Ημέρα Ζώων: Κάντε τους αγάπες!
                                        Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων βρίσκει το In2life να συνομιλεί με την φιλόζωη και στιχουργό της "Σερενάτας", Μαριανίνα Κριεζή και με την εξειδικευμένη κτηνίατρο κ. Κατερίνα Λουκάκη. Τι σημαίνει αγαπάω τα ζώα, τι μπορώ να κάνω για αυτά, και πώς  ταιριάζουν με τα παιδιά;   
                                    
                                    
                                    
                                                                        
                                    
                                        
                                                
Ο καλοντυμένος ανώτερος υπάλληλος με τις καλές σπουδές, τους ευγενικούς τρόπους και το ακριβό αυτοκίνητο που αφήνει το λυκόσκυλό του να γαυγίζει όλη την ημέρα «για να μάθει» παρότι το χτυπάει ο ήλιος, είναι εξίσου ένοχος. «Αυτός ο άνθρωπος είναι ανίκανος να έχει ζώο», μας λέει η κ. Λουκάκη. 
Η κ. Λουκάκη σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι καλό είναι να συγκατοικεί ένα παιδί με ένα ζώο όταν έχει ολοκληρωθεί ένα επαρκές επίπεδο συνειδητότητας του πρώτου- πράγμα το οποίο συμβαίνει περίπου στα πέντε του έτη. Ποια είναι τα οφέλη της συμβίωσης ενός παιδιού με ένα ζώο; «Η επαφή με αυτό που λέμε φύση, η ικανοποίηση της ανάγκης να δένεται με ένα ζώο, αλλά και λιγότερα προβλήματα υγείας», λέει η κ. Λουκάκη που σημειώνει ότι, σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που συζούν με ζώα έχουν σημαντικά λιγότερες αλλεργίες. Κατά τη γνώμη της, πρέπει να υπάρξει δραστηριοποίηση σε επίπεδο δήμου, περιοχής, γειτονιάς, ακόμη και σχολείου, ώστε να φτάσει στα πιτσιρίκια το μήνυμα της φιλοζωίας. Η κ. Λουκάκη δεν αναφέρεται σε «ξερή» προπαγάνδα που θα επιχειρούσε να πείσει ότι «πρέπει να αγαπάμε τα ζώα». Αλλά σε συγκεκριμένες δράσεις που θα εμπλέξουν το κάθε παιδί στην υπόθεση φιλοζωία. 




