Χειμωνιάτικα μπουφάν: Κάντε την σωστή επιλογή

Οι χειμώνας κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του, υπενθυμίζοντάς μας πώς ήρθε ο … καιρός να φορέσουμε τα μπουφάν μας. Αν πάλι επιβάλλεται μία αλλαγή στην γκαρνταρόμπα μας, τότε η επιλογή του καινούργιου μπουφάν πρέπει να γίνει με προσοχή και επιμέλεια.
Χειμωνιάτικα μπουφάν: Κάντε την σωστή επιλογή
Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα για να αλλάξετε το «παλιό σας παλτό»; Δεν έχετε και άδικο. Οι πρώτες βροχές ήδη μας υπενθύμισαν ότι ο χειμώνας είναι εδώ και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ζεστασιά ενός καινούργιου μπουφάν. Οι επιλογές που έχετε για προστασία από το κρύο είναι πολλές, αν και δεν είναι ανάγκη να καταφύγετε στα μπουφάν του σκι! Μπορεί να είναι ζεστά και εντυπωσιακά, αλλά σίγουρα δεν κάνουν για το γραφείο και τις διάφορες συναντήσεις. Η επιλογή του ιδανικού μπουφάν πρέπει να γίνει με προσοχή και με γνώμονα το είδος του υφάσματος, την εφαρμογή πάνω σας και φυσικά το στυλ. Έχοντας στο νου σας μερικές απλές συμβουλές, θα μπορέσετε να επιλέξετε το κατάλληλο μπουφάν για εσάς, έτσι ώστε να μην χρειαστεί την επόμενη χρονιά να αγοράσετε καινούργιο.

*Ύφασμα
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε πριν αγοράσετε καινούργιο μπουφάν είναι το ύφασμά του. Τα πιο "ζεστά" υφάσματα είναι το κασμίρ και το μαλλί. Το κασμίρ είναι πολύ πιο ζεστό, αλλά το υψηλό του κόστος και η σχετικά μικρή του διάρκεια το καθιστούν ασύμφορο. Το μαλλί από την άλλη αντέχει περισσότερο και είναι επίσης αρκετά ζεστό. Αν χρειάζεται πάντως ένα πραγματικά ζεστό παλτό, επιλέξτε κάποιο που να έχει ταμπελάκι "Thinsulate". Πρόκειται για ένα λεπτο στρώμα από ειδικό υλικό που ράβεται στο εσωτερικό του μπουφάν και έχει την ιδιότητα να μην αφήνει την θερμότητα του σώματος να φέυγει. Ταυτόχρονα επιτρέπει στο σώμα να "αναπνέει".

*Εφαρμογή
Η επιλογή του σωστού μεγέθους είναι και αυτή απαραίτητη για μια επιτυχημένη αγορά μπουφάν.
Για να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς, απλά "ανεβείτε" ένα νούμερο από το συνηθισμένο μέγεθος των κουστουμιών σας. Αυτή η διαφορά θα σας εξασφαλίσει άνεση κινήσεων, χωρίς να νιώσετε πίεση στους ώμους και τον λαιμό. Φροντίστε οι ραφές των ώμων πρέπει να είναι ελάχιστα πιο πάνω από την άκρη των φυσικών σας ώμων. Αυτό θα σας δώσει καλύτερο προφίλ και "γραμμή". Εξαρτάται βέβαια, από το τί θα φοράτε από μέσα: Διαφορετικά θα "κάτσει" πάνω σας ένα μπουφάν αν από μέσα φοράτε κάτι σπορ (φούτερ κτλ) και διαφορετικά αν φοράτε συνήθως σακάκι. Γι'αυτό, όταν αποφασίσετε να αγοράσετε μπουφάν, δοκιμάστε το φορώντας από μέσα ένα λεπτό πουλόβερ ή μπλέιζερ. Μιας και δεν έχουν όλα τα μπουφάν τις ίδιες διαστάσεις και μεγέθη, κάτι τέτοιο θα σας δώσει μια ιδέα του πώς θα νιώθετε φορώντας το. Επίσης, επιμείνετε στην δοκιμή του: μην το φορέσετε απλά και με το που δείτε ότι σας κάνει το αγοράσετε. Βρείτε μια καρέκλα να κάτσετε φορώντας το, σηκώστε τα χέρια σας, σκύψτε να δέσετε το κορδόνι σας, νιώθετε άνετα ακόμα; Ε τότε αυτό το μπουφάν είναι για εσάς! Η μάλλον... όχι εντελώς για εσάς. Υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε και δεν είναι τίποτα άλλο από το...

*Στύλ
Είναι γνωστό ότι τα ρούχα εξωτερικεύουν το χαρακτήρα μας.΄Ετσι και το μπουφάν που θα πάρουμε πρέπει να συνάδει με αυτόν. Οι νέες τάσεις από τους μεγάλους οίκους μόδας για τον χειμώνα του 2008 εστιάζουν στα κοντά τζάκετ με κουκούλα και γούνα. Επίσης, στα "φουσκωτά" και γυαλιστερά αμάνικα μπουφάν, τα οποία μπορεί να μην σας ζεστάνουν ακριβώς, αλλα σίγουρα θα ενισχύσουν το στυλ σας. Σκούρα χρώματα (καφέ, γκρι και μαύρο) "παίζουν" πολλοί και οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα το ύφασμα και το σχέδιο. Το δέρμα δείχνει να κυριαρχεί στην χειμωνιάτικη κολεξιόν της DnG (φώτο), με το καφέ τζάκετ αλά Τζέιμς Ντίν να αποτελεί το πιο εντυπωσιακό (και πιο ακριβό) κομμάτι της σειράς -γύρω στα 1300€ Συνεχίζοντας με τα μοντέρνα σχέδια η ιταλική Moncler προτείνει επίσης αμάνικα μπουφάν με γούνα σε πολλά χρώματα (μπέζ, καφέ, μαύρο) και λογικές τιμές -γύρω στα 350€ τα αμάνικα και 500€ τα κανονικά (φώτο). Στο ίδιο στυλ κινείται και η Dsquared2, με το μπλέ αμάνικο μπουφάν (φώτο) με γούνα να αποτελεί από τα πιο "γερά" χαρτιά της. Σίγουρα θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον παρά την τσουχτερή του τιμή (900€). Όλες οι παραπάνω γούνες είναι 100% αληθινές, δικαιολογώντας-κατά κάποιον τρόπο- τις τιμές. Όλα τα παραπάνω σχέδια, αλλά και πολλά ακόμα μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα Detroit και στο LAKIS.GAVALAS . Αν τώρα ο κύκλος και ο χαρακτήρας σας επιβάλλει μια πιο "σοβαρή" εμφάνιση (όπως και να το κάνουμε δεν μπορείτε να πάτε στο γραφείο με γιλέκο!) τότε η κολλεξιόν της αγγλικής Burberry δεν θα σας αφησει παραπονεμένους. Πολλά καινούργια μπουφάν και τζάκετ σε ίσια γραμμή με σκούρα χρώματα θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε και αυτόν τον χειμώνα. Ορισμένα δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα παραγγείλετε online από το επίσημο Site του οίκου. Εμείς προτείνουμε το Double breasted trench. Ένα μαύρο μπουφάν με ζώνη και ψηλο γιακά, δίνει νέο αέρα στις εξόδους σας. Η όμορφη τοποθέτηση των 8 κουμπιών στην μπροστινή πλευρά, καθώς και η ζώνη θα σας δώσουν μία στρωτή γραμμή, εφαρμόζοντας τέλεια πάνω σας.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v