Χειμωνιάτικα αξεσουάρ: Μείνετε ζεστοί με στιλ

Τα βαρετά παλτό και πουλόβερ μπορούν να αναδειχθούν καλύτερα με πρωτότυπα αξεσουάρ που θα μας κρατήσουν ζεστούς και κομψούς ταυτόχρονα. Επιλέξαμε κάποια από τα νεώτερα γυναικεία και ανδρικά αξεσουάρ που θα ζεστάνουν το σώμα και... την τσέπη μας.
Χειμωνιάτικα αξεσουάρ: Μείνετε ζεστοί με στιλ
Καλή η μόδα και τα trends, αλλά με τέτοιο κρύο πόσο στιλάτος μπορεί να παραμείνει κανείς; Αυτές τις μέρες τα μάλλινα παλτό, τα φαρδιά πουλόβερ και οι ψηλές μπότες έχουν την τιμητική τους, και επειδή τα συγκεκριμένα ρούχα και υποδήματα αποτελούν κλασικά κομμάτια που δεν φεύγουν ποτέ ούτε από τη μόδα μα ούτε και από την ντουλάπα μας, ο μόνος τρόπος να τους προσδώσουμε ένα ανανεωμένο look είναι συνδυάζοντάς τα με καινούργια αξεσουάρ, τα οποία αν και πολύ ζεστά, δεν υστερούν σε στιλ και κομψότητα.

Δεν θα σας κουράσουμε με πολλά λόγια. Θα αφήσουμε τις φωτογραφίες-προτάσεις μας από τα νεώτερα, οικονομικότερα και ωραιότερα αξεσουάρ της αγοράς να μιλήσουν. Θα σας θυμίσουμε, όμως, τι ακριβώς χρειάζεστε για να βγείτε στο κρύο πλήρως εξοπλισμένοι και πάνω από όλα κομψοί!

Ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω:
* Σκουφάκια:
Στα Benetton βρήκαμε ένα ανδρικό και ένα γυναικείο σκουφάκι (φωτο). Το γυναικείο είναι μάλλινο με patchwork ενώ εσωτερικά είναι επενδυμένο με οικολογική γούνα και είναι αρκετά μακρύ στο μέρος των αυτιών για να τα καλύπτει και να τα κρατάει ζεστά. Το ανδρικό (Photo Gallery) είναι επίσης μάλλινο με μακριά μέρη στα αυτιά. Η τιμή τους κυμαίνεται στα 20 ευρώ (προ εκπτώσεων).

* Κασκόλ: Το πλέον απαραίτητο χειμερινό αξεσουάρ είναι το κασκόλ. Και κασκόλ σημαίνει άπειρες εναλλακτικές σε χρώμα, ποιότητα και στιλ. Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε στα Accessorize, όπου βρήκαμε το μάλλινο κασκόλ της φωτογραφίας, με την χοντρή πλέξη σε χρώμα γκρι. Θα το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας και η τιμή του είναι στα 22 ευρώ. Επόμενη στάση στο www.allsaintsshop.co.uk για κάτι πολύ πιο πρωτότυπο: ένα κασκόλ που τυλίγεται σαν ζιβάγκο γύρω από τον λαιμό και ντύνει τα χέρια με μακριά μάλλινα μανίκια. Αποτελείται από 50% μαλλί, 40% ακρυλικό και 10% κασμίρ, θα το βρείτε μόνο στο αγγλικό on-line κατάστημα και η τιμή του είναι στα 27.50 ευρώ. Μην αλλάξετε, ωστόσο, σελίδα γιατί στο All Saints βρήκαμε, επίσης, είναι ανδρικό μάλλινο κασκόλ με κρόσια, για τους πιο… ροκ τύπους. Διατίθεται σε μαύρο και η τιμή του είναι στα 50 ευρώ.

Μεγάλη ποικιλία σε ανδρικά και γυναικεία κασκόλ βρήκαμε στα Gap. Στο Photo Gallery θα δείτε ένα ριγέ γυναικείο κασκόλ σε αποχρώσεις του μωβ, από απαλό βαμβάκι και αρκετά μακρύ για να μπορείτε να τυλιχτείτε με αυτό. Είναι αρκετά ζεστό και ταιριάζει ιδανικά με καθημερινό σπορ ντύσιμο. Θα το βρείτε στα καταστήματα της αλυσίδας και η τιμή του είναι στα 25 ευρώ (προ εκπτώσεων). Παράλληλα, στο Photo Gallery θα δείτε και ένα ανδρικό κασκόλ Gap από 100% μερινό (ιδιαίτερα εξευγενισμένο μαλλί) που το κάνει ιδιαίτερα ζεστό και απαλό στην αφή. Θα το βρείτε σε αποχρώσεις του καφέ και η τιμή του είναι στα 20 ευρώ. Αν ψάχνετε ποικιλία και μάρκες, σας προτείνουμε να περιηγηθείτε και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του La Redoute, όπου βρήκαμε ένα καθημερινό σπορ κασκόλ για άνδρες, της εταιρίας Pepe Jeans. Διατίθεται σε μπλε ριγέ, είναι από 100% βαμβάκι και η τιμή του είναι στα 51,50 ευρώ.

* Πανωφόρια: Τα μάλλινα δεν είναι απαραίτητα άκομψα. Ρίξτε μια ματιά στις ανδρικές και γυναικείες συλλογές του Ted Baker. Στο ηλεκτρονικό του κατάστημα βρήκαμε μεγάλη ποικιλία σε ζακέτες, όπως αυτή της φωτογραφίας, που είναι πολύ άνετες και ζεστές, ενώ μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες. Η συγκεκριμένη, από την γυναικεία σειρά, είναι μάλλινη, αρκετά φαρδιά με μανίκια τριών τετάρτων που της προσδίδουν στιλ, ενώ διατίθεται σε ροζ και πράσινο. Η τιμή της με την έκπτωση είναι στα 47 ευρώ (χωρίς τα μεταφορικά). Στο ίδιο site είδαμε και μία ανδρική μάλλινη ζακέτα, ιδανική για τα κρύα πρωινά στην δουλειά, σε χρώμα μπεζ-γκρι, με μεγάλα κουμπιά και τσέπες. Η τιμή της με την έκπτωση αν την αγοράσετε on-line είναι στα 70 περίπου ευρώ (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς).

Τέλος, μας άρεσε πολύ ένα μάλλινο γυναικείο ζακετάκι που βρήκαμε στο on-line κατάστημα των Mango, το οποίο υπόσχεται να μας κρατήσει ζεστές και κομψές όλη μέρα. Διατίθεται σε σκούρο γκρι χρώμα, έχει μεγάλο γιακά και είναι όλο μοχέρ. Η τιμή του είναι στα 42,90 ευρώ (προ εκπτώσεων).

* Γάντια: Πέρα από ζεστασιά και προστασία στο δέρμα, τα γάντια προσδίδουν στιλ όσο κανένα άλλο αξεσουάρ. Όμορφα γυναικεία γάντια και σε πολύ καλές τιμές, βρήκαμε στα καταστήματα Fullah Sugah (φωτο). Τα συγκεκριμένα είναι μάλλινα, με λεπτομέρειες από ψεύτικη γούνα, ενώ διατίθενται και σε μαύρο. Η τιμή τους με την έκπτωση είναι στα 6,25 ευρώ. Εντυπωσιακά και τα γάντια της εταιρίας Maje που βρήκαμε στο La Redoute, τα οποία επειδή δεν έχουν δάχτυλα, δεν σας περιορίζουν καθόλου στην κίνηση. Είναι μάλλινα και πάρα πολύ ζεστά, αφού φτάνουν μέχρι τον αγκώνα, σε χρώμα εκρού και η τιμή τους είναι στα 44 ευρώ. Ακόμα, σπορ μάλλινα γάντια θα βρείτε και στα Gap, όπως τα ανδρικά που θα δείτε στο Photo Gallery, τα οποία διατίθενται σε αποχρώσεις του μπλε, του μπεζ και του καφέ, και η τιμή τους με την έκπτωση είναι στα 20 ευρώ.

* Υποδήματα: Έχετε τα πόδια σας ζεστά και κομψά και… μην ανησυχείτε για τίποτα! Πώς; Με τις γούνινες μπότες της φωτογραφίας που βρήκαμε στα Monsoon, οι οποίες εξωτερικά είναι από 100% σουέντ κεντημένο στο χέρι και εσωτερικά έχουν ψεύτικη γούνα για απόλυτη ζεστασιά. Η δε τιμή τους στα 11 ευρώ με την έκπτωση, τις κάνει ακόμα πιο ελκυστικές. Όσο για καλτσάκια; Μέσα στο σπίτι μπορείτε να φορέσετε τις εντυπωσιακές Funky Slip από τα καταστήματα Funky Fish, που είναι ουσιαστικά πολύ ζεστές παντόφλες-καλτσάκια σε τιμή 9.90 ευρώ. Ενώ για μάλλινες κάλτσες σε πολύ μεγάλη ποικιλία, τα Calzedonia έχουν πάντα την λύση. Στο Photo Gallery θα βρείτε την δική μας πρόταση, μπεζ μάλλινες κάλτσες μέχρι το γόνατο, με κομψό σχέδιο. Οι τιμές τους προ εκπτώσεων κυμαίνονται από 10 μέχρι 15 ευρώ.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v