Η πρώτη φυλάκιση για κακοποίηση ζώου στην Ελλάδα

Σε έναν χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 5.000€ καταδικάστηκε κάτοικος των Σερρών που βασάνισε τον σκύλο του, σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση.
Η πρώτη φυλάκιση για κακοποίηση ζώου στην Ελλάδα
Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την προστασία των ζώων στην Ελλάδα έλαβε το τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών, που επέβαλλε την πρώτη ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για κακοποίηση ζώου. Η ποινή επιβλήθηκε σε κάτοικο της Κάτω Καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000€ πρόστιμο.

Πριν από μερικούς μήνες, ο καταδικασθείς εντοπίστηκε να σέρνει με τη μηχανή του τον σκύλο του επί ώρες μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, οι οποίοι τελικά έσωσαν τον σκύλο.

Όπως αναφέρει το serraikanea.gr, στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συμβαίνουν με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας. Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι νεαροί που ακινητοποίησαν το δράστη και σταμάτησαν το μαρτύριο του άτυχου τετράποδου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v