Τα ωραιότερα γούρια για το 2022

Χειροποίητα και εντυπωσιακά, αυτά τα γούρια γίνονται το τέλειο δώρο για τα αγαπημένα σου πρόσωπα φέτος τις γιορτές.
Τα ωραιότερα γούρια για το 2022
Αν υπάρχει μία χρονιά που το χρειαζόμαστε το γούρι, είναι αυτή που ακολουθεί τις δύο παρανοϊκότερες χρονιές που ζήσαμε ποτέ. Ναι, πλάκα κάνουμε –σχεδόν. Είτε πιστεύεις πως θα σου φέρουν τύχη είτε όχι, τα γούρια είναι το τέλειο κλασικό δωράκι για τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή και για τον εαυτό σου, και η αιώνια απάντηση στο «τι να φέρω στο secret santa/ στο ρεβεγιόν/ στην γιορτινή μάζωξη που με καλέσανε;». Σου συγκεντρώσαμε μερικά από τα ωραιότερα που κυκλοφορούν φέτος, για να σε βγάλουμε και από τον κόπο να διαλέγεις.

Το ξύλινο ρόδι από το Jam Jar



Ένα γλυκύτατο, όσο και πρωτότυπο χειροποίητο γούρι, ζωγραφισμένο στο χέρι με ακρυλικά χρώματα και στολισμένο με κόκκινο πομ πον, βελούδινο αστεράκι και μεταλλικά στοιχεία. Το ρόδι είναι, ως γνωστόν, σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης. Το αγοράζεις online από εδώ, με 15€. 

Τα γούρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης



Ένας κρεμαστός καθρέφτης και το επιτραπέζιο μήλο είναι τα γούρια του μουσείου για το 2022, εμπνευσμένα από την έκθεση «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά» για να συμβολίζουν την ομορφιά που ευχόμαστε να πλημμυρίσει τη νέα χρονιά. Τα βρίσκεις, μαζί με άλλα χριστουγεννιάτικα δωράκια από 12€, στο online πωλητήριο του μουσείου.

Το κρεμαστό γούρι με το δέντρο της ζωής από το Jam Jar


Αν το ταμείο είναι μείον και αυτό που θέλεις είναι ένα συμβολικό δωράκι, αυτό το χειροποίητο κρεμαστό γούρι είναι ό,τι πρέπει. Κοστίζει μόλις 2€ και βγαίνει σε δύο σχέδια, με το δέντρο της ζωής ή αν προτιμάς με το κλασικό ρόδι. Το αγοράζεις από εδώ

Το γούρι του Popeye Loves Olive



Φτιαγμένο από ασήμι 925, το γούρι που σχεδίασε η Ερατώ Κουλουμπή για το 2022 είναι η κλειδαριά, για να ανοίξει μια ολοκαίνουρια περίοδο στις ζωές μας. Μπορείς να διαλέξεις χρώμα ανάμεσα σε χρυσό, ροζ χρυσό, ασημένιο και μαύρο. Το βρίσκεις εδώ, από 18€. 

Το γούρι του Μουσείου Μπενάκη



Δημιουργία της Νίκης Ορφανού, εμπνευσμένη από το ζωγραφικό έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Μεγάλο τοπίο της Ύδρας, φτιαγμένο από ορείχαλκο και μετάξι. Το βρίσκεις στο online πωλητήριο του μουσείου, στα 30€.

Το γούρι αρωματικό κερί από το Jam Jar


Ποιος είπε ότι τα γούρια μοιάζουν απαραίτητα με κοσμήματα; Αυτό το χειροποίητο αρωματικό κερί σε σχήμα ροδιού με λευκή πέρλα και vintage ροζ γκλίτερ, θα γίνει ένα σούπερ πρωτότυπο δωράκι, και δεν θα σου κοστίσει και καθόλου ακριβά: Το βρίσκεις με 6€ εδώ.

Τα γούρια του Εθνικού Θεάτρου



Τα γούρια του Εθνικού Θεάτρου για το 2022, σχεδιασμένα από την Θεοφανώ Κανδαλέπα, είναι εμπνευσμένα από την παράσταση Το αγόρι στο θεωρείο της Αγγελικής Δαρλάση με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή. Το γιούσουρι, το μαύρο κοράλλι, που φέρνει καλοτυχία και το τριαντάφυλλο, το λουλούδι με το άρωμα της μνήμης, είναι όλα τους σύμβολα που πατώντας γερά στο παρελθόν, καλωσορίζουν με ελπίδα το μέλλον. Τα βρίσκεις στο eshop του Εθνικού, από 24€. 

Το πρωτότυπο γούρι από πλέξιγκλας, από το Jam Jar


Ένα… μάτι να μας φυλάει από το κακό είναι ό,τι χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη νέα χρονιά. Αυτό το γούρι, όμως, δεν είναι η κλασική γαλάζια χάντρα: Φτιαγμένο από πλέξιγκλας και σε εντυπωσιακό χρώμα, είναι ρόδι και ματάκι δύο σε ένα, και μας αρέσει πολύ για την ιδιαίτερα meta αισθητική του. Το αγοράζεις με 16€ από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v