Ρούχα για σκύλους: 7 διευθύνσεις για online αγορές

Γιατί ντύνουμε τα κατοικίδιά μας; Λύνουμε τις απορίες σας και συγκεντρώνουμε επτά e-shops από όπου μπορείτε να αγοράσετε ρούχα για τον σκύλο σας.
Ρούχα για σκύλους: 7 διευθύνσεις για online αγορές
Η βιομηχανία ρουχισμού για σκύλους είναι μία από τις πλέον ανερχόμενες αγορές στον πλανήτη. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων που φροντίζουν να ντύνουν τα σκυλάκια τους με το… τελευταίο γάβγισμα της μόδας πολλαπλασιάζονται, και ίσως και εσείς οι ίδιοι να έχετε αναρωτηθεί γιατί χρειάζεται ρούχα ένας σκύλος ή αν θα έπρεπε να το δοκιμάσετε κι εσείς στον «καλύτερό σας φίλο».

Παρακάτω, επιχειρούμε να απαντήσουμε στο αν είναι απαραίτητο ένα σκυλί να διαθέτει γκαρνταρόμπα, και συγκεντρώνουμε τις online διευθύνσεις για αγορές ρούχων για όσους από εσάς επιθυμείτε να… ντύσετε τον Αζόρ.

Γιατί να φορέσετε ρούχα στο σκυλάκι σας;

Έχετε κάθε λόγο να αναρωτιέστε για ποιον λόγο θα πρέπει να φορούν οι σκύλοι ρούχα. Αφενός η Ελλάδα δεν έχει ψυχρό κλίμα και αφετέρου δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από την ματαιοδοξία του ιδιοκτήτη που την περνά στο κατοικίδιό του, σωστά; Όχι πάντα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ρούχα για τον σκύλο σας δεν είναι κακή ιδέα. Πρώτον, για συγκεκριμένες μικρόσωμες ράτσες επιβάλλεται – συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά – διότι δεν έχουν την ίδια αντοχή στις καιρικές συνθήκες σε σχέση με πιο μεγαλόσωμα σκυλιά. Κι αυτό εν πολλοίς οφείλεται στο γεγονός πως οι συγκεκριμένες ράτσες δεν είναι «δημιουργήματα» της φύσης, αλλά του ανθρώπου.

Από την άλλη, σκυλάκια που έχουν πολύ λεπτό τρίχωμα ή οι ιδιοκτήτες τους τα κουρεύουν εντελώς, είναι επίσης πιθανό να χρειάζονται ρουχισμό, τουλάχιστον για τις πιο κρύες εποχές του χρόνου. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μιλάμε για κατοικίδια, τα οποία δεν ζουν στον δρόμο αλλά σε συνθήκες σπιτιού κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, και επομένως έχουν συνηθίσει στις «ανέσεις» του σαλονιού. Κατ’ επέκταση, γίνονται πιο ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες και αυξάνονται οι πιθανότητες για κάποια ασθένεια που οφείλεται σε αυτές.

Τέλος, δεδομένου του μάλλον ήπιου κλίματος της Ελλάδας, ας μην αποκλείουμε και την μεγάλη πιθανότητα απλώς να σας αρέσει να βλέπετε το σκυλάκι σας ωραίο και περιποιημένο με την… τελευταία λέξη της μόδας. Με μία προϋπόθεση όμως: Να μην ταλαιπωρείται το ίδιο το σκυλί. Αν δείτε για παράδειγμα ότι δεν μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό για την… μόδα με εσάς ή ότι μισεί τα ρούχα και προσπαθεί μανιωδώς να τα ξεφορτωθεί, ίσως πρόκειται για ένα σημάδι που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας και να μην επιβάλλετε στο κατοικίδιό σας κάτι που δεν θέλει. Ή κάτι που δεν αντέχει: Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να το ντύσετε με στενά ρούχα που εμποδίζουν τις κινήσεις του ή σφίγγουν το σώμα του, μόνο και μόνο γιατί σας μοιάζουν «χαριτωμένα». Σε κάθε περίπτωση, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας.

Πού θα βρω ρούχα για τον σκύλο μου;

*
PetFantasy.gr 
Από βρακάκια, φορεματάκια και άνετα t-shirt μέχρι μπουφανάκια, ολόσωμες φόρμες, αδιάβροχα και σκυλίσιες… πιτζάμες για τις πιο κρύες εποχές του χρόνου, εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία. Επίσης, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η συλλογή μίας από τις κορυφαίες εταιρίες ρούχων για σκύλους, της Puppy Angels. Οι τιμές ξεκινούν από τα 14€ για εσώρουχα ή t-shirts και φτάνουν μέχρι τα 50€ για παλτό.

*PetCity.gr 
Στις ηλεκτρονικές βιτρίνες του PetCity θα βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία ακόμη και σε καλοκαιρινά είδη, όπως φορέματα και μπλουζάκια σε ανοιχτά χρώματα, αλλά και χρηστικά αξεσουάρ για την παραλία, όπως γυαλιά ηλίου και σωσίβιο υψηλής ασφαλείας για τον σκύλο σας. Οι τιμές κυμαίνονται στα 14-20€.

*Pet4u.gr 
Εδώ θα βρείτε τις λίστες δύο εταιριών σε είδη ρουχισμού σκύλων, των Pet Camelot και Rogz. Στην πρώτη λίστα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, από μάλλινα αξεσουάρ για τον χειμώνα μέχρι πολύχρωμα μπλουζάκια για όλα τα γούστα, ενώ στη δεύτερη θα βρείτε sportskin για την ράχη του σκύλου σε λίγα και απλά σχέδια, σε τιμές που κυμαίνονται στα 15€.

*SuperPet.gr 
Οι επιλογές σας στο SuperPet κινούνται από το πολύ απλό ως το εντελώς… εκκεντρικό. Εμείς σας προτείνουμε να μείνετε στα απλά σχέδια, όπως τα μονόχρωμα t-shirts ή τα φορμάκια με τις ειδικές χρηστικές κορδέλες ή το… ποδοσφαιρικό μπλουζάκι – υπολογίστε περί τα 10€ για το κάθε ρούχο.

*PetSite.gr 
Όταν με το καλό περάσει το καλοκαίρι, το PetSite είναι ίσως το ιδανικό e-shop για να βρείτε παλτουδάκι για τον σκύλο σας, καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε αυτά, καθώς και στα μάλλινα ρούχα. Τα μπλουζάκια ξεκινούν από τα 6€ και τα παλτό κυμαίνονται στα 25-35€.

*Ricardo.gr 
Στο γνωστό διαδικτυακό… δημοπρατήριο, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ρούχα για σκύλους, είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα, που πωλούν μέλη της πλατφόρμας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

*e-bay 
Το ίδιο ισχύει και για το γνωστό και μη εξαιρετέο «ηλεκτρονικό σφυρί» του ebay, όπου επίσης θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε είδη για τα pets σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v