικό αυτό e-shop σε αρκετά μειωμένες τιμές, το οποίο «τρέχει» κάθε μέρα διαφορετικές καμπάνιες με ακόμα πιο χαμηλές τιμές σε επιλεγμένα προϊόντα. Τα έξοδα αποστολής για την Αθήνα ανέρχονται σε 5,90€ 

Ebay
Το κορυφαίο site δημοπρασιών παγκοσμίως (υπάρχει και στα ελληνικά) διαθέτει χιλιάδες in-site εμπόρους στους οποίους μπορείτε να βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα. Από ρούχα, παιχνίδια, gadgets και laptops μέχρι smartphones και… έπιπλα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μείνετε ευχαριστημένοι από τις παραγγελίες σας όμως είναι να τις κάνετε από πιστοποιημένους sellers με ποσοστό αξιολογήσεων τουλάχιστον 98%, καθώς στο site υπάρχουν μπόλικοι απατεώνες που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τα μεταφορικά εξαρτώνται άμεσα από τον όγκο του αντικειμένου που θα αγοράσετε και τον εκάστοτε πωλητή και αναγράφονται κάτω από την τιμή του προϊόντος. 

Urban outfitters
Η διάσημη αλυσίδα καταστημάτων της Μεγάλης Βρετανίας, διαθέτει ένα εξίσου εντυπωσιακό online κατάστημα το οποίο πρόσφατα επιτρέπει τις παραγγελίες και από Ελλάδα. Ρούχα, εσώρουχα, αξεσουάρ, είδη δώρων, αντικείμενα για το σπίτι, διακοσμητικά, ειδικές συλλογές ανάλογα την χρονική περίοδο (π.χ. Χριστούγεννα, Απόκριες) ακόμα και… ποδήλατα μπορεί να βρει κάποιος στον τεράστιο αυτό online χώρο. Αυτήν την περίοδο «τρέχει» προσφορά με 1€ μεταφορικά για τα ρούχα. Για τα υπόλοιπα προϊόντα τα μεταφορικά είναι 35€. Τσούζουν, αλλά αν μοιραστείτε την παραγγελία με φίλους συμφέρει. 

Etsy
Η δημοφιλής αυτή ιστοσελίδα επικεντρώνεται στην πώληση χειροποίητων και vintage αντικειμένων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μικροεπιχειρήσεις ή άτομα που ασχολούνται με την δημιουργία αντικειμένων να εκθέτουν τα δημιουργήματά τους προς πώληση, αλλά και σε όσους επιθυμούν να τα… καταναλώσουν σε αρκετά χαμηλές τιμές. Στην ιστοσελίδα υπάρχει και ελληνική κοινότητα, στην οποία γίνεται αγοραπωλησία κάθε λογής χειροποίητων αντικειμένων (κεριά, ρούχα, κοσμήματα, διακοσμητικά σπιτιού, αξεσουάρ κτλ.). Τα μεταφορικά ξεκινούν από 4€. 

Yoox
Ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο με ρούχα και αξεσουάρ σε μία ιστοσελίδα. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό σας από αμέτρητες μάρκες και σχεδιαστές στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Η standard αποστολή θα κάνει 5 με 6 εργάσιμες μέρες και έχει επιπλέον κόστος 12€, ενώ η express θα κάνει 1 με 3 εργάσιμες και έχει κόστος 27€. 

Farfetch

Σημείο συνάντησης των μεγαλύτερων ανεξάρτητων οίκων μόδας παγκοσμίως, το εν λόγω site διαθέτει παραπάνω από χίλιες μάρκες για να ψωνίσετε ανδρικά και γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και αρκετά vintage είδη. Το τμήμα των εκπτώσεων είναι εκείνο που σας ενδιαφέρει περισσότερο, αφού εκεί θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια σε αρκετά χαμηλές τιμές (δεδομένης της ποιότητάς τους). Ανάλογα με την μπουτίκ που ανήκει το κομμάτι που θα παραγγείλετε, τα μεταφορικά κυμαίνονται από 15 μέχρι 41€, ενώ οι αγορές σας έρχονται μέσα σε 2 με 7 ημέρες. 

Prozis
Ο «βασιλιάς» της αγοράς συμπληρωμάτων διατροφής στην Ευρώπη, εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια στο προσκήνιο προσφέροντας χαμηλές τιμές σε δημοφιλείς μάρκες (ON, Gaspari, BSN, Dymatize κτλ.) και δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€. Σημειώστε ότι με κάθε αγορά σας κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε αγοράζοντας (δωρεάν) διάφορα αξεσουάρ, ρούχα, shaker, γάντια γυμναστικής κτλ. 

L L Bean
Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις λιανικής στις ΗΠΑ. Εδώ θα βρείτε είδη ρουχισμού και υπόδησης για φυσιολάτρες, είδη σπορ, είδη εξοχής, κάμπινγκ, για το σπίτι κλπ. σε αρκετά χαμηλές τιμές και με συγκεκριμένες εκπτωτικές προσφορές κάθε μήνα που φτάνουν μέχρι και το -60% της αρχικής τιμής. Τα μεταφορικά κοστίζουν 10€, ενώ η παράδοση γίνεται μέσα σε μία μέχρι τρεις εβδομάδες. 

Lands’ End
Τεράστια ποικιλία σε ρούχα και αξεσουάρ για άνδρες, γυναίκες και παιδιά από την ομώνυμη αμερικάνικη φίρμα, η οποία πρόσφατα απέκτησε και εξίσου ικανοποιητική ποικιλία σε είδη σπιτιού (διακόσμηση, λευκά είδη, παιδικό δωμάτιο κτλ.). Τα μεταφορικά ανέρχονται στα 15€, ενώ οι παραγγελίες φτάνουν συνήθως μέσα σε 8 με 14 εργάσιμες ημέρες.

Τα βασικά των online αγορών

Αν και τα καταστήματα που προτείνουμε παρακάτω είναι απόλυτα ασφαλή όσον αφορά την διαδικασία αγοράς – παράδοσης των προϊόντων, παρ’ όλα αυτά είναι καλό να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας όταν συναλλάσσεστε με κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

* Έχετε προθεσμία επτά ημερών για να αλλάξετε γνώμη και να ακυρώσετε την αγορά ενός προϊόντος, αρκεί αυτό να μην είναι πακέτο διακοπών, ταξίδια, διαμονή και κρατήσεις για υπηρεσίες αναψυχής. Για τέτοιες αγορές μέσω Διαδικτύου, ο πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να σας επιστρέψει τα χρήματα αν ακυρώσετε την παραγγελία. Ωστόσο, ο ίδιος ο πωλητής μπορεί, μέσω των γενικών και ειδικών όρων που εφαρμόζει, να σας επιτρέψει να ακυρώσετε την παραγγελία σας και να πάρετε πίσω μέρος ή το σύνολο των χρημάτων σας.

* Αν αγοράσατε και παραλάβατε κάτι που δεν σας άρεσε, έχετε προθεσμία επτά ημερών από την παραλαβή του για να αποφασίσετε αν θα το κρατήσετε ή όχι. Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσετε την απόφασή σας. Ενημερώστε απλώς τον πωλητή ότι επιθυμείτε να ακυρώσετε την παραγγελία και αυτός είναι υποχρεωμένος να σας επιστρέψει τα χρήματα. Στην επιστροφή θα περιλαμβάνονται και τα έξοδα αποστολής του προϊόντος σε σας. Όμως, εσείς επιβαρύνεστε με το κόστος αποστολής του ανεπιθύμητου προϊόντος στον πωλητή.

* Για να αγοράσετε προϊόντα μέσω του Διαδικτύου πρέπει να δώσετε στον πωλητή ορισμένα προσωπικά στοιχεία, συνήθως το όνομα και τη διεύθυνσή σας καθώς και τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού. Ωστόσο, στο site πρέπει να υπάρχει δήλωση σχετικά με τον βαθμό προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και να σας ζητείται να δηλώσετε αν συμφωνείτε ή όχι να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία σας για σκοπό διαφορετικό από τη σχετική συναλλαγή. Αυτό συνήθως γίνεται στην πράξη με τσεκάρισμα ενός τετραγωνιδίου στο δελτίο παραγγελίας.

* Αν και η πιστωτική κάρτα είναι μια ασφαλής λύση για τις αγορές σας, συστήνεται να φτιάξετε (δωρεάν) έναν λογαριασμό στο Paypal και να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας μέσω της αξιόπιστης αυτής ιστοσελίδας συναλλαγών. Προσθέτει «μπόνους» στην ασφάλεια των αγορών σας.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v