Online shopping sales: Εκπτώσεις με ένα κλικ

Εν αναμονή των «δικών μας» εκπτώσεων, παίρνουμε μία πρώτη γεύση από τις σημαντικότατες προσφορές των online καταστημάτων της Ευρώπης και μπαίνουμε στον πειρασμό: To buy or not to buy?
Online shopping sales: Εκπτώσεις με ένα κλικ
της Έλενας Μπούλια

Πριν μας κατηγορήσετε για ανθελληνισμό: Όχι, σκοπός μας δεν είναι να «χτυπήσουμε» την ελληνική αγορά, προτείνοντάς σας να κάνετε τα ψώνια σας από καταστήματα του εξωτερικού. Γι’αυτό, άλλωστε, συγκεντρώνουμε online shops και φίρμες που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Αποκλειστικός σκοπός μας είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντές σας, ως προς το «τι κυκλοφορεί εκεί έξω» ώστε να κάνετε τις επικείμενες αγορές σας -είτε online είτε «live»- πιο συνειδητά, με πιο αντικειμενικά κριτήρια.

Ευελπιστούμε πως οι εκπτώσεις στην Ελλάδα, οι οποίες φέτος ξεκινούν επίσημα στις 14 Ιανουαρίου, δεν θα μας δώσουν άλλες αφορμές γκρίνιας για «πειραγμένες» τιμές και ανούσιες προσφορές και ότι οι τιμές θα μειωθούν πραγματικά –όπως συμβαίνει χρόνια τώρα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μέχρι τότε, ταξιδεύουμε στο Λονδίνο -και όχι μόνο- και παίρνουμε μία γερή δόση ψηφιακού window shopping, έχοντας «εύκαιρο» τον αριθμό της πιστωτικής μας στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Topshop: Super εκπτώσεις που δεν πρέπει να χάσετε
Οι εκπτώσεις στο αγαπημένο βρετανικό κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ ανέρχονται στις περισσότερες περιπτώσεις στα 2/3 της τιμής, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες οι τιμές θα πέσουν ακόμα περισσότερο –αυτό, τουλάχιστον, συμβαίνει κάθε χρόνο με το συγκεκριμένο online shop.

Ό,τι νέο γίνεται «μόδα» στο Λονδίνο θα το βρείτε στο Topshop, σε πολύ χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά, το bodycon φόρεμα της φωτογραφίας κοστίζει μόλις 15 λίρες με την έκπτωση (περίπου 18 ευρώ).

Τα έξοδα αποστολής για αγορές από το Topshop.com είναι 7 ευρώ, ενώ για αγορές άνω των 75 λιρών δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής.

AllSaints Spitalfields: Μέχρι 50% έκπτωση σε επιλεγμένα είδη
Η αρχή έχει γίνει στο statement store των AllSaints με μισή τιμή στα περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ, ωστόσο η «εμπειρία» μας λέει πως μέσα στις επόμενες ημέρες η έκπτωση θα φτάσει το -70%. Τα AllSaints λανσάρουν ένα συγκεκριμένο ύφος στα ρούχα και τα αξεσουάρ τους (ένα μίγμα ροκ-μπαρόκ και ρομαντικού γκοθ) που κερδίζει όλο και περισσότερους στο νεανικό -και όχι μόνο- κοινό.

Εκεί θα βρείτε, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά ανδρικά πουλόβερ και πανωφόρια, αλλά και όμορφα γυναικεία φορέματα σε «έξυπνες» γραμμές που κρύβουν τις ατέλειες. Ωστόσο, ρίξτε μια ματιά και στα πολύ πρωτότυπα σχέδια των παπουτσιών. Ενδεικτικά, το φόρεμα της φωτογραφίας κοστίζει 55 λίρες (66 ευρώ περίπου), με την έκπτωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής για την Ελλάδα.

Ted Baker: Στη μισή τιμή (και συνεχίζουν)
Στη μισή τιμή θα βρείτε τα περισσότερα ανδρικά και γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ στο online κατάστημα της αγγλικής φίρμας Ted Baker, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες οι εκπτώσεις προβλέπεται να φτάσουν το -70%.

Στα Ted Baker την παράσταση κλέβουν κατά κανόνα τα γυναικεία πανωφόρια (ενδεικτικά, η μάλλινη κάπα της φωτογραφίας κοστίζει 120 λίρες -από 239 λίρες-, τουτέστιν περί τα 143 ευρώ) και τα ανδρικά πουκάμισα (περί τα 50-60 ευρώ με την έκπτωση).

Σημειώνεται ότι για αγορές άνω των 130 λιρών δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής, ενώ για αγορές κάτω από αυτό το πόσο η αποστολή στην Ελλάδα ανέρχεται στα -τσουχτερά- 22 ευρώ.

Asos: -70% σχεδόν σε όλα
Πρώτη φορά ξεκινά η εκπτωτική περίοδος στα Asos με το «βαρβάτο» -70%, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να βιαστούμε αν θέλουμε να αποκτήσουμε τα πιο στιλάτα ανδρικά και γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ στις πιο χαμηλές τιμές.

Στο Asos θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από γνωστές αγγλικές -και όχι μόνο- φίρμες, όπως River Island, Hunter και French Connection, αλλά και είδη με την επωνυμία Asos σε ακόμα πιο χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά, το φόρεμα της φωτογραφίας ανέρχεται στα 22 ευρώ, με την έκπτωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Asos.com έχετε την δυνατότητα να πουλήσετε παλιά σας ρούχα, αλλά και να αγοράσετε από μεγάλη ποικιλία vintage ρούχων. Τέλος, για αποστολές στην Ελλάδα δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής.

Υοοx.com: Αμέτρητες μάρκες σε έκπτωση έως -60%
Το Yoox.com, το οποίο τιμώντας τους Έλληνες καταναλωτές του «μιλά» πλέον και ελληνικά, μπαίνει στην εκπτωτική σεζόν μειώνοντας τις τιμές έως και 60% στις περισσότερες περιπτώσεις. Εκεί θα βρείτε ρούχα και αξεσουάρ για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί, το pet σας αλλά και είδη για το σπίτι, ενώ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία σε vintage ρούχα.

Ενδεικτικά τα γυναικεία Diesel μποτάκια της φωτογραφίας κοστίζουν 35 ευρώ. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα έξοδα αποστολής είναι 9,50 ευρώ.

Lipsy: Μισή τιμή στα περισσότερα είδη
Το Lipsy είναι το online κατάστημα που θα επισκεφθούμε πριν από κάθε άλλο αν ψάχνουμε φόρεμα για ένα λαμπερό event σε πολύ λογική τιμή. Εδώ μην αναζητήσετε casual ρούχα –θα βρείτε, αλλά δεν αποτελούν το δυνατό χαρτί της φίρμας. Αναζητήστε, όμως, το φόρεμα για το πάρτυ της χρονιάς, για τον γάμο της φίλης σας ή για το ρεβεγιόν και… κρατήστε μεγάλο καλάθι γιατί, με τις τόσο χαμηλές τιμές, το σίγουρο είναι ότι θα χωρέσουν περισσότερα από ένα είδη.

Ενδεικτικά, το φόρεμα της φωτογραφίας ανέρχεται στα 39 ευρώ. Τα έξοδα αποστολής από το Lipsy στην Ελλάδα είναι 6 ευρώ.

Gap: Έως -50% σε όλα
Το δημοφιλές brand με τα casual ανδρικά, γυναικεία και παιδικά μειώνει σοβαρά τις τιμές στο online κατάστημά του κάνοντας τα είδη του ακόμα πιο ελκυστικά.

Ενδεικτικά, βρήκαμε το cropped παντελόνι της φωτογραφίας με 20,59 ευρώ, από 57,64 ευρώ που ήταν η αρχική του τιμή.

Τα έξοδα αποστολής για αγορές άνω των 40 ευρώ είναι δωρεάν, ενώ για αγορές μικρότερων ποσών τα έξοδα αποστολής είναι 5,40 ευρώ.

Luxury Shopping
Net-a-Porter: Μισή τιμή σε -σχεδόν- όλα
Για τους περισσότερους από εμάς που η έννοια «πολυτέλεια» έχει πάρει τον τελευταίο καιρό άλλες διαστάσεις, υπάρχει πάντα το Net-a-Porter, το οποίο πέρα από εξαιρετικό «window shopping» σε ό,τι νέο κυκλοφορούν οι σημαντικότεροι σχεδιαστές, προσφέρει και μοναδικές ευκαιρίες σε επώνυμα γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ, μειώνοντας τις τιμές τους στο μισό.

Πιο συγκεκριμένα, στο Net-a-Porter βρήκαμε μεταξύ άλλων την δερμάτινη DKNY τσάντα της φωτογραφίας, σε στυλ boho, στα 86 ευρώ, με την έκπτωση. Αξιόλογες προσφορές, ωστόσο, θα βρείτε και στα ρούχα.

Τα έξοδα αποστολής από το Net-a-Porter στην Ελλάδα ανέρχονται στα 15 ευρώ.

Harrods: Σημαντικές εκπτώσεις από το βρετανικό πολυκατάστημα
Το online shop των Harrods είναι εξίσου εντυπωσιακό με το φυσικό κατάστημα του οίκου, οπότε αν το Λονδίνο σας πέφτει κάπως μακριά αποτελεί μία εξαιρετική εναλλακτική –ειδικά την περίοδο των εκπτώσεων.

Εκεί θα βρείτε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και είδη για το σπίτι, καλλυντικά αλλά και τρόφιμα. Ενδεικτικά, οι τιμές στα σεντόνια Hugo Boss ξεκινούν από 48 ευρώ με την έκπτωση.

Τα έξοδα μεταφοράς απευθείας από τα Harrods στην Ελλάδα, ανέρχονται στα 24 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v