Η βολτα του Σαββάτου… μυρίζει καλοκαίρι!

Ο πρώτος θερινός κινηματογράφος άνοιξε για φέτος στην Αθήνα κι εμείς εγκαινιάζουμε την καλοκαιρινή περίοδο με ταινία, ουζάκι και βόλτες στα Πετράλωνα.
Η βολτα του Σαββάτου… μυρίζει καλοκαίρι!
Το πρώτο μπάνιο, το πρώτο παγωτό ή η πρώτη γεύση από καρπούζι; Ποια θεωρείτε την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού; Εμείς καμία από τις τρεις: Αφετηρία της καλοκαιρινής περιόδου θεωρούμε την πρώτη έξοδο σε θερινό σινεμαδάκι, έστω κι αν χρειαζόμαστε απαραιτήτως ζακέτα προς το παρόν.

Ο πρώτος θερινός κινηματογράφος εγκαινίασε την σεζόν στην Αθήνα κι εμείς τιμάμε την αύρα καλοκαιριού στα Άνω Πετράλωνα, συνοδεύοντας την βόλτα μας με ουζάκι στη λιακάδα και ποτάκι στην ενδιαφέρουσα πιάτσα της «Συνοικίας το Όνειρο».

*Ούζο και κρητικοί μεζέδες στη λιακάδα



Ξεκινάμε τη μέρα μας στα Άνω Πετράλωνα, πιάνοντας θέση στην αυτοσχέδια αυλίτσα του «Μινόρε της Αυγής» στην πλατεία Μερκούρη. Το μεζεδοπωλείο που απλώνει τα τραπεζάκια του στο λευκό χαλίκι στην απέναντι μεριά του δρόμου και μας θυμίζει παραλία σε κάθε μας βήμα, προσφέρει χύμα γλυκόπιοτο ούζο και μεζέδες με έμφαση στις γεύσεις της «λεβεντογέννας». Εμείς τιμήσαμε το γευστικό απάκι, την δροσερή σαλάτα με το πλιγούρι, ενώ λαχταριστές έφταναν και οι κρεατοποικιλίες στα υπόλοιπα τραπέζια, κάτω από τον ήλιο. Υπολογίστε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο για ουζάκι και τρεις-τέσσερις μεζέδες.

*Τα θερινά εγκαίνια

Δύο δρόμους πιο κάτω, στην όμορφη πιάτσα της Τρώων με τα οινομαγειρεία και τους φοιτητές που απολαμβάνουν την ησυχία της περιοχής πρωί-βράδυ, ανεβαίνουμε τα σκαλάκια του Ζέφυρου, ενός εκ των παλαιότερων θερινών αιθουσών της Αθήνας και κόβουμε εισιτήριο για την ταινία, αφού προηγουμένως έχουμε προμηθευτεί σπιτικό γλυκό και άλλα καλούδια από το κυλικείο.

Ο Ζέφυρος ανοίγει τις πόρτες του φέτος με δυνατές κυκλοφορίες. Εμείς προτείνουμε το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Welcome to the show» των Κώστα Πλιάκα και Αλέξη Πονσέ, για την ζωή και το έργο του πρωτοποριακού ροκά Παύλου Σιδηρόπουλου (στις 20.30). Στην προβολή των 21.45, προβάλλεται η ταινία "Άμλετ" του Κόζιντσεφ (1964), σοβιετική μεταφορά του γνώστού σαιξπηρικού δράματος (είσοδος 8€).

*Μεταμεσονύκτια νυχτοπερπατήματα

Μετά το τέλος της ταινίας κατηφορίζουμε με τα πόδια προς τα Κάτω Πετράλωνα, προς την νέα εναλλακτική «ασυμβίβαστη» πιάτσα της Κειριάδων. Εκεί, πολύ κοντά στο αγαπημένο πλέον Σπιρτόκουτο, βρίσκεται και άλλο ένα ενδιαφέρον νέο στέκι, η Λόλα (Κειριάδων 11, τηλ: 2130159902). Το σκηνικό είναι βιομηχανικό, το κλίμα παρεΐστικο και πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες της, η Λόλα προσφέρει οικονομική βαρελίσια μπύρα (από 3,50€ και ποτά (5€), συνοδεία τζαζ ακουσμάτων – ο,τι πρέπει για επίλογο της νύχτας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v