10 άχρηστες χριστουγεννιάτικες αγορές που κάνουμε

Μια λίστα με όλα εκείνα τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο ψωνίζουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
10 άχρηστες χριστουγεννιάτικες αγορές που κάνουμε

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σε πολλά σπίτια σε όλο τον πλανήτη, γράφονται και σβήνονται συνεχώς οι λίστες με τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και τις αγορές που πρέπει να γίνουν ώστε εμείς και το σπιτικό μας να εγκλιματιστούμε στην εποχή.

Ωστόσο, κάθε χρονιά επαναλαμβάνεται ένα περίεργο φαινόμενο, που όσο κι αν προσπαθήσαμε να επιλύσουμε, δεν καταφέραμε να δώσουμε λύση. Πολύ συχνά, κάνουμε άχρηστες χριστουγεννιάτικες αγορές, που κανείς δεν είχε ποτέ ανάγκη κι όμως εμείς γεμίσαμε με δαύτες το διαδικτυακό ή φυσικό καλάθι μας. Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τις πιο απονενοημένες από αυτές.

Αγιοβασιλιάτικο κάλυμμα για τη λεκάνη της τουαλέτας

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε ιδιαιτέρως, ωστόσο θα το κάνουμε προκειμένου να ξεφύγουμε κάποια στιγμή από τη μάστιγα που ακούει στο όνομα αγιοβασιλιάτικο κάλυμμα λεκάνης τουαλέτας. Κάθε χρόνο η μανία του να κάνουμε το σπίτι μας πιο Χριστουγεννιάτικο κι από του Ρούντολφ του Τάρανδου, μας τυφλώνει και δεν καταλαβαίνουμε ποτέ πώς βρεθήκαμε με ακόμη ένα κάλυμμα στο καλάθι μας.

Χριστουγεννιάτικα πουλόβερ

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είμαστε ήρωες σε χριστουγεννιάτικο επεισόδιο των FRIENDS κι ότι κάποια πράγματα είναι μόνο για να τα βλέπουμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, είναι δίχως άλλο, αυτό το ούλτρα κιτς χριστουγεννιάτικο πουλόβερ που κάθε χρόνο αγοράζουμε, γιατί φέτος θα βγάλει τα λεφτά του, σκοπεύοντας να το κάνουμε δεύτερο δέρμα. Αντίστοιχα κάθε χρόνο μόλις δούμε την εικόνα μας στον καθρέφτη και τα σπυριά στο λαιμό μας να φουντώνουν, καταριόμαστε την τύχη μας γιατί το πλύναμε και πλέον δεν μπορούμε να το επιστρέψουμε.

Χριστουγεννιάτικα χαρτομάντηλα και χαρτί υγείας

Στηρίζουμε ακράδαντα την άποψη ότι τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου, ωστόσο συχνά βρισκόμαστε χωρίς καν να το καταλάβουμε στην άλλη άκρη που παραγγέλνουμε δωδεκάδες χαρτιά υγείας με χιονάνθρωπους και χαρίζουμε αγιοβασιλιάτικα χαρτομάντηλα σε φίλους και γνωστούς. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να έρθουμε στα συγκαλά μας και να τελειώσει αυτό.

Παντόφλες

Η παντόφλα ανήκει στην κατηγορία των υποδημάτων και μας συντροφεύει πολύ περισσότερο από ό,τι εκείνο το ζευγάρι παπούτσια που είχαμε αγοράσει μισό μηνιάτικο κι έχουμε βάλει σε 2 γάμους παλιών και αδιάφορων συμμαθητών. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να είναι άνετες κι εύκολες προς χρήση όλο τον χρόνο. Όχι να έχουν κερατάκια, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και ταρανδίσια μουσούδα, που τις κάνει άχρηστες για τον υπόλοιπο χρόνο.

Χριστουγεννιάτικα Ρούχα-Θήκες για κρασιά και ποτά

Στη μανία που σε πιάνει να εκμεταλλευτείς κάθε γωνία του σπιτιού και να της δώσεις χριστουγεννιάτικο τόνο, πολλές φορές παίρνεις σβάρνα τα πάντα και καταλήγεις να ντύνεις ένα προς ένα τα αγαπημένα σου ποτά και κρασιά με χριστουγεννιάτικες στολές που κανείς δεν ζήτησε. Ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ ξανά.

Χριστουγεννιάτικα εσώρουχα

Μια από τις εικόνες που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ, είναι εκείνη του εαυτού μας να ποζάρει με εσώρουχα που είχαν μπότες, αστεράκια και χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια. Για κάποιο περίεργο λόγο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κι ελπίζουμε φέτος να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό και να συνεχίσουμε τις ζωές μας, καλύτερα όλοι και όλες.

Στέκες με κουδουνάκια και χρυσόσκονη ή αυτιά ταράνδου

Τις χρονιές που ξαμολιόμασταν σε εμπορικά καταστήματα για τα ψώνια των ημερών, βρίσκονταν συνήθως σε ένα πάγκο πριν το ταμείο και σε τιμή φθηνότερη από αυτή του καφέ στο χέρι. Για κάποιο λόγο, φυσικά. Γιατί κανείς δεν τα χρειάζεται. Ελπίζουμε φέτος να προσπεράσουμε.

Χριστουγεννιάτικο Κομφετί

Αν θέλεις να χαλάσεις όλο το υπέροχο χριστουγεννιάτικο κλίμα, τότε μπορείς να το πετύχεις με μια και μόνο κίνηση. Να ανοίξεις ένα σακουλάκι με χριστουγεννιάτικο κομφετί και να βυθίσεις την ηλεκτρική σκούπα κι αυτόν που θα καθαρίσει το σπίτι σε αιώνια θλίψη.

Καρυοθραύστες σε φυσικό lifesize μέγεθος

Είναι πολύ ωραίοι οι άτιμοι και δίχως άλλο εντυπωσιακοί. Ωστόσο η επιλογή να παίρνεις κάθε χρόνο κι έναν μεγαλύτερο σε ύψος από τον προηγούμενο δεν είναι κι η καλύτερη δυνατή μιας και δεν έχεις μαγαζί, ούτε πάρκο, ώστε να μην σε νοιάζει πως θα σου μπλοκάρει την είσοδο.

Cds με χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Αρχικά μάλλον δεν δουλεύει το cd player σου. Κατά δεύτερον, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τα τραγούδια των Χριστουγέννων, είναι τα ίδια σε επανεκτελέσεις. Επομένως, άλλο ένα δεν χρειάζεται ούτε σε σένα, ούτε σε εμάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v