Τα όχι και τόσο mainstream μαγαζιά της Γλυφάδας

Υπέροχο μαγαζί το Balux και το Mosaiko, αλλά θα θέλαμε να επισκεφθούμε και κάτι καινούριο εκεί στον Νότο. Για καφέ μέχρι ποτό, εδώ θα βρείτε 6 διευθύνσεις.
Τα όχι και τόσο mainstream μαγαζιά της Γλυφάδας

Μένεις στα νότια και λαχταράς να δεις κάτι διαφορετικό, κάτι που να μην περιλαμβάνει το κλασικό τρίπτυχο τραπεζάκια-τζαμαρία-σόμπες των νοτίων προαστίων. Ψάξαμε και βρήκαμε 6 μοναδικές διευθύνσεις για όλες τις ώρες τις ημέρας και όλα τα γούστα.

High Hope Specialty CoffeeShop
Γεωρ. Γεννηματά 29, Γλυφάδα, τηλ: 21 09641120

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ʜɪɢʜ ʜᴏᴘᴇ. (@highhope_athens) στις


Ένα μινιόν specialty coffeshop άνοιξε πέρυσι στη Γλυφάδα και σε καλεί να το εξερευνήσεις. Νεοϋορκέζικο στυλ, από αυτό που βλέπεις στις αμερικάνικες σειρές με τους πρωταγωνιστές να ψάχνουν κάπου να πιουν έναν γρήγορο καφέ, κι εξίσου αμερικανικό μπραντς. Αν είσαι σε διατροφή, προτείνουμε το Like Popay με ασπράδι αυγού, baby σπανάκι και μανιτάρια, κι αν έχεις cheat day, δοκίμασε έστω μία φορά το Love scramble με αυγά scramble, κρέμα γάλακτος, μπέικον, λάδι τρούφας και cheddar sauce. Με brunch και μερακλήδικο Area 51 καφέ, υπολόγισε περί τα 8 ευρώ.

El Catrin
Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ: 21 08945002

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη El Catrin Cocina Latina (@elcatringr) στις


Έχεις νοσταλγήσει ένα καλό, αυθεντικό μεξικάνικο που θα σε κάνει να αναπολήσεις τις καλές εποχές του μεξικάνικου, ήτοι 2007 με 2008; Το El Catrin είδε αυτό το κενό και έσκασε σαν τυφώνας στην εξωτική Γλυφάδα. Άψογες fajitas, πληθωρικές quesadillas, σαλάτες-μερίδες ιδανικές για να χορτάσεις και veggie μενού που θα προτιμήσεις ακόμη κι αν δεν είσαι vegan ή vegetarian. Το κατάστημα δε δέχεται κρατήσεις, αλλά αν έχει κόσμο και βρεθείς σε λίστα αναμονής θα σε κεράσει ωραιότατη μαργαριτούλα. Με fajitas, burritos, σαλάτα υπολογίστε περί τα 20 ευρώ κατ’ άτομο. Προσοχή, μην το παρακάνεις, οι μερίδες είναι τεράστιες.

Brewklyn
Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 3400

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brewklyn (@brewklyn_glyfada) στις


Μία ψαγμένη μπιραρία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αγαπημένες μας του κέντρου έχει φυτρώσει στα Νότια Προάστια. Με κατά βάση ελληνικές guest μπίρες, το Brewklyn «κατεβάζει» τις πιο χοτ τάσεις της ελληνικής ζυθοποιίας. Τούτη ‘δω τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ο guest είναι η Συνταγή 10 (double dry hopped IPA) της ζυθοποιίας Αναστασίου∙ να θυμίσουμε ότι η ζυθοποιία Αναστασίου συστεγάζεται με την Local Pub στο Χαλάνδρι, μπιραρία που πολύ έχουμε αγαπήσει. Οι μπίρες ξεκινούν στα 4 ευρώ. 

Ρακοπαίγνιο
Γ.Γεννηματά 105 & Αν.Ρωμυλίας 125, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 21 09610118

Posted by Rakopaignio Mezedopwleio on Tuesday, 3 July 2018


Δεν μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στη λίστα ένα αγνό παραδοσιακό ελληνικό μαγαζάκι που δύσκολα γενικά βρίσκεις στη Γλυφάδα. Το ρακοπαίγνιο έχει παραδοσιακά χαρακτηριστικά -το ρακόμελο λόγου χάρη θα σου το σερβίρουν οι ίδιοι με μπρίκι φλογισμένο. Αναλόγως τι θα πάρεις, ο λογαριασμός για φαγητό συνοδεία ρακόμελου δε θα έρθει περισσότερα από 15 ευρώ κατ’ άτομο.

Vinarte
Μαραγκού 18, Γλυφάδα, τηλ: 21 08941511

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vinarte Wine Bar Restaurant (@vinarte_wine) στις


Σε ένα κρυφό στενάκι στη Γλυφάδα βρίσκεται ένα αυθεντικά ιταλικό μαγαζί, με χαμηλό φωτισμό, ρομαντική μουσική και γαστρονομικούς θησαυρούς. Ανακαλύψτε το Mille-feuille μελιτζάνας με mozzarella di buffala και sauce από ντομάτα San Marzano και παρμεζάνα, τη σαλάτα Lenticchie με φακές Γρεβενών, κυβάκια κολοκυθιού και καρότου, μαϊντανό, ψητή πιπεριά Φλωρίνης μαριναρισμένη σε ξύδι Elixir Ιωαννίνων και τραγανό salame spianata piccante, κι αν είσαι λάτρης των τυριών θα βρεις pecorino με τρούφα, brillo παλαιωμένο σε μούστο και Lazaretto Ιθάκης. Γαλακτομπούρεκο mascarpone έχεις δοκιμάσει; Στο Vinarte θα πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς που παντρεύουν τις μεσογειακές κουζίνες. Αναλόγως τις ορέξεις σου, με κανονικό ποτήρι κρασί -το εστιατόριο σου δίνει την επιλογή να δοκιμάσει και μισό- θα πληρώσεις περί τα 22 με 40 ευρώ το άτομο.   

Mr. Fox : The Bar
Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 1654

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MR.FOX : The Bar (@mrfoxthebar) στις


Μία εντελώς νέα άφιξη ήρθε να συναρπάσει τον γλυφαδιώτικο πληθυσμό, καθότι μαγαζί που δε θυμίζει στη φιλοσοφία του μαγαζί της περιοχής που βρέχεται από την παραλιακή. Είναι ένα κοκτέιλ μπαρ διαφορετικά από όλα τ’ άλλα με απροσδόκητες συνταγές, όπως το Another Highball με infusions σύκου με κατσικίσιο τυρί και μέλι. Λονδρέζικο στυλ, αμέτρητοι πίνακες, ξύλινες αψίδες και 70s σκαμπό συνθέτουν ένα μαγαζί που θα σε κερδίσει μονομιάς. Με δύο πιάτα finger food -δοκιμάστε το Spicy Bao σίγουρα με ατμιστά bao και πανέ κοτόπουλο- και κοκτέιλ θα πληρώσετε περί 18 ευρώ κατ’ άτομο. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v