Δώρα γάμου: Όχι άλλα κηροπήγια!

Εσείς δηλαδή αν παντρευόσασταν τώρα τι δώρο θα προτιμούσατε: Ένα κρυστάλλινο τασάκι ή μία ετήσια συνδρομή σε σχολή χορού για εσάς και τον/την σύντροφό σας; Σκεφτείτε έξυπνα και χαρίστε στο επόμενο φιλικό ζευγάρι μελλονύμφων τον ενθουσιασμό ενός πρωτότυπου δώρου.
Δώρα γάμου: Όχι άλλα κηροπήγια!
της Έλενας Μπούλια

Παραδοσιακά μήνας γάμων ο Σεπτέμβρης, πόσο μάλλον ο φετινός αφού το δίσεκτο του περσινού έτους συγκράτησε πολλούς προληπτικούς από το να κάνουν το μεγάλο βήμα, και ο προβληματισμός «τι δώρο να πάρω» απασχολεί τους περισσότερους καλεσμένους. Αν το ζευγάρι το οποίο παντρεύεται δεν έχει ανοίξει λίστα γάμου σε κάποιο κατάστημα ή αν το κατά τ’ άλλα πολύ βολικό «φακελάκι με χρήματα» σας φαίνεται πολύ πεζό, ή αν τέλος πάντων προτιμάτε να πρωτοτυπήσετε με ένα δώρο που είστε σίγουροι πως θα λατρέψουν και θα θυμούνται για πάντα, οι παρακάτω προτάσεις θα σας λύσουν τα χέρια.

Πρακτικά ή διακοσμητικά δώρα για το σπίτι ή για τους ίδιους, δώρα εμπειρίας και… παιχνιδιών, δώρα οικονομικά αλλά και πανάκριβα, απ’όλα έχει η λίστα μας. Εσείς αποφασίστε πόσο βαθιά είναι η αγάπη σας γι’αυτούς (αν όχι και η τσέπη σας) και πιστέψτε μας πως όποιο από τα παρακάτω και να διαλέξετε θα τους μείνει αξέχαστο.

Για τους λάτρεις της πολυτέλειας…

Crystalline Bottle Stopper από την Swarovski
Ένα από τα πιο χρηστικά προϊόντα της ολοκαίνουργιας συλλογή «Crystalline» που συνδυάζει αρμονικά τη λειτουργικότητα με το design. Το συγκεκριμένο πώμα φιάλης εμπνευσμένο από το στυλ Art Deco, γεμάτο με πολυάριθμα κρύσταλλα chaton, διακοσμεί το κομψό τραπέζι και χαρίζει εορταστικό στυλ στις φιάλες και τις καράφες.
Θα το βρείτε από τις αρχές του Σεπτέμβρη σε όλα τα καταστήματα της εταιρίας Swarovski, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε on-line και από εδώ.
Τιμή: 100 ευρώ.

Atoll ροζ βάζο από την Kosta Boda
Παραδοσιακά το πρώτο κατάστημα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για δώρα γάμου είναι η Kosta Boda. Στην τεράστια συλλογή της από χρηστικά αλλά και διακοσμητικά προϊόντα, σκεύη μαγειρικής, αξεσουάρ κουζίνας, είδη γραφείου και έπιπλα ξεχωρίσαμε το διακοσμητικό, κρυστάλλινο, ροζ βάζο της φωτογραφίας με το κωδικό όνομα Atoll (διατίθεται σε ανοιχτό τυρκουάζ και σε λευκό). Πανέμορφο αλλά και χρηστικό, πρόκειται για ένα κομμάτι που ταιριάζει σε όλα σχεδόν τα στυλ διακόσμησης σε οποιοδήποτε καθιστικό.
Θα το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα της αλυσίδας Kosta Boda, ενώ μπορείτε να το παραγγείλετε και τηλεφωνικά στο 210 3244404.
Τιμή: 130 ευρώ.

Hands on Glass, γυάλινος κώνος με ελιά από την Fleria
Δεν πρόκειται απλά για ένα γλαστράκι ελιάς. Η γνωστή εταιρία Fleria Trends αντιμετωπίζει τα άνθη ως αναπόσπαστο κομμάτι της αστικής μας ζωής και τα ενσωματώνει στο φυσικό μας περιβάλλον, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι τόσο… φυσικό. Στα καταστήματα Fleria θα βρείτε αμέτρητες κατηγορίες φυτών, συνθέσεις αλλά και τις πρωτότυπες σειρές «Ο Χορός των Χεριών» και «Ο Χορός των Ποδιών», που αποτελούνται από γυάλινα βάζα διαφόρων διαστάσεων (το συγκεκριμένο γλαστράκι έχει διαστάσεις 16 x 18,5 εκ.) με εικόνες χεριών ή ποδιών σε λευκό φόντο που χορεύουν πλαισιωμένα από υπέροχα άνθη. Για να είναι, μάλιστα, το δώρο σας ακόμα πιο επιτυχημένο, μην αρκεστείτε σε ένα μόνο γλαστράκι αλλά σε δύο ή τρία, έτσι ώστε να στήσουν στην βεράντα ή στο καθιστικό που θα τα τοποθετήσει το ζευγάρι έναν πραγματικό χορό!
Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα Fleria ενώ μπορείτε να το αγοράσετε και on-line από εδώ.
Τιμή: 60 ευρώ (για το συγκεκριμένο προϊόν).

Spa για ζευγάρια από το Days4U
Μετά από την άκρως αγχωτική προετοιμασία του γάμου και το ξέφρενο ξενύχτι της βραδιάς, μερικές ώρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης σε ένα πολυτελές spa είναι ό,τι ακριβώς μπορεί να χρειάζεται ένα νιόπαντρο ζευγάρι. Το συγκεκριμένο πακέτο που ανακαλύψαμε στην εταιρία με δώρα εμπειρίας Days4U, διάρκειας 2-2μιση ωρών, είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για ζευγάρια και περιλαμβάνει μασάζ και περιποίηση προσώπου και σώματος (το πρόγραμμα διαφέρει ανάλογα με τον χώρο-spa που θα επιλέξει το ζευγάρι). Όποιο πρόγραμμα πάντως και να επιλέξουν το σίγουρο είναι ότι θα φύγουν από εκεί απόλυτα ενθουσιασμένοι.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Τιμή: 280 ευρώ.

Για τους λάτρεις των ταξιδιών…

Louis Vuitton Pegase 60 Suitcase για εκείνον και για εκείνη
Η’ για να τους προκαλέσετε να γίνουν, αφού είναι σίγουρο ότι οι υπέροχες αυτές βαλίτσες του πολυτελούς οίκου δερμάτινων ειδών αποτελούν από μόνες τους αφορμή για ταξίδι. Όσο υπερβολική κι αν είναι η τιμή τους (ίσως υψηλότερη και από το ίδιο το ταξίδι) πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ζευγάρι βαλίτσες, με ασημένιες ή χρυσές λεπτομέρειες, βολικά τσεπάκια και φυσικά τρόλεϊ για τη μεταφοράς τους, ενώ οι διαστάσεις τους είναι 56,40 x 37 x 18,50 εκ. Η μαύρη ανήκει στην ανδρική ταξιδιωτική σειρά Damier graphite canvas και η καφέ στην αντίστοιχη γυναικεία.
Θα τις βρείτε στις μπουτίκ του οίκου Louis Vuitton (Βουκουρεστίου 19, Αθήνα, τηλ. 210 3613938 και Λεβίδου 4, Κηφισιά, τηλ. 210 6234530).
Τιμή: Περί τα 1.500 ευρώ η κάθε μία.

Ταξίδι στο Μπαλί με το Mayfair Travel
Ένα ταξίδι είναι αναμφίβολα το καλύτερο δώρο που μπορεί να δεχθεί ένα νιόπαντρο ζευγάρι, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά 8 ημέρες στην Ινδονησία, στο εκπληκτικό Bali και συγκεκριμένα σε μία από τις Elysian Villas που προσφέρουν, πέρα από υπερπολυτελείς υπηρεσίες, απόλυτη ιδιωτικότητα, αφού το ζευγάρι θα μένει σε μία πλήρως εξοπλισμένη βίλα, με ιδιωτική πισίνα αλλά και με όλες τις παροχές ενός ξενοδοχείου πολλών αστέρων. Φυσικά, στο site του Mayfair Travel μπορείτε να βρείτε αμέτρητες εναλλακτικές για ρομαντικά ταξίδια σε όλον τον κόσμο, καθώς και τις ακριβείς τιμές του κάθε πακέτου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για ένα δώρο που το ζευγάρι θα θυμάται για πάντα.
Αρχική τιμή πακέτου: Από 1.356 ευρώ/ κατ’άτομο.

Για τους λάτρεις των «παιχνιδιών»…

Wii Κονσόλα και παιχνίδι Dance Dance Revolution Hottest Party 2
Ειδικά αν το ζευγάρι είναι νέο, αποκλείεται να μην ενθουσιαστεί με την Κονσόλα Wii και ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι όπως το Dance Dance Revolution, που θα γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι με χορό και τραγούδι. Αν, μάλιστα, είστε κοντινός φίλος του ζευγαριού, το πιθανότερο είναι ότι θα διασκεδάζετε και εσείς μαζί τους αφού πρόκειται για ένα παιχνίδι που απαιτεί παρέα για να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό! Και όταν βαρεθούν το συγκεκριμένο παιχνίδι, με την Κονσόλα Wii μπορούν να επιλέξουν και να παίξουν εκατοντάδες παιχνίδια δράσης, περιπέτειας, αθλημάτων και γυμναστικής αλλά και προσομοίωσης και puzzle. Οι επιλογές είναι αμέτρητες!
Θα βρείτε την κονσόλα και αμέτρητα παιχνίδια σε διάφορα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε on-line και από το ελληνικό site της Nintendo.
Τιμή: 249,99 ευρώ η κονσόλα και 69,90 ευρώ το παιχνίδι.

Διεγερτικά αιθέρια έλαια για μασάζ και κεριά από τον οίκο Agent Provocateur
Για τα πιο προσωπικά «παιχνίδια» του νέου ζευγαριού (και μόνο αν έχετε την απαραίτητη οικειότητα), προτείνουμε μία σειρά δώρων που θα τους κρατήσει πολλές ώρες στην κρεβατοκάμαρα. Πρόκειται για ένα πακέτο με τρία διαφορετικά αιθέρια έλαια για μασάζ, αλλά και για αρωματικά κεριά που θα κοσμήσουν το κομοδίνο τους και θα δημιουργήσουν ιδανική ατμόσφαιρα για ρομαντικές βραδιές.
Θα τα βρείτε μόνο on-line στο site του πολυτελούς βρετανικού οίκου προκλητικών εσωρούχων Agent Provocateur, ενώ υπολογίστε ότι θα χρειαστούν περί τις 5 εργάσιμες μέρες για την μεταφορά τους και 10 ευρώ έξοδα μεταφοράς στην Ελλάδα.
Τιμή: 53 ευρώ για τα τρία μπουκαλάκια με αιθέρια έλαια και 40 ευρώ για ένα κερί.

Για τους λάτρεις των τεχνών…

Ετήσια συνδρομή για μαθήματα χορού στο Gene Kelly
Και για να γίνουν ενεργό μέρος αυτών, αφού στις αίθουσες χορού της σχολής Gene Kelly το ζευγάρι θα περάσει με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα απογεύματά του και θα έρθει ακόμα πιο κοντά, ενώ παράλληλα θα εξασκείται. Το καλό με την συγκεκριμένη σχολή χορού (υποκαταστήματα της οποίας υπάρχουν σε τρεις περιοχές της Αττικής) είναι ότι τα μαθήματα είναι κατά κανόνα ατομικά (ή για δύο άτομα, στην περίπτωση του ζευγαριού) και αυτοτελή, προσφέροντάς τους άνεση χρόνου και κινήσεων. Εσείς απλά επιλέξτε τι ποσό προτίθεστε να διαθέσετε για το δώρο των φίλων σας και σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της σχολής καταλήξτε στον αριθμό των μαθημάτων που το ποσό αυτό αντιστοιχεί.
Δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις των ballrooms Gene Kelly εδώ.
Ενδεικτική τιμή για 20 μαθήματα χορού για δύο άτομα: 272 ευρώ (45 ευρώ η εγγραφή).

Συνδρομή για παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου
Αν πάλι είναι γνωστοί θεατρόφιλοι, τι καλύτερο από μία συνδρομή για όλες τις νέες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Χειμερινή Περίοδο 2009-2010 –ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο «τσιμπημένες» είναι οι τιμές των εισιτηρίων στα θέατρα. Αν η κάρτα τύπου Α – ΦΙΛΟΙ του Εθνικού Θεάτρου (κόστος 1.000 ευρώ) σε φαίνεται ακριβή, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις κάρτες τύπου Β, Γ, ή Δ, οι οποίες πέρα από την εξασφάλιση δωρεάν εισιτηρίων σε 15, 10 ή 5 παραστάσεις της σεζόν αντίστοιχα, δίνουν την δυνατότητα στους κατόχους τους να έχουν διακεκριμένη θέση στην Κεντρική Σκηνή και το Θέατρο Rex, παρέχουν 10% έκπτωση στα βιβλιοπωλεία των Σκηνών, καθώς και ένα πρόγραμμα και ένα αναψυκτικό ανά παράσταση.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του Εθνικού Θεάτρου www.n-t.gr, ενώ τις κάρτες μπορείτε να τις αγοράσετε είτε on-line από το ίδιο site ή από τα ταμεία των θεάτρων του Εθνικού.
Τιμή: 225 ευρώ/άτομο για τις 15 νέες παραστάσεις του εθνικού και 155 ευρώ/άτομο για 10 παραστάσεις του εθνικού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v