5+1 gift shops για να πάρεις τα δωράκια της τελευταίας στιγμής

Ψάξαμε και βρήκαμε τα σωστά ανεξάρτητα «μαγαζάκια» ώστε να πάρεις τα σωστά δωράκια, αν δεν πρόλαβες να ψωνίσεις για τους αγαπημένους σου.
5+1 gift shops για να πάρεις τα δωράκια της τελευταίας στιγμής

Φέτος είναι μια χρονιά που θα καταχωρηθεί στο ημερολόγιο της ανθρωπότητας ως η πλέον περίεργη που είδαμε, εδώ και κάποιες εκατοντάδες χρόνια (ναι, στο Μεσαίωνα ήταν χειρότερα). Για αυτόν τον λόγο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα μακριά από πολλά αγαπημένα πρόσωπα, περιοριζόμενοι μάξιμουμ στα 9 άτομα 2 οικογενειών το πολύ.

Εκτός αυτού η αγορά των δώρων φέτος, μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ, μιας και έχεις να αντιμετωπίσεις τις τεράστιες καθυστερήσεις των εταιρειών κούριερ από τη μία και την clickaway επιλογή με μπόλικες τραγελαφικές καταστάσεις όπως έχεις δει μέχρι τώρα. Λογικό λοιπόν, πολλοί εκεί έξω να έχουν ξεμείνει από δώρα και να ψάχνουν κάτι της τελευταίας στιγμής για κάποιον από τους αγαπημένους τους. Για όλους αυτούς λοιπόν μαζέψαμε ωραία «μαγαζάκια» με έξυπνες και πολύ όμορφες ιδέες για δώρα, που αξίζει να στηρίξεις ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε

Aria Deco



Στην περιοχή του Αιγάλεω, δίπλα σχεδόν στον σταθμό του μετρό υπάρχει το Aria Deco κι έχει έναν και μόνο σκοπό. Να κάνει τα σπίτια μας πιο όμορφα. Με υπέροχες ιδέες διακόσμησης και συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες που φτιάχνουν χειροποίητες δημιουργίες, έχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών που θα ικανοποιήσει μέχρι και τον πιο μουρτζούφλη φίλο ή φίλη που μπορείς να έχεις. Μέρες που είναι το Χριστουγεννιάτικο χωριό που γυρνά σαν καρουζέλ και φωτίζεται, μοιάζει ιδανική επιλογή. Δωράκια επίσης που ικανοποιούν κάθε πορτοφόλι ξεκινώντας από τα 10 ευρώ και φτάνοντας μέχρι τα 70€.

Think Pig



«Είμαστε η Αθηνά και η Μαριλένα και φτιάχνουμε πράγματα για το σπίτι μας και για το δικό σας. Κάποια είναι χρήσιμα, κάποια δεν είναι άλλα έχουν πλάκα, κάποια και είναι χρήσιμα και έχουν πλάκα. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη , Παρασκευή  17-20.00 & Σάββατο 13-16.00, μας βρίσκετε στο εργαστήριο μας στην Ηλιούπολη, Λεωφ. Ειρήνης 28, υπόγειο στοάς». Με αυτό τον τρόπο συστήνονται τα κορίτσια που κρύβονται πίσω από το Think Pig, το οποίο έχει γεμίσει μπόλικα σπίτια με τις εμπνευσμένες κατασκευές του. Δικαιολογημένα θα μας πεις, μιας κι αποτελεί τη σίγουρη επιλογή για ένα τέλειο δωράκι. Οι υπέροχες κούπες (στα 10 ευρώ) και τα notebooks με το σαρδόνιο χιούμορ (στα 8 ευρώ), μοιάζουν η καλύτερη επιλογή.

Λούπες

Οι λούπες είναι ένα δίδυμο αφοσιωμένο στην τέχνη του τυπώματος. Στο εργαστήριό τους στην οδό Eρεσού, η Λένα και η Μαρίνα σχεδιάζουν εικόνες και χρησιμοποιούν διάφορες χειροποίητες τεχνικές τυπώματος (μεταξοτυπία, χαρακτική, σφραγίδες κ.α.) για να τις αναπαράγουν. Για τις Λούπες είναι σημαντικό η δημιουργική διαδικασία να μπορεί να γίνει συλλογικά, με τα ελάχιστα δυνατά μέσα, ανάμεσα σε μελάνια και εργαλεία, να είναι πάνω απ' όλα απολαυστική για τον δημιουργό και με αποτελέσματα μοναδικά και ενδιαφέροντα.

Το εργαστήριο είναι πάντα ανοιχτό σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα και συχνά - πυκνά πραγματοποιούνται σεμινάρια μεταξοτυπίας, σφραγίδων και άλλων τεχνικών.

Tα ημερολόγια του 2021 στα 25 ευρώ και οι υπέροχες tote bags (από 12 ευρώ) είναι ένα Must δωράκι που θα κάνει όποιον το λάβει πολύ μα πολύ χαρούμενο.

Yi Ceramics



Αν είσαι λάτρης της κεραμικής τέχνης, τότε πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο Yi Ceramics, ένα στούντιο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει υπέροχες δημιουργίες (κούπες, βάζα, μπουκάλια) όπως και κοσμήματα(από 20 έως και 30 ευρώ) με τις χειροποίητες τσαγιέρες να κλέβουν την παράσταση.

Wooboo & Wovenland



Αν νομίζεις ότι τα πλεκτά είναι για τα παππούδια και δεν είναι καθόλου κουλ, τότε μάλλον δεν έχεις δει τα καταπληκτικά πλεκτά που φτιάχνουν στο Wooboo και στο Wovenland. Στο πρώτο πέρα από Χριστουγεννιάτικά και υπέροχα παιδικά σκουφάκια Πίκατσου, μπορείς να βρεις και μια σειρά από πλεκτά ομοιώματα rockstars που θα ανεβάζουν το badass level στο σπίτι σου! Οι επιλογές σου κυμαίνονται από τα 6 ευρώ μέχρι τα 56, αλλά για αυτή την περίοδο θα προτείναμε το μπισκοτόσπιτο χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο Wovenland, εκτός από υπέροχα γούρια για την νέα χρονιά στα 7-8 ευρώ, θα βρεις μασκοφόρους αγιοβασίληδες, ένα προς ένα τα Χελωνονιντζάκια και τον Τζόκερ του Χοακίν Φοίνιξ, μαζί με πλεκτές τσαντούλες που βάζουν κάτω, κάθε Fashion Week.

DNA Jewels



Στη Νέα Σμύρνη θα βρεις ένα μαγαζάκι με τεράστια γκάμα χειροποίητων κοσμημάτων, που θα σου λύσουν τα χέρια, αν ψάχνεις ένα προσωπικό δώρο για την αγαπημένη ή τον αγαπημένο σου, για να του φτιάξει τη διάθεση, στο κατώφλι της νέας χρονιάς, που ελπίζουμε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Μπορείς να βρεις λύσεις για κάθε πορτοφόλι και συστήνεται ανεπιφύλακτα στους κοσμηματολάτρεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v