10 ιστοσελίδες για ζωόφιλους

Πώς θα βρείτε κατοικίδιο; Πώς θα φροντίσετε αυτό που ήδη έχετε; Πού θα μάθετε τα πρόσφατα νέα, η νομοθεσία, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον σκύλο ή την γάτα σας; Δέκα ελληνικές ιστοσελίδες έχουν τις απαντήσεις.
10 ιστοσελίδες για ζωόφιλους
Από το σωστό φαγητό μέχρι το… δικαίωμα στον έρωτα, τα κατοικίδιά μας έχουν τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες, τις οποίες κάθε «αφεντικό» που σέβεται τον καλύτερό του φίλο, τον σκύλο ή την γάτα του ή οποιοδήποτε από τα «παράξενα» ζωάκια που έχουμε συγκεντρώσει εδώ, οφείλει να καλύπτει, ή έστω να είναι ενήμερος για αυτές.

Αυτόν τον ρόλο έρχονται να παίξουν οι ιστοσελίδες και τα blogs που έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά με φιλοζωική θεματολογία, για τους τετράποδους φίλους και τους ιδιοκτήτες τους. Πληροφορίες για ράτσες, νέα, κτηνιατρικές συμβουλές, καταφύγια, υιοθεσίες, μέχρι και social network για γάτες και σκύλους, όλα θα τα βρείτε στις 10 διευθύνσεις που ακολουθούν.

*Άστεγος Διαβάτης 
Το ιστολόγιο που αγαπά περισσότερο από κάθε άλλο τα αδέσποτα ζώα, φτιάχτηκε με πρωταρχικό σκοπό να δημοσιεύει φωτογραφίες και αγγελίες αδέσποτων ζώων που βρέθηκαν εκτεθειμένα σε κινδύνους. Η αγάπη του φιλόζωου κοινού όμως όχι μόνο βοήθησε να βρουν πολλά εξ αυτών οικογένεια, αλλά έκανε το blog τόσο δημοφιλές ώστε να αποτελεί ένα από τα πιο ενημερωμένο διαδικτυακά «μέρη» για να μαθαίνει κανείς τα πάντα σχετικά με την κακοποίηση ζώων, τις νομοθεσίες, την προστασία από φόλα και όλα τα δικαιώματα των ζώων.

*DogForum.gr 
Εδώ θα βρείτε ένα από τα πιο ενεργά forum για ιδιοκτήτες σκύλων, και αφιερώματα ή video-θέματα με θεματολογία που κυμαίνεται από κτηνιατρικές συμβουλές μέχρι… μόδα για τους τετράποδους φίλους σας.

*Webpet.gr 
Να άλλη μια πρωτοποριακή ιδέα: Social network για pets. Στην στήλη «MyWebPet» μπορείτε να εγγράψετε το κατοικίδιό σας και να του δημιουργήσετε διαδικτυακό προφίλ (αντίστοιχο του Facebook), μέσα από το οποίο θα μπορέσετε να το δικτυώσετε με άλλα ζωάκια της περιοχής σας. Φυσικά, στις υπόλοιπες σελίδες του site, θα βρείτε πλούσιο περιεχόμενο για θέματα υγείας, «συγκατοίκησης», φροντίδας για τα «φιλαράκια» σας.

*PetFlirt.gr 
Ένα βήμα παραπέρα προχώρησαν οι υπεύθυνοι του Petflirt.gr, οι οποίοι μίλησαν στο in2life για την ιδέα τους να κάνουν… διαδικτυακά συνοικέσια σε κατοικίδια. Καταχωρείτε τον σκύλο, την γάτα σας ή το ζωάκι σας σαν «γαμπρό» ή «νύφη» και το PetFlirt αναλαμβάνει να του βρει… το άλλο του μισό μέσα από το τετράποδο δίκτυό του. Μάθετε περισσότερα εδώ

*DogLoverNews
To blog εξειδικεύεται στους σκύλους και περιέχει έρευνες, ειδήσεις, ενημερωτικά άρθρα, αγγελίες, όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κατά τόπους σωματεία και κτηνιατρεία, καθώς και στήλη ψυχαγωγίας με videos και ταινίες με πρωταγωνιστή τον «καλύτερο φίλο του ανθρώπου».

*Stray.gr 
Η ιστοσελίδα του γνωστού σωματείου Stray ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά για την ποικιλία των θεμάτων και την «ζωντάνια» των ανθρώπων που την διαχειρίζονται: Αγγελίες, ενημέρωση για τα αδέσποτα, οδηγός για καταγγελίες, εικονικές υιοθεσίες, ιστορίες ανθρώπων που υιοθέτησαν αδέσποτα ζώα για να σας εμπνεύσουν, και προϊόντα του σωματείου, όλα βρίσκονται εδώ.

*RatsesSkylon.gr 
Δεν έχει τον πιο εμπνευσμένο τίτλο, ούτε και την πιο συχνή ανανέωση των περιεχομένων του. Το «Ratsesskylon.gr» όμως έχει χρησιμότατο περιεχόμενο στο «αρχείο» του, όπως για παράδειγμα αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ράτσα σκύλου που μπορεί να σας ενδιαφέρει. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η στήλη «Ξεκινήστε εδώ», όπου θα βρείτε μια σειρά δημοσιευμάτων με βήμα προς βήμα οδηγίες για κάποιον που τώρα αποφάσισε πως θέλει να αποκτήσει τετράποδο σύντροφο.

*Petsociety 
Φρέσκο-φρέσκο στον διαδικτυακό «αέρα», το PetSociety είναι το πιο… χαρούμενο από τα sites αυτής της λίστας, καθώς δημοσιεύει όχι μόνο χρήσιμες ειδήσεις και έρευνες για τα κατοικίδιά σας, αλλά και όλες τις αστείες και αξιοπερίεργες αναρτήσεις που θα συναντήσετε στον ιστό. Μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι αυτού του είδους: «Το πιο μικρό σκυλάκι που χωράει σε κουτάλι της σούπας», «Μια αλεπού που συμπεριφέρεται σαν σκύλος!» και άλλες χαριτωμένες ειδησούλες για… χαλάρωση με το κατοικίδιό σας.

*LoveMyPet.gr 
Κατοικίδια, φίλοι ζώων, κτηνίατροι, pet shops, ασφάλιση κατοικιδίων, πανσιόν, τροφή, εκπαίδευση, υιοθεσίες, φροντίδα, ρούχα… Πληροφορίες για όλα τα παραπάνω κι ακόμη περισσότερα θα βρείτε στο LoveMyPet, ενώ στην κεντρική του σελίδα μπορείτε να εντοπίσετε πάνω στον διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας το πιο κοντινό σε εσάς ιατρείο για το ζωάκι σας. 

*Katoikidio.gr 
Συμβουλές ειδικών, tips για ασφαλή συγκατοίκηση των κατοικιδίων με τα παιδιά σας, συνεντέυξεις, video από όλο τον κόσμο, αγγελίες, e-shop και θέματα για σκύλους, γάτες, ψάρια, πτηνά, τρωκτικά, αλλά και pets διασήμων θα βρείτε στις σελίδες του Katoikidio.gr, που είναι από τις πιο «χαρούμενες» και καλοσχεδιασμένες που έχουμε συναντήσει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v