1,3 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους για τα αδέσποτα

Σημαντική οικονομική ενίσχυση σε Δήμους για να λειτουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων θα προσφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
1,3 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους για τα αδέσποτα
Μεγάλο βήμα για την περίθαλψη και τη στέγαση των αδέσποτων ζώων αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία θα δοθούν συνολικά 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους για περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με την απόφαση, είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τα κονδύλια που προβλέπονται στην απόφαση προέρχονται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ όπως ανέφερε ο Γιώργος Καρασμάνης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς».

Εμείς πάλι, ευελπιστούμε τα χρήματα να μην καταλήξουν σε τσέπες «αδέσποτων» και – το κυριότερο – να σταματήσουν να δημιουργούνται νέα αδέσποτα από ασυνείδητους ιδιοκτήτες.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v