Shopping therapy: Τι ψωνίζουμε τώρα;

Πριν στρέψουμε το ενδιαφέρον στα νέα φθινοπωρινά είδη, αξίζει να δούμε τι συμφέρει να αγοράσουμε τώρα, κατά τις τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων για εμάς και το σπίτι μας.
Shopping therapy: Τι ψωνίζουμε τώρα;
της Έλενας Μπούλια

Το πιθανότερο είναι ότι επιστρέψατε από τις διακοπές με τα πορτοφόλια άδεια και τις πιστωτικές στα όρια. Η αποτοξίνωση από το shopping, ωστόσο, για τους περισσότερους -και δη τις περισσότερες- έφτασε στα όριά της και οι βιτρίνες των καταστημάτων που επιδεικνύουν σιγά-σιγά τα νέα φθινοπωρινά μοιάζουν πιο ελκυστικές από ποτέ. Μη βιαστείτε, όμως, να αποκτήσετε πρώτοι jackets και μπότες, τα οποία δεν θα χρειαστείτε για τουλάχιστον ενάμιση μήνα ακόμα. Αντίθετα, δείτε παρακάτω τι πραγματικά αξίζει να αγοράσετε αυτές τις τελευταίες μέρες των εκπτώσεων, οι οποίες, όπως λένε οι καταστηματάρχες πρόκειται να ακολουθηθούν από σημαντικές προσφορές, ακόμα και σε νέα είδη.

Ρούχα – παπούτσια – αξεσουάρ
Στα περισσότερα καταστήματα ρούχων και υποδημάτων τα νέα είδη έχουν εκθρονίσει τα παλαιότερα και τα εκπτωτικά κομμάτια που έχουν απομείνει κατά κανόνα είναι αυτά που δεν αρέσουν. Όχι, όμως, σε όλα. Μπορεί να μην είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσουμε ένα καλοκαιρινό φόρεμα ή ένα τοπ στα χρώματα της μόδας, η οποία άλλωστε μπορεί να μην ισχύει το χρόνου. Είναι, όμως, ιδανική εποχή για να αναζητήσουμε στα καταστήματα «φθινοπωρινά» ρούχα, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στις καλοκαιρινές συλλογές. Έτσι, σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπως τα ZaraMassimo Dutti αλλά και στα Nara Camicie (φωτο) με τα υπέροχα πουκάμισα, στα Manetti και φυσικά σε καταστήματα αθλητικών ειδών θα βρείτε μεγάλη ποικιλία είτε σε μακρυμάνικα μακό μπλουζάκια, είτε σε πουκάμισα, βαμβακερά παντελόνια και λινά σακάκια, τα οποία μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε στο γραφείο ή στις βόλτες μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.

Ως προς τα παπούτσια, μπορεί η εποχή του σανδαλιού να παρέρχεται, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δε μπορούμε να προμηθευτούμε all-time-classic καλοκαιρινά παπούτσια από φέτος για του χρόνου. Ένα ζευγάρι nude πέδιλα, για παράδειγμα, ή σαγιονάρες σε καφέ δέρμα θα μπορούν κάλλιστα να φορεθούν και το επόμενο καλοκαίρι –γιατί να μην τις πάρουμε από φέτος στη μισή τιμή; Επιπλέον, δεν είναι λίγα τα συνοικιακά καταστήματα υποδημάτων που αυτές τις μέρες έχουν επαναφέρει περσινά, χειμωνιάτικα μοντέλα με την ελπίδα να τα «διώξουν» μαζί με τα θερινά και γι’αυτό τα πωλούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Ρίξτε μια ματιά και σε αυτά, γιατί μπορεί να περιλαμβάνεται κάποιο σχέδιο που σας είχε «ξεφύγει» τον περασμένο Χειμώνα. Αποφύγετε, όμως, εκκεντρικά σχέδια και λιγότερο κλασσικά χρώματα.

Τέλος, ιδανική εποχή τώρα είναι και για την αγορά μαγιό, αξεσουάρ για την θάλασσα και εσωρούχων. Πρόκειται για είδη που στην πραγματικότητα δεν έχουν μόδα και που σίγουρα θα εκτιμήσετε του χρόνου το καλοκαίρι, όταν οι τιμές τους θα είναι διπλάσιες ή και τριπλάσιες. Μεγάλες προσφορές αυτές τις μέρες θα βρείτε στην σχετική αλυσίδα καταστημάτων Orange Stores, όπου όλα τα είδη πωλούνται έως 20 ευρώ.

Είδη σπιτιού
Διανύουμε την περίοδο που οι νέοι φοιτητές ετοιμάζουν τα σπίτια τους και έτσι οι προσφορές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα καταστήματα επίπλων. Ειδικότερα, στα IKEA μέχρι τις 31 Αυγούστου θα βρει κανείς τελευταία κομμάτια από την προηγούμενη σεζόν σε σούπερ χαμηλές τιμές, ενώ για αγορές άνω των 200 ευρώ η μεταφορά στο σπίτι γίνεται δωρεάν. Επιπλέον, εξαιρετικές προσφορές μέχρι το τέλος του μήνα θα βρείτε στα Bo Concept, στα καταστήματα Ανδρεάδης Homestores, καθώς και στα Bed & Bath, από τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε νέα σεντόνια και πετσέτες για οικιακή ανανέωση.

Ωστόσο, καλή εποχή τώρα είναι για να αγοράσει κανείς χαλιά για το σπίτι, καθώς πρόκειται για έναν τομέα που έχει «χτυπηθεί» πολύ από την κρίση και οι τιμές έχουν αναγκαστικά μειωθεί αρκετά. Συγκεκριμένα, στα καταστήματα ΑΙΩΝ  οι εκπτώσεις φτάνουν το -80%, ενώ δεν αποκλείεται με τις αγορές σας να σας δοθεί και κάποιο χαλί δώρο. Ρίξτε μια ματιά στα χαλιά της εταιρίας και στις αντίστοιχες τιμές μέσω του ΑΙΩΝ Stock Shop.

Τέλος, ιδιαίτερα μειωμένες τιμές αυτή την εποχή θα βρείτε και στα έπιπλα κήπου και βεράντας, καθώς, ως το τέλος σεζόν, οι περισσότεροι έμποροι θέλουν να «ξεφορτωθούν» το εμπόρευμά τους πριν έρθει ο χειμώνας. Τέτοιες προσφορές θα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα με έπιπλα κήπου, καθώς και στα Notos Home (φωτο - δείτε εδώ), όπου τα έπιπλα κήπου έχουν έκπτωση από -20% έως -40%.

Ωστόσο σημαντικές εκπτώσεις γίνονται και σε έπιπλα εσωτερικού χώρου. Ενδεικτικά, στα καταστήματα Eurosofa (δείτε διευθύνσεις εδώ) θα βρείτε σημαντικές προσφορές μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενώ προσφορές στις καρέκλες γραφείου θα βρείτε κα στα καταστήματα Green Office Krimitzas.

Καλλυντικά
Επωφεληθείτε από τις τελευταίες μέρες εκπτώσεων σε καταστήματα καλλυντικών, όπως τα Hondos Center για να αγοράσετε τις κρέμες σας και τα χειμερινά σας αρώματα, αλλά και αντηλιακά για του χρόνου το καλοκαίρι, τα οποία όμως, για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση, δεν θα πρέπει να ανοίξετε και καλό είναι να τοποθετήσετε βαθιά μέσα στο ψυγείο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v