Πασχαλινά bazaar: Αγορές με σημασία

Με το Πάσχα προ των πυλών συνδυάζουμε φιλανθρωπία, φιλοζωία και οικονομία και ανακαλύπτουμε τα προσεχή bazaar της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Πασχαλινά bazaar: Αγορές με σημασία
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το βαφτιστήρι θέλει απεγνωσμένα λαμπάδα και το σπίτι πασχαλινά στολίδια, όμως η «Σκουπιδοπαρέα» κοστίζει, η Στανίση στην διαφήμιση των Jumbo δεν πείθει και η πλειοψηφία των στολιδιών του εμπορίου είναι πανάκριβα. Τι κάνουμε; Σε καμία περίπτωση δεν τα βάφουμε μαύρα (τα αυγά), αλλά αναζητούμε οικονομικές εναλλακτικές στα δεκάδες πασχαλινά bazaar φιλανθρωπικών, φιλοζωικών και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Αθήνα 

Πασχαλινό παζάρι της UNICEF στο Σύνταγμα

Στα πλαίσια της μεγάλης εκστρατείας για την προώθηση της ανοιξιάτικης συλλογής πασχαλινών ειδών, η Unicef διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά το καθιερωμένο της πασχαλινό παζάρι στο Μετρό της πλατείας Συντάγματος την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου. Παράλληλα με αυτό, θα τρέξει και έκθεση φωτογραφίας για το έργο του οργανισμού για τα παιδιά στην Συρία. Το μπαζάρ θα παραμείνει ανοιχτό από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, όμως όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν τα πασχαλινά είδη από τα καταστήματα της UNICEF σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και από την ηλεκτρονική της σελίδα.

Πασχαλινό παζάρι του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, διοργανώνει το δικό του παζάρι το Σάββατο 27 Απριλίου (ώρες 10.00-15.00) στις αρχές του πεζόδρομου της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι, κοντά στο Μετρό Ανθούπολης. Χειροποίητες κατασκευές όπως πασχαλινά δώρα, λαμπάδες, κοσμήματα και κάθε λογής μικροαντικείμενα πωλούνται σε φιλικές τιμές για την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» και του Κέντρου Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «ΔΙΑΔΡΟΜΗ».

Πασχαλινό Παζάρι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
 
Στην Στοά Κοραή το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στήνει το δικό του παζάρι την Παρασκευή 26 Απριλίου από τις 11.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 27 Απριλίου από τις 11.00 έως τις 19.00. Και εδώ θα βρείτε λαμπάδες, δώρα, στολίδια και γλυκά φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος. Περισσότερα εδώ.




Πασχαλινό Bazaar για τα αδέσποτα ζώα στο Θησείο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φιλοζωικά σωματεία αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Αν θέλετε λοιπόν να συνεισφέρετε στο έργο τους, το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr περιμένει όλες και όλους τους φιλόζωους σε Πασχαλινό παζάρι την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 (10:00 – 20:00) στο Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο). Εκεί θα βρούμε καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία, λαμπάδες, μπλουζάκια, μπρελόκ και προϊόντα του Stray.gr σε άκρως ελκυστικές τιμές.

«Αγάπη Για Όλους» στην Τεχνόπολη

Φιλανθρωπικές και φιλοζωικές αγορές σε ένα παζάρι. Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγάπη Για Όλους» διοργανώνει την δεύτερη Φιλανθρωπική – Φιλοζωική εκδήλωση, «Δημιουργώντας με αγάπη για όλους» στις 26, 27 και 28 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, όπου 75 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ, πασχαλινά είδη, λαμπάδες, κεριά, διακοσμητικά, παιδικά είδη, vintage, retro καθώς και παραδοσιακά προϊόντα είναι μερικά μόνο από τα «καλούδια» που θα βρούμε εκεί, ενώ εκτός από το πασχαλινό bazaar, θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους και μουσικές επιλογές από dj’s.

Η Vodafone για τα Παιδικά Χωριά SOS

Για άλλη μια χρονιά οι εργαζόμενοι κατασκευάζουν λαμπάδες και Πασχαλινά διακοσμητικά είδη με σκοπό την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS. Τα είδη θα διατεθούν προς πώληση σε Πασχαλινό Bazaar στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, στον Αγ. Δημήτριο, το Σάββατο 27 Απριλίου, από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Bazaar καλλιτεχνικών και παραδοσιακών δημιουργιών στην «Όμορφη Πόλη»

Την Παρασκευή 26 Απριλίου ο πολυχώρος Όμορφη Πόλη (Τραπεζούντος 8, Σταμάτα) εγκαινιάζει το φιλανθρωπικό του παζάρι με έργα τέχνης, κοσμήματα, χειροτεχνίες κάθε λογής, λαμπάδες και δώρα για κάθε γούστο. Το παζάρι θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και event με ζωντανή μουσική και δωρεάν κατανάλωση κρασιού.

Bazaar στο… Τρένο


Το αγαπημένο μας «Τρένο στο Ρουφ» διοργανώνει παζάρι για μεγάλους και μικρούς στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ την Κυριακή 28 Απριλίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 7.00 το απόγευμα. Tα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας θα είναι γεμάτα εκπλήξεις: αξεσουάρ, κοσμήματα, λαμπάδες από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε χαμηλές τιμές, μπόλικη μουσική, χορό και ζεστή pizza από τον chef. Παράλληλα, ηθοποιοί του θεάτρου θα απασχολούν δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες.

Πασχαλινό bazzar και event της ομάδας «Blue Market»

Στην οδό Κολοκοτρώνη 3 - 5 στην πλατεία Κολοκοτρώνη απέναντι από την παλιά Βουλή, θα ανακαλύψουμε και θα αγοράσουμε μοναδικά προϊόντα σχεδιαστών, καλλιτεχνών, δημιουργών και ανεξάρτητων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ρούχα, κοσμήματα, οργανικά προϊόντα, vintage και retro, διακοσμητικά, αξεσουάρ και βινύλια. Το πασχαλινό παζάρι της ομάδας «Blue Market», το οποίο φέτος πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου με την στήριξη του Community Bar (θα φτιάχνουν καθ’όλη την διάρκεια του bazaar μοριακά coctails), της σχολής χορού Poema (θα παραδίδουν δωρεάν μαθήματα τανγκό) και το Δίκτυο Δικαιωμάτων του παιδιού.

Θεσσαλονίκη

Πασχαλινό bazaar του ΨΝΘ


Το Γραφείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Έρευνας και Καινοτόμων Δράσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διοργανώνει Πασχαλινό Παζάρι από 22 έως 30 Απριλίου, στον Πολυχώρο του. Στον χώρο θα βρείτε πασχαλινές λαμπάδες, πρωτότυπες κεραμικές κατασκευές, χειροποίητα κοσμήματα, ξυλόγλυπτες δημιουργίες και κάθε λογής διακοσμητικά είδη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τα παιδιά χαμογελούν στην Θεσσαλονίκη

Λαμπάδες και άλλες κατασκευές που «μυρίζουν» Πάσχα σε ένα παζάρι γεμάτο χαμόγελα. Το «Χαμόγελου του Παιδιού» μας περιμένει στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 4 Μαΐου, με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων του. Ώρες λειτουργίας: από Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00 ως 21:00 και Σάββατο από 9:00 ως 15:00. 

Παζάρι του Συλλόγου Παιδιών με Σύνδρομο Down

Λαμπάδες, στολίδια, γλυκά, ρούχα, λικέρ κατασκευές και πολλά ακόμη είδη που φτιάχνονται από παιδιά που πάσχουν από το Σύνδρομο Down μας περιμένουν στο πασχαλινό παζάρι του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, στις 27 και 28 Απριλίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Για όσους από σας δεν μπορέσουν να έρθουν στο παζάρι, δίνεται η δυνατότητα να προμηθευτείτε λαμπάδες από το χώρο του Συλλόγου (Καρανιβάλου 31, Κάτω Τούμπα) μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v