7 δωράκια για τους Νίκους μας

Ιδέες για τέλεια δωράκια για τον Νίκο και τη Νίκη που γιορτάζουν αύριο, σε τιμές που ξεκινούν από 6€ και φτάνουν μέχρι 40€.
7 δωράκια για τους Νίκους μας
της Ηρώς Κουνάδη

Ο Νίκος, ο Νικόλας, η Νίκη, η Νικολέτα και… τα άλλα τα παιδιά που γιορτάζουν αύριο μπορεί να μην περιμένουν δώρα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, γιατί ξέρουν ότι το ταμείο (όλου του κόσμου) είναι μείον, γιατί (λένε ότι) τους φτάνει η αγάπη μας. Εμείς, όμως, που ξέρουμε ότι ένα δωράκι, όσο μικρό ή συμβολικό και αν είναι, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να φτιάξεις τη μέρα κάποιου, γυρίσαμε τις ηλεκτρονικές και μη βιτρίνες, και διαλέξαμε επτά δωράκια που δεν θα μας βγάλουν εκτός budget.

Φούτερ από το Tokotoukan: Ένα από τα δημοφιλέστερα –και πλέον πρωτότυπα– ελληνικά online T-shirt shops, διαθέτει εκατοντάδες μπλουζάκια με αστείες στάμπες (όπως αυτή που λέει “Greek University. The best 10 years of my life”), με αναφορές στην ποπ κουλτούρα, εμπνευσμένες από δημοφιλείς σειρές όπως το Game of Thrones και πάει λέγοντας. Επιλέγετε από την τεράστια ποικιλία προτάσεων, διαλέγετε αν θα τυπωθεί σε T-shirt ή σε φούτερ με κουκούλα, και την επόμενη εργάσιμη μέρα παραλαμβάνετε το δωράκι σας. Οι τιμές των T-shirt κυμαίνονται στα 12,60€ και των φούτερ στα 26,25€.

Επιτραπέζια παιχνίδια: Δωράκι που θα το χαρεί τόσο ο παραλήπτης του δώρου σας, όσο και εσείς και η υπόλοιπη παρέα του/ σας, ένα επιτραπέζιο αποτελεί πάντα σταθερή αξία. Η δική μας ψήφος εμπιστοσύνης πηγαίνει, καιρό τώρα, στο Dixit –το επιτραπέζιο με τις υπέροχες ζωγραφιστές εικόνες για το οποίο σας τα έχουμε ξαναπεί αναλυτικά εδώ. Θα το βρείτε, μαζί με χιλιάδες άλλα, στα καταστήματα Κάισσα (δείτε τις διευθύνσεις εδώ) ή θα το παραγγείλετε online από εδώ. Η τιμή του είναι 30€.

Μάθημα ιππασίας από το Days4U: Χαρίζονται οι εμπειρίες; Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στα δωράκια εμπειριών που προτείνει το Days4U.gr, συμβαίνει και αυτό. Με 40€ αγοράζετε ένα μάθημα ιππασίας διάρκειας μίας ώρας στη Βαρυμπόμπη, και είτε το στέλνετε απευθείας ως voucher στο e-mail του παραλήπτη, είτε το ζητάτε σε συσκευασία δώρου (συν 4,50€) αν θέλετε το δώρο σας να είναι… χειροπιαστό. 

Πολύχρωμα σαπούνια Sabater Hermanos: Tα 'Sabater Hermanos' έρχονται από την Αργεντινή και είναι από τα πιο αρωματικά σαπούνια που κυκλοφορούν. Με φυτικά έλαια που προσφέρουν ενυδάτωση, διατίθενται σε αρώματα όπως πεπόνι, γιασεμί, σοκολάτα, άνθος πορτοκαλιάς, νούφαρο και πάει λέγοντας. Είναι τέλεια για σώμα, συρτάρια ή… "αρωματική διακόσμηση". Θα τα βρείτε στο 31 της οδού Αγίων Αναργύρων, στου Ψυρρή, αλλά και online στο Apples to Zebras. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 6€ το ένα.

Εισιτήρια για τη Στέγη: Το προσεχές τριήμερο (6 με 8 Δεκεμβρίου) στη Στέγη είναι αφιερωμένο στην ελληνική τζαζ και οι μουσικόφιλοι Νίκοι της ζωής σας θα εκτιμήσουν δεόντως ένα εισιτήριο για τις συναυλίες των Takis Barberis Group, Sami Amiris Group και Κώστα Θεοδώρου featuring Tom Arthurs. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 18€, ενώ μπορείτε να τα αγοράσετε online από το site της Στέγης, για να τους περιμένουν στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας. 

Κάτι Vintage: Στο κουκλίστικο Σοφίτα Vintage Shop ο (επίσης εορτάζων αύριο) κ. Νίκος θα σας ξεναγήσει ανάμεσα σε κάθε λογής retro αντικείμενα όπως δίσκους για κεράσματα, ζωγραφισμένες στο χέρι ταμπακιέρες, βάζα Murano, εμαγιέ σερβίτσια και πάει λέγοντας. Οι τιμές είναι χαμηλές (πάρτε μια ιδέα από τις προτάσεις στην σελίδα του στο Facebook) και οι… νοσταλγοί φίλοι σας θα ενθουσιαστούν.

Βιβλία… που μας φτιάχνουν τη μέρα: Άλλη μία σταθερή αξία στα δωράκια μας, ένα καλό βιβλίο σίγουρα θα κάνει χαρούμενους τους βιβλιοφάγους σας. Και αν ο δικός σας Νίκος, ή η δική σας Νίκη, δεν είναι βιβλιοφάγοι, έχουμε την ιδανική πρόταση, ένα βιβλίο που σίγουρα θα απολαύσουν –και σίγουρα θα τους κάνει να γελάσουν– ακόμα και αν δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα άλλο βιβλίο: Λέγεται «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, κοστίζει κάτι λιγότερο από 15€ και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Δείτε εδώ επτά ακόμη βιβλιοπροτάσεις για όσους… δε διαβάζουν βιβλία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v