Αγάπη για τα κουτάβια: Το μυστικό της επιτυχίας

Ευεργετική για την απόδοση μαθητών και φοιτητών, αποδεικνύεται η επαφή με τα κουτάβια. Διαβάστε τι έδειξαν πρόσφατες πανεπιστημιακές έρευνες, και αν αρνείστε να χαρίσετε ένα μικρό τετράποδο στο παιδί σας… ξανασκεφτείτε το.
Αγάπη για τα κουτάβια: Το μυστικό της επιτυχίας
Η φροντίδα και τα χάδια σε ένα κουτάβι φαίνεται πως προσφέρουν στον άνθρωπο πολλά περισσότερα πράγματα, πέρα από την αγάπη και τη στοργή που το ίδιο χαρίζει απλόχερα. Πρόσφατες πανεπιστημιακές έρευνες έδειξαν πως η επαφή με ένα κουτάβι, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά ευεργετική για την απόδοση των μαθητών και των φοιτητών.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν πως η επαφή με τα κουτάβια βοηθά τους μαθητές και τους φοιτητές να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν από το στρες και να έχουν τελικά πολύ υψηλότερες αποδόσεις στις εξετάσεις.

Μάλιστα το τμήμα της Ιατρικής του διάσημου πανεπιστημίου του Harvard, αλλά και του Yale, διαθέτουν κάποιους χώρους με σκύλους εντός της σχολής. Οι φοιτητές μπορούν να δανείζονται από εκεί τα κουτάβια, όπως δανείζονται και τα βιβλία από τη βιβλιοθήκη της σχολής.

Παρόμοια τακτική φαίνεται να ακολουθούν και οι φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Σκωτίας, μέσω συνεδριάσεων όπου χαϊδεύουν και παίζουν με τα μικρά κουτάβια, προκειμένου να βελτιώσουν τους βαθμούς τους. Δωμάτιο με κουτάβια έχει επίσης και το πανεπιστήμιο του Aberdeen, το οποίο χρησιμοποιούν οι προπτυχιακοί φοιτητές για να μειώσουν το άγχος τους. Η Emma Carlen, πρόεδρος του πανεπιστημίου αναφέρει πως τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και ενθαρρύνουν τη διατήρηση του προγράμματος και κατά τη διάρκεια της επόμενης εξεταστικής περιόδου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v