Pets For Kids από το Pedigree® και το Whiskas®

Η ευεργετική συνύπαρξη κατοικίδιου και παιδιού αποδεικνύεται πλέον και επιστημονικά: Διαβάστε για τη μοναδική ιστορία της Μαριλένας.
Pets For Kids από το Pedigree® και το Whiskas®
H Μαριλένα είναι σήμερα έντεκα χρονών και πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα γενέθλιά της. Η Μαριλένα δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο παιδί. Από τους πρώτους μήνες της ζωής της αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα τόσο διανοητικά όσο και οργανικά. Η Μαριλένα και η οικογένειά της ανταποκρίνονται σε αυτή την μεγάλη πρόκληση με αισιοδοξία, θάρρος και δύναμη. Η Μαριλένα είναι ένα παιδί γεμάτο χαρά που θέλει να μοιράζεται και να απολαμβάνει τη ζωή με τους αγαπημένους της.

Πριν λίγες μέρες, στα γένεθλιά της, η Μαριλένα εξέφρασε μια επιθυμία: Να μπορεί να παίξει σε μια παιδική χαρά παρέα με τα αδέρφια της, τους αγαπημένους της φίλους, και τους δύο σκύλους της οικογένειας, την Ήρα και τη Μαλού. Η σχέση της Μαριλένας με την Ήρα και τη Μαλού είναι σημαντική και ουσιαστική. Οι δύο σκύλοι συμβάλλουν καθημερινά στην ψυχοσωματική της ισορροπία αλλά και στην κινητική της βελτίωση αφού δίνουν ένα ακόμη κίνητρο για παιχνίδι και κίνηση. Η ευχή της Μαριλένας έγινε πραγματικότητα! Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) σε συνεργασία με το πρόγραμμα Pets For Kids από το Pedigree® και το Whiskas® διαμόρφωσαν μια παιδική χαρά ειδικά για την Μαριλένα στην αυλή του σπιτιού της. Έτσι, η μικρή Μαριλένα γιόρτασε τα γενέθλιά της, έπαιξε και γέλασε παρέα με την οικογένεια, τους φίλους, την Ήρα και τη Μαλού.

Η ευεργετική συνύπαρξη κατοικίδιων και παιδιού η οποία αναδεικνύεται μέσα από το πρόγραμμα Pets For Kids είναι αποδεδειγμένη επιστημονικά. Η κα Μαρία Αλεξανδρή Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια απαντά στο ερώτημα: Πόσο βοηθάνε τα κατοικίδια στη ζωή του παιδιού;

«Η συνύπαρξη των κατοικίδιων με τους ανθρώπους έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι αποτελεί μια σημαντική πηγή στήριξης και ευεξίας σε όλες τις ηλικίες. Ειδικά στην περίπτωση των παιδιών τα οφέλη είναι πολλαπλά. Ένα κατοικίδιο συμβάλλει στη μείωση του άγχους που έχει ένα παιδί ενώ ενισχύει τις μαθησιακές δυνατότητες, την κοινωνικότητα, την αυτοπεποίθηση, την ενσυναίσθηση, δηλαδή τη δυνατότητα που έχει το παιδί να κατανοεί τα συναισθήματα του άλλου, ενώ μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Έχει παρατηρηθεί ότι ένα κατοικίδιο μπορεί να μειώσει την αίσθηση του σωματικού και συναισθηματικού πόνου, ενώ ειδικότερα ένας σκύλος βοηθάει σε έναν πιο υγιεινό και περισσότερο δραστήριο τρόπο ζωής.

Επιπλέον, η φροντίδα του κατοικίδιου από το παιδί, ενισχύει την κοινωνική ευθύνη αλλά και την αυτοεκτίμηση από την ικανοποίηση που παίρνει το παιδί. Έτσι, μεγαλώνει με αξίες όπως είναι η υπευθυνότητα και η εμπιστοσύνη που αντλεί μέσα από την επιτυχημένη φροντίδα των κατοικίδιων.

Αξίζει λοιπόν να πούμε ότι η συμβίωση με ένα κατοικίδιο βοηθά ένα παιδί να καλλιεργήσει σημαντικές αξίες που θα το οπλίσουν να διαχειριστεί μελλοντικές προκλήσεις στη ζωή του.»

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Pets For Kids σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε το 2013 από το Pedigree® και το Whiskas® . Από τότε μέχρι και σήμερα, το Pets For Kids συνεχίζει να υποστηρίζει, να ενθαρρύνει και να ενημερώνει για τα σημαντικά οφέλη της σχέσης κατοικίδιου και παιδιού. Μιας μοναδικής, ευεργετικής σχέσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v