Μαγαζιά με collectibles για να ξεφραγκιαστείς

Συλλέγεις action figures, αγαλμάτων και λοιπών collectibles; Αυτά είναι καλύτερα μαγαζιά της πιάτσας, που αν σε παίρνει οικονομικά μπορείς να αφήσεις μηνιάτικο.
Μαγαζιά με collectibles για να ξεφραγκιαστείς

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που διακατέχονται από το σύνδρομο του συλλέκτη. Κάθε άλλο μάλιστα. Στον κύκλο σου και μόνο αν ψάξεις, είναι σίγουρο πως θα βρεις κάποιον να συλλέγει γραμματόσημα, νομίσματα, παπούτσια, δίσκους, μπουκάλια, είδη μοντελισμού μέχρι και σπιρτόκουτα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, βλέπουμε όλο και περισσότερους να έχουν μια ροπή προς την συλλογή action figures, αγαλμάτων και λοιπών collectibles κομματιών, από αγαπημένες ταινίες, σειρές, κόμικ, video-games, άνιμε και μουσικά συγκροτήματα.

Πρόκειται για επίσημες κυκλοφορίες που έχουν πάρει τη σχετική άδεια των franchise που κρατούν τα δικαιώματα, βάζοντας τους συλλέκτες κάθε μήνα σχεδόν να ακουμπούν μεγάλο μέρος του μηνιάτικου για να τα αγοράσουν. Υπάρχουν πλέον πολλά μαγαζιά με collectibles και στην Ελλάδα, εκ των οποίων ξεχωρίσαμε τα καλύτερα. Αν βολτάρεις προς τα μέρη τους, φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις κάνει σωστά τα λογιστικά σου, γιατί μπορείς να ξεπαραδιαστείς.

Figures Shop (Μάρκου Μπότσαρη 4, Αιγάλεω & Αριστοφάνους 17, Χαλάνδρι)

Θυμάσαι όταν ήσουν πιτσιρίκι και παρακάλαγες τους γονείς σου να σε πάνε στο παιχνιδάδικο για να διαλέξεις δώρο; Κάτι αντίστοιχο θα αισθανθείς όταν βρεθείς στο Figures Shop. Στο κατάστημα θα βρεις φιγούρες δράσης (action figures), προτομές (busts), αγαλματίδια (statues), ρέπλικες (replicas), t-shirts, dvd's και οτιδήποτε άλλο που έχει θέμα κινηματογράφο, comics, cartoon, video games, αθλητισμό και μουσική. Πρόκειται επίσης για το μοναδικό κατάστημα στην Ελλάδα, όπου μπορείς να βρεις αυθεντικές φιγούρες UFC και WWE καθώς και συλλεκτικά προϊόντα. Φρόντισε όταν πας να έχεις αδειάσει το πρόγραμμά σου, μιας και θα χαζεύεις με τις ώρες στα ράφια του. Στο site του καταστήματος μπορείς επίσης να φας ώρες ολόκληρες τσεκάροντας κάποιες από τις άπειρες κατηγορίες του.

Το προσωπικό του μαγαζιού είναι πλήρως ενημερωμένο και κατατοπιστικό δίνοντας σου επιλογές που ξεκινούν από 10-15 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τετραψήφια ποσά (τσέκαρε λίγο τις εταιρείες xm studios και queen studios κι αν δεν αποκολληθεί το σαγόνι σου, μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα), ανάλογα το πορτοφόλι του καθενός. Η χαρά του συλλέκτη, ξεκάθαρα.

Figures World (Ελευθερίου Βενιζέλου 191-193, Νέα Σμύρνη)

Το όνομα είναι ξεκάθαρο των προθέσεων των ιδιοκτητών του μαγαζιού, οι οποίοι φτιάξανε τον δικό τους συλλεκτικό κόσμο από action figures στη Νέα Σμύρνη. Από τα συμπαθή χοντροκέφαλα funko pops μέχρι αριθμημένα αγάλματα που έχουν απίστευτη ομοιότητα με τους ήρωες τους, μπορείς να βρεις πληθώρα στα ράφια και στο site του Figures World.

Αν μάλιστα είσαι φαν των super-hero ταινιών, τότε εδώ θα κάνεις κυριολεκτικά πάρτι, μιας και μπορείς να βρεις οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει. Από Avengers μέχρι τα πρωτοπαλίκαρα της DC κι από ταινίες τρόμου, μέχρι τους κακούς της Disney, το Figures World θα ικανοποιήσει κάθε σου αδυναμία. Μπορείς να τσεκάρεις τιμές και προϊόντα εδώ.

eFantasy.gr (Λ. Ιασωνίδου 13, Θεσσαλονίκη)

Η βάση του eFantasy.gr μπορεί να είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά το ηλεκτρονικό του κατάστημα είναι ίσως το μεγαλύτερο στην Ελλάδα που μπλέκεται με συλλεκτικές φιγούρες, φιγούρες Funko POP!, είδη μοντελισμού, LEGO και geeky δώρα.

Εκεί μπορείς να βρεις περισσότερους από 10.000 διαφορετικούς τίτλους προϊόντων, σε πάνω από 20 κατηγορίες, έτσι ώστε να επιλέξεις το hobby που πάντα ήθελες και σου ταίριαζε. Στο eFanatasy.gr είναι δεδομένο ότι καλύπτουν τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις της collector, gamer και geek κοινότητας της χώρας και πολύ καλά κάνουν. Από Transformers, GI Joe και Μasters of The Universe, μέχρι Harry Potter, Game of Thrones και Star Wars, κι από ολόκληρο τον κόσμο της DC μέχρι εκείνο των Avengers οτιδήποτε συλλεκτικό κυκλοφορήσει θα το βρεις εδώ.

Comicworld (Αγίας Βαρβάρας 1 και Ξενοφώντος, Κορυδαλλός)

Από το 2003 που άνοιξε το Comicworld στον Κορυδαλλό όλοι οι κομιξάδες της πόλης βρήκαν τον «ναό» τους. Το μαγαζί έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης πολλών συλλεκτών που έβρισκαν στα ράφια του, όλα τα collectibles που τους ενδιέφεραν. Αν είσαι αρρωστάκι με τον Spiderman, τον Iron Man, τη Black Widow, τον Hulk, τον Bruce Lee, τον Joker και τα άλλα παιδιά που λατρέψαμε σε κόμικ και κινηματογραφικές ταινίες, τότε στο Comicworld θα βρεις την επόμενη action figure που θα μπει με καμάρι στη γυάλινη βιτρίνα του σαλονιού σου.

Gen X Gaming Store (Κερασούντος 80, Αιγάλεω)

Σε ένα στενάκι του Αιγάλεω, κρύβεται ένας φιγουρό-παράδεισος, που τιμά τις άνιμε και κόμικ ρίζες του, φέρνοντας μπόλικα collectibles στους πελάτες τους. Από συλλεκτικές κάρτες digimon, magic και pokemon μέχρι Dragonball, Masters of the universe, Gundam, Transformers αλλά και Star Wars ψαγμένες action figures, το Gen X θα σε κάνει να χοροπηδήσεις από τη χαρά σου σαν δεκάχρονος μπόμπιρας με κάθε σου αγορά. Με ρέγουλα μόνο να κινηθείς, γιατί πολύ εύκολα μπορείς να καταθέσεις τα μισά μεροκάματα του μήνα σε μια και μόνο επίσκεψη. Τιμές και προϊόντα μπορείς να βρεις εδώ αναλυτικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v