Τα Γαβ του έρωτα: Κατοικίδια… συνοικέσια

Νέος, σκύλος, μόνος… ψάχνει. Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο μεταξύ φιλόζωων, η πρώτη ελληνική ιστοσελίδα συνοικεσίων για κατοικίδια είναι γεγονός, με τους επίδοξους «γαμπρούς» και «νύφες» να πληθαίνουν. Το όνομά της; Petflirt!
Τα Γαβ του έρωτα: Κατοικίδια… συνοικέσια
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Μέχρι πρότινος οι μικροί μας κατοικίδιοι φίλοι δεν είχαν την δυνατότητα (διαδικτυακά τουλάχιστον) να συμμετέχουν σε… συνοικέσια. Το κενό αυτό στην εγχώρια φιλοζωική αγορά έρχεται να καλύψει το Petflirt.com.gr , μια ιστοσελίδα, η οποία φιλοξενεί αγγελίες ιδιοκτητών που αναζητούν ταίρι για να ζευγαρώσουν τα κατοικίδιά τους, κτηνιατρικά άρθρα και πολλές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για τους απανταχού φιλόζωους.

«Επί της ουσίας πολλά έντυπα δημοσιεύουν αγγελίες. Εμείς εδώ και ενάμιση χρόνο αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι πιο όμορφο», λέει ο Γιάννης Παπακωσταντής, ο οποίος πριν ένα χρόνο περίπου μαζί με τον Κωσταντίνο Αγριδιώτη δημιούργησαν το Petflirt.com.gr. Πράγματι, οι αγγελίες δεν προστίθενται απλά στην ιστοσελίδα. Ο κάθε «γαμπρός» και η κάθε «νύφη» έχουν το δικό τους προφίλ με τη φωτογραφία τους σε… κάδρο με το όνομα τους, ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχουν πληροφορίες για τη ράτσα, τα κιλά, το διαβατήριο (αν έχουν) και μια σύντομη περιγραφή από τον ιδιοκτήτη τους.

«Έξυπνος, όμορφος και μετριόφρων! Τρελαίνομαι για παιχνίδια και βόλτες, δεν γαυγίζω άσκοπα, αλλά αν δω καμιά γατούλα ή κάποιον να πλησιάζει το σπίτι τότε τα παίρνω!», διαβάζουμε στην περιγραφή του Max, ενός τρίχρονου κόλεϋ από την Κερατέα.

Η υπηρεσίες της ιστοσελίδας όμως, δεν περιορίζονται στην απλή αναγραφή των αγγελιών. «Αυτό που προσφέρουμε εκτός από την δωρεάν φιλοξενία των αγγελιών, είναι η επί πληρωμή εγγύηση πως μέσα σε τρεις μήνες το αργότερο θα έχουμε βρει ταίρι στον υποψήφιο γαμπρό ή νύφη. Αν εσείς έχετε μια σπάνια ράτσα, εμείς αναλαμβάνουμε να σας βρούμε ταίρι», μας πληροφορεί σχετικά ο κ. Παπακωσταντής. Η υπηρεσία αυτή κοστίζει 50€.

«Συνεργαζόμαστε επίσης με κτηνιάτρους, φιλοξενώντας άρθρα τους, ενώ στο φόρουμ μας τα μέλη της ιστοσελίδας μπορούν ελεύθερα να ανεβάζουν σχόλια», σημειώνει.
Τέτοιες κινήσεις πάντως, δεν χαίρουν πάντα της αποδοχής των φιλοζωικών οργανώσεων, κυρίως επειδή τα ανεξέλεγκτα ζευγαρώματα δημιουργούν και ανεξέλεγκτες ορδές αδέσποτων στους δρόμους της πόλης. Ο κ. Παπακωσταντής συμφωνεί στο ότι αρκετοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διοχετεύσουν σωστά τα κουτάβια με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να καταλήγουν αδέσποτα, όμως τονίζει πως η ιστοσελίδα δεν προωθεί τα ζευγαρώματα απλά «ματσάρει» τις αγγελίες των ιδιοκτητών, γλιτώνοντάς τους από την ταλαιπωρία του να αγοράσουν εφημερίδες και να ψάξουν σε αγγελίες. «Κάνουμε ακριβώς ότι κάνουν και τα άλλα μέσα, κάποιος έχει αποφασίσει να ζευγαρώσει τον σκύλο του και εμείς το δεχόμαστε», λέει σχετικά.

Η ιστοσελίδα θα κάνει την πρώτη «δημόσια» εμφάνισή της στην Φεστιβάλ Κατοικιδίων που θα πραγματοποιηθεί στις 5,6 και 7 Οκτωβρίου στον χώρο του ΕΚΕΠ. «Εκεί στοχεύουμε να διοργανώσουμε pet flirt hours, δηλαδή θα έχουμε events συγκεκριμένες ώρες της ημέρας όπου οι ιδιοκτήτες που θέλουν να ζευγαρώσουν τα ζώα μας θα μπορούν να έρχονται στο περίπτερό μας», καταλήγει.

Πώς σας φαίνεται η ιδέα των κατοικίδιων συνοικεσίων; Απόψεις για… τετράποδους έρωτες στα σχόλια του Facebook.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v