McArthurGlen Outlet: Ένα χωριό γεμάτο εκπτώσεις

Το πρώτο village outlet της Ελλάδας είναι γεγονός. Στο McArthurGlen που εγκαινιάστηκε χθες στα Σπάτα, θα βρείτε 110 επώνυμα brands για όλη την οικογένεια και το σπίτι σε έκπτωση έως -70%, καθώς και χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.
McArthurGlen Outlet: Ένα χωριό γεμάτο εκπτώσεις
της Έλενας Μπούλια

Το πρώτο εκπτωτικό χωριό στην Ελλάδα είναι γεγονός. Σε έκταση 21.000 τετραγωνικών μέτρων, σχεδιασμένο σε νεοκλασικό στυλ, ώστε να θυμίζει παλιά γειτονιά της Αθήνας, και προσεγμένο στην λεπτομέρεια, το McArthurGlen Designer Outlet δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα αντίστοιχα ευρωπαϊκά –εκτός από τα πολύ «δυνατά» designer brands, στα οποία ακόμα δεν συγκαταλέγονται αρκετοί οίκοι υψηλής ραπτικής. Αυτό, ωστόσο, πρόκειται σύντομα να αλλάξει, όπως μας ενημερώνουν οι εκπρόσωποι τύπου του McArthurGlen. Καθώς δεν έχουν ακόμα καταληφθεί όλοι οι χώροι καταστημάτων που στεγάζονται εκεί, δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε ακόμα περισσότερα προϊόντα πολύ ακριβών εταιριών να πωλούνται σε ελκυστικές τιμές. Ρόλο σε αυτό σίγουρα θα παίξει η απήχηση του νέου αυτού smart shopping προορισμού στο κοινό.

Λίγα λόγια για την McArthurGlen
Πρόκειται για τον όμιλο που πρώτος στην Ευρώπη λανσάρισε την ιδέα του υπαίθριου outlet shopping, σε ένα φιλικό προς το κοινό περιβάλλον, το οποίο θυμίζει μικρό χωριό. Η λογική δεν απέχει πολύ από αυτήν ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου –όπως το Mall και το Golden Hall, με την βασική διαφορά ότι εδώ οι καταναλωτές τριγυρνούν σε πεζοδρομάκια με γραφικά κτίρια-εμπορικά καταστήματα, στα οποία βρίσκουν αμέτρητες μάρκες ένδυσης, υπόδυσης, ειδών ταξιδίου, ειδών σπιτιού κ.α. σε έκπτωση που όλο το έτος φτάνει και το -70%.

Γιατί τόσο μεγάλη έκπτωση; Όπως, τουλάχιστον, έχουμε δει να συμβαίνει στα McArthurGlen του εξωτερικού, ορισμένα από τα είδη μπορεί να ανήκουν σε συλλογές περασμένων σεζόν, ενώ σε πολύ λίγες περιπτώσεις έχουν κάποιο πολύ μικρό ελάττωμα που αμέσως «κατεβάζει» κατακόρυφα την τιμή αλλά δεν είναι απαγορευτικό για να το αγοράσει κανείς –η εμπειρία μας λέει ότι ένα μικρό ελάττωμα σε ένα πολύ ακριβό φόρεμα μπορεί να ρίξει την τιμή του ακόμα και στο 90%. Ως επί το πλείστον, ωστόσο, πρόκειται για ολοκαίνουργια είδη, τα οποία απλά πωλούνται φθηνότερα όπως θα πουληθούν κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα υπόλοιπα καταστήματα των κεντρικών εμπορικών δρόμων της χώρας. Στα village outlets οι εκπτώσεις λαμβάνουν χώρα συνέχεια.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό και των 21 outlets του ομίλου στην Ευρώπη είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις τους, οι οποίες καλύπτουν πολλές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, βρίσκονται συνήθως μακριά από το κέντρο της εκάστοτε πόλης και κοντά σε εξόδους εθνικών οδών ή μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Αυτό, πέρα από την ανάγκη για μεγάλη έκταση, γίνεται προκειμένου να «αναγκαστεί» ο καταναλωτής που θα βρεθεί εκεί να αντιμετωπίσει την επίσκεψή του ως εκδρομή. Να περάσει, δηλαδή, όλη την ημέρα του εκεί όχι μόνο κάνοντας βόλτα και ψωνίζοντας αλλά και απολαμβάνοντας το φαγητό ή τον καφέ του μαζί με όλη την οικογένεια –άλλωστε ο χώρος κλείνει αργά το απόγευμα. Δευτερευόντως, η τοποθεσία τέτοιων εκπτωτικών χωριών εξυπηρετεί καλύτερα και τους κατοίκους εκτός πόλεων.

Το McArthurGlen Outlet Athens
Σε μία εποχή μεγάλων οικονομικών δυσχερειών για τους περισσότερους Έλληνες, η δημιουργία ενός ακόμα καταναλωτικού «ναού» και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις καθιερωμένες καλοκαιρινές εκπτώσεις, αποτελεί επικίνδυνο στοίχημα για τον όμιλο. Επιπλέον, δεν θα είναι λίγοι οι κάτοικοι της Αττικής που θα διστάσουν να επισκεφθούν το village outlet σκεπτόμενοι είτε τα διόδια της Αττικής οδού είτε την ακριβή βενζίνη.

Όσοι, πάντως, έχουν την περιέργεια να βρεθούν εκεί για βόλτα και ψώνια δεν θα απογοητευτούν. Προς το παρόν θα βρουν 110 καταστήματα με επώνυμα αθλητικά, γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, υποδήματα, κοσμήματα, εσώρουχα, είδη σπιτιού, είδη δώρων, οπτικά κ.α. Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στα οκτώ, προς το παρόν, καταστήματα με συλλογές σχεδιαστών, στα οποία συγκαταλέγονται τα: Alberta Ferretti, Class by Roberto Cavalli, Ferré, Iceberg, Moschino, Salvatore Ferragamo, Trussardi Jeans, Versace Company Store. Καθώς και στα πολυκαταστήματα Notos Galleries και Παπασωτηρίου.

Ως προς τους χώρους εστίασης, στο McArthurGlen μέχρι στιγμής θα βρούμε πέντε café-ζαχαροπλαστεία (Ambiente, Corso Como, Häagen Dazs, Il Barretto, Piazza di Nero και το ανερχόμενο «γιαουρτατζίδικο» Yasu) και τέσσερα εστιατόρια (Cucina Italiana, iGrill, Palmie bistro και MeatMe). Οι ώρες λειτουργίας των καφέ είναι από τις 9.30π.μ. έως τις 10μ.μ. από Δευτέρα έως Σάββατο και από τις 10π.μ. έως τις 6μ.μ. τις Κυριακές, ενώ των εστιατορίων από τις 10π.μ. έως τις 12μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10π.μ. έως τη 1μ.μ. τα Σάββατα και από τις 10π.μ. έως τις 6μ.μ. τις Κυριακές.

Τέλος, στα πλαίσια της προσέλκυσης ακόμα περισσότερων καταναλωτών, ο όμιλος προσφέρει την Temptation Card, η οποία, για όσους επισκεφθούν τον χώρο από τις 2 έως τις 9 Ιουνίου, προσφέρει επιπλέον 10% έκπτωση σε ό,τι αγοράσετε στην διάρκεια μιας ημέρας (για να αποκτήσετε την temptation card κάντε κλικ εδώ). Οι κάτοχοι της temptation card μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για ένα από τα τέσσερα αυτοκίνητα Smart που θα κληρώνονται κάθε εβδομάδα για έναν μήνα.

Info:
McArthurGlen Athens Designer Outlet
Οικοδομικό τετράγωνο E71, Γυαλού
19004 Σπάτα Αττικής –Δείτε τον χάρτη


Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ. – 9μ.μ.
Σάββατο 10π.μ. – 8μ.μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v