Online shopping: Και ασφάλεια, και οικονομία

Μπορεί το online shopping να είναι λύση για την κρίση; Αν γίνει σωστά, μπορεί. Και μάλιστα με περισσότερους τρόπους απ' όσους φαντάζεστε. Η Ricardo.gr μας δείχνει το δρόμο...
Online shopping: Και ασφάλεια, και οικονομία
Εν μέσω οικονομικής κρίσης όλοι έχουν στόχο να βρουν τρόπους να εξοικονομήσουν χρήματα, να περιορίσουν περιττά έξοδα και αν είναι εφικτό να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα επιπλέον εισόδημα. Ψάχνοντας στην καθημερινότητα των υποχρεώσεων πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν ότι η λύση συνήθως είναι απλή και κυρίως είναι δίπλα και μπροστά τους.

Μια τέτοια λύση μπορεί να είναι το online shopping. Οι τάσεις της αγοράς δείχνουν ότι το online shopping ανεβαίνει στις εκτιμήσεις των χρηστών, και ιδιαίτερα των νέων σε ηλικία χρηστών, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο trend. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε το Παρατηρητήριο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, για τους δείκτες i2010, άνδρες κυρίως και γυναίκες ηλικίας 25 με 34 χρόνων είναι οι κύριοι χρήστες του Internet, καθώς αποτελούν αυτούς που δοκιμάζουν και τελικά εμπιστεύονται τις online αγορές. Σε δεύτερο επίπεδο, οι χρήστες ηλικίας 35 με 44 είναι αυτοί που επίσης χρησιμοποιούν το internet και τα αντίστοιχα online καταστήματα και sites δημοπρασιών.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τα πιο συνήθη αντικείμενα τα οποία αγοράζουν οι online shoppers είναι τα ρούχα και αξεσουάρ και τα είδη ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή, τα ρούχα, τα παπούτσια, οι τσάντες, καθώς και hardware και software για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και συσκευές και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων είναι οι πρώτες επιλογές στη λίστα των προϊόντων που διακινούνται μέσω διαδικτύου. Στη λίστα των συναλλασσόμενων προϊόντων ακολουθούν τα κοσμήματα και τα ρολόγια και έπειτα τα είδη σπιτιού.

Στο σημείο αυτό ήταν λάθος να μην αναφερθεί το γεγονός ότι τροχοπέδη στην ανάπτυξη των internet sites και στην αύξηση της πραγματοποίησης online αγορών αποτελεί το θέμα της ασφάλειας και του επιπέδου διασφάλισης των προσωπικών στοιχείων των χρηστών. Η ασφάλεια είναι μια από τις διαστάσεις που απασχολεί όσους τελικά έχουν σκεφτεί την εναλλακτική και σαφώς πιο οικονομική οδό του internet, καθώς τα κρούσματα υποκλοπών προσωπικών στοιχείων έχουν προκαλέσει ανησυχία στους χρήστες. Πλέον όμως υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι, όπως χρήση προπληρωμένων καρτών ή πληρωμή με αντικαταβολή, όπου σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ασφάλειας των επαγγελματικών sites βοηθούν στην εξάλειψη όλων των εμποδίων ανάπτυξης του online shopping.

Είναι επομένως κατανοητό ότι με την αύξηση της χρήσης του Internet αυξάνονται αντιστοίχως και οι πιθανότητες και ευκαιρίες δημιουργίας extra εισοδήματος, μέσω εργαλείων που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Ένα εργαλείο που σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις χρήματα, είτε πωλώντας αντικείμενα, είτε αγοράζοντας σε πιο οικονομικές και συμφέρουσες τιμές, είναι το www.ricardo.gr. Στο www.ricardo.gr όλοι έχουν τη δυνατότητα, αφού πρωτίστως εγγραφούν, να ανεβάσουν αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούν πλέον και να τα πουλήσουν σε τιμές που οι ίδιοι θέλουν. Επίσης, μπορούν να βρουν αντικείμενα που δεν φαντάζονταν, από 28 διαφορετικές κατηγορίες, όπως υπολογιστές, ρούχα, είδη κήπου, ακόμη και αυτοκίνητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το site www.ricardo.gr και η εταιρία Ricardo Internet Hellas είναι μέλος του Νοτιοαφρικάνικου Ομίλου Naspers Media Group που δραστηριοποιείται στους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου, της συνδρομητικής τηλεόρασης, των εκδόσεων και της τεχνολογίας.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να πουλήσει ή να αγοράσει στη Ricardo.gr είναι απλή:

- Εγγραφή: Ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ricardo.gr και γίνεται μέλος. Η εγγραφή γίνεται γρήγορα και είναι δωρεάν.
- Πώληση: Ο χρήστης δημιουργεί μια φωτογραφία του αντικειμένου που θέλει να πουλήσει και την ανεβάζει στο site. Παράλληλα, προσθέτει ένα μικρό κείμενο που περιγράφει το αντικείμενο προς πώληση (κατάσταση προϊόντος, μοντέλο, χρώμα κλπ) και προσθέτει τους όρους πληρωμής και παράδοσης του αντικειμένου.
- Αγορά: Ο χρήστης θα πρέπει να «χτυπήσει» το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει, δίνοντας τη δική του προσφορά για την πραγματοποίηση της αγοράς του. Σε περιπτώσεις που ο πωλητής έχει ορίσει συγκεκριμένη τιμή «άμεσης αγοράς», τότε ο αγοραστής μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του για αγορά «χτυπώντας» την συγκεκριμένη προσφορά της άμεσης τιμής, ώστε να κατοχυρώσει το αντικείμενο της αρεσκείας του.

Μέσα από υψηλά επίπεδα ασφάλειας και εφαρμογής πρακτικών που χρησιμοποιούνται τα τελευταία 10 χρόνια από το Ricardo Group σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, η πλατφόρμα www.ricardo.gr είναι πλέον δοκιμασμένη και εγγυάται αξιόπιστες συναλλαγές σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών (διαδικασία εγγραφής και χρήσης της πλατφόρμας, χρήση αξιόπιστων τεχνικών μέσων κλπ).

Επομένως, εφόσον υπάρχουν αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται και ένας πολύ εύκολος και ασφαλής τρόπος για να πουληθούν, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να εξοικονομήσουμε χρήματα;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v