Πώς να πουλήσεις παλιά έπιπλα στο Marketplace;

Θέλεις να ξεφορτωθείς τα παλιά σου έπιπλά και να βγάλεις συγχρόνως λίγα χρήματα; Εμείς και το Marketplace είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.
Πώς να πουλήσεις παλιά έπιπλα στο Marketplace;

Οι καιροί είναι πλέον δύσκολοι καθώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Για αυτό θα πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες προκειμένου να μην στερηθούμε πράγματα που μας αρέσουν και μας ευχαριστούν. Τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα υπάρχουν αρκετοί και πολλές φορές βρίσκονται στην αποθήκη ή στο υπόγειό σου. Σωστά κατάλαβες. Μιλάμε για τα παλιά έπιπλα που έχεις κρατήσει για μια ώρα ανάγκης. Η ώρα λοιπόν έφτασε κι εμείς θα σου πούμε πώς θα τα πουλήσεις στο marketplace.

Κάνε έρευνα τιμών

Το γεγονός ότι αγόρασες την τραπεζαρία σου 500 ευρώ πριν 7 χρόνια, προφανώς δεν λέει κάτι κι ούτε αποτελεί μέτρο σύγκρισης της τιμής που θα βάλεις στο Marketplace. Μετά από 7 χρόνια χρήσης η τιμή κατρακυλά, όπως μπορείς να καταλάβεις. Για να πάρεις μια καλή ιδέα περί τιμών στα μεταχειρισμένα έπιπλα, πρέπει να κάνεις ένα σχετικό search στην κατηγορία επίπλων του Marketplace κι έπειτα, αναλόγως κατάστασης και ποιότητας των δικών σου επίπλων να βάλεις μια δίκαιη τιμή. Αν ζητήσεις τον ουρανό με τα άστρα για ένα ταλαιπωρημένο κρεβάτι, μάλλον θα εισπράξεις «χαχαχα» και μπινελίκια στα σχόλια.

Το Marketplace σε πάει μόνο του

Χρόνο με τον χρόνο το Marketplace βελτιώνεται προσφέροντας πολλές δυνατότητες σε κάθε πιθανό πωλητή μέσα από την πλατφόρμα του. Όταν θελήσεις λοιπόν να πουλήσεις κάποια παλιά έπιπλα δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ευλαβικά ένα, ένα τα βήματα, μέχρι την ολοκλήρωση της αγγελίας σου. Αφού βρεις την σχετική κατηγορία κι ανεβάσεις τις φωτογραφίες, ακολούθως βάζεις την τιμή αλλά και την περιοχή που μένεις. Έπειτα μην λησμονήσεις να προσθέσεις και σχετικά tags, καθώς με αυτόν τον τρόπο η αγγελία σου θα δημοσιευθεί σε κοινό με σχετικά κι ανάλογα ενδιαφέροντα. Αν θες μπορείς να βάλεις και λίγα χρήματα, για να διαφημίσεις την αγγελία σου, προσελκύοντας πολλούς περισσότερους χρήστες.

Βγάλε ευκρινείς και πολλές φωτογραφίες

Αν έχεις προνοήσει κι έχεις βγάλει κι έπειτα ανεβάσει πολλές φωτογραφίες με το μεταχειρισμένο προϊόν, τότε θα γλιτώσεις πολλές ερωτήσεις που θα σου έρχονται στο inbox που θα γράφουν «μπορείς να στείλεις κι άλλες φωτογραφίες;». Αν οι φωτογραφίες σου είναι ευκρινείς και πολλές θα ξεχωρίσουν από τον κακό σωρό του Marketplace δίνοντας έξτρα πόντους στο προϊόν σου.

Η αναλυτική περιγραφή σώζει ζωές

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πουλούν σχεδόν όλα τους τα παλιά υπάρχοντα στο Marketplace, γράφοντας απλά στην περιγραφή «παλιά έπιπλα». Φρόντισε να μην κάνεις το ίδιο λάθος, αντίθετα να γράψεις με αναλυτικό τρόπο όλα τα αντικείμενα που πουλάς, δίνοντας έξτρα πληροφορίες που θεωρείς χρήσιμες ( για την αρχική τιμή αγοράς ίσως, πότε αγόρασες τα έπιπλα, πιθανές μικροφθορές λόγω χρόνου και χρήσης).

Μην λησμονείς τα μεταφορικά

Όταν μιλάμε για πωλήσεις επίπλων, είναι βασικότατο να αναφέρεις τις επιλογές που δίνεις σε ενδεχόμενο αγοραστή σχετικά με τα μεταφορικά τους. Υπάρχει η λύση της παραλαβής από τον χώρο σου, η οποία ωστόσο αποκλείει μεγάλο αγοραστικό κοινό. Για αυτό καλό είναι να έχεις προ- συνεννοηθεί με κάποια μεταφορική/κούριερ εταιρεία η οποία με τη σειρά της θα σε έχει πληροφορήσει για το ανάλογο κόστος.

Η ευγένεια θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο

Αργά ή γρήγορα αν ακολουθήσεις σωστά τα βήματα, θα λάβεις τα πρώτα μηνύματα για την αγγελία σου. Εκεί πρέπει να βάλεις μπρος τον πωλητή που κρύβεις μέσα σου, για να ολοκληρώσεις το ντιλ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είσαι ευγενικός, ακόμη κι αν οι ερωτήσεις που λαμβάνεις είναι κομματάκι απότομες. Βλέπεις, ο γραπτός λόγος όντας διαμεσολαβημένος, μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες και παρεξηγήσεις που μπορεί να σου στερήσουν την πώληση.

Η γρήγορη ανταπόκριση θα κάνει τη διαφορά

Όταν πουλάς κάτι στο Marketplace, καλό είναι να τσεκάρεις πού και πού το κινητό ή τον υπολογιστή σου, για πιθανές ειδοποιήσεις, σχόλια ή μηνύματα σχετικά με την αγγελία. Αν κάποιος στείλει μήνυμα και του απαντήσεις μετά από δύο μέρες λόγου χάρη, δεν θα είναι το ίδιο ζεστός στην επικοινωνία, με αποτέλεσμα να στραβώσει ενδεχόμενη πώληση. Έχε τον νου σου λοιπόν.

Χωρίς σκόντο δεν πούλησε κανείς

Φρόντισε να βάλεις στην αγγελία σου μια διαπραγματεύσιμη τιμή η οποία θα σου αφήνει πάντοτε την δυνατότητα έκπτωσης και σκόντου. Εφόσον πουλάς κάτι στον αχανή και θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/η για παζάρια από τους πιθανούς αγοραστές που γλυκοκοιτάζουν την πραμάτεια σου.

Ζήτα αξιολόγηση μετά την ολοκλήρωση της πώλησης

Αφού ολοκληρώσεις μια πώληση κι όλα πάνε κατ’ ευχήν, ζήτησε από τον αγοραστή να σου κάνει μια αξιολόγηση στο Marketplace. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά ένα κάποιο credit σε πιθανή επόμενη πώληση, μιας και οι αξιολογήσεις είναι δημόσιες. Όσο περισσότερες θετικές αξιολογήσεις μαζέψεις τόσο το καλύτερο για σένα, μιας και ο αλγόριθμος συνηθίζει να «σπρώχνει» τους ενεργούς και θετικά αξιολογημένους πωλητές συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v