Τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν

Η φιλανθρωπία κάποιων ζώων είναι μεγαλύτερη από τη φιλοζωία των ανθρώπων. 7 τετράποδοι ήρωες αποδεικνύουν ότι ο αλτρουισμός δεν είναι (μόνο) ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
Τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν
Αν κάτι διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τα υπόλοιπα ζώα, αυτό δεν είναι σίγουρα ο ηρωισμός. Οι ιστορίες που ακολουθούν, αποδεικνύουν ότι τα κατοικίδια σώζουν ζωές!

Sadie
Τον Μάρτιο του 2004, ο Melvin Reiten έκοβε δέντρα κοντά στο σπίτι του όταν ένα μεγάλο κλαδί έπεσε και τον εγκλώβισε. Η Sadie, που ήταν στο πλευρό του, έτρεξε στο σπίτι και με τα γαυγίσματά της προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή της συζύγου του, Annie. Στην αρχή, η Annie δεν έδωσε σημασία, και για δύο ώρες το κόλεϊ πηγαινοερχόταν μεταξύ του σπιτιού και του Reiten. Έγλειφε το πρόσωπό του και τον ζέσταινε με το σώμα της, για να τρέξει αμέσως μετά και πάλι στην Annie. Εντέλει η Annie κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ακολούθησε τη Sadie για να ανακαλύψει τον τραυματισμένο σύζυγό της. Ο Reiten μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και έζησε.Belle
Το 2006, η Belle χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο για να καλέσει το ασθενοφόρο όταν ο ιδιοκτήτης της, Kevin Weaver, έπαθε διαβητικό σοκ. Ο Weaver είχε εκπαιδεύσει το μπιγκλ να δαγκώσει τον αριθμό ταχείας κλήσης σε περίπτωση ανάγκης. Όταν αυτός κατέρρευσε, η Belle πάτησε το πλήκτρο 9 και κάλεσε για βοήθεια.
Toby
Στις 28 Μαρτίου 2007, ένα γκόλντεν ριτρίβερ έσωσε τη ζωή της Debby Parkhurst δίνοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Η Parkhurst βρισκόταν μόνη στο σπίτι μαζί με τα δύο σκυλιά της. Όταν στάθηκε στο λαιμό της ένα κομμάτι μήλου, προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει τον χειρισμό Χάιμλιχ, πιέζοντας δυνατά στο επιγάστριο. Ο Toby παρενέβη, ρίχνοντάς την στο πάτωμα και πηδώντας πάνω στο στήθος της έως ότου βγει το σφηνωμένο κομμάτι.


Winnie
Οι ηρωικές πράξεις δεν είναι μονοπώλιο των σκύλων. Όταν το σπίτι της οικογένειας Keesling, τον Απρίλιο του 2007, γέμισε από μονοξείδιο του άνθρακα εξαιτίας μιας βλάβης, η γάτα τους, Winnie -που κοιμόταν κοντά σε ανοιχτό παράθυρο- έτρεξε στο κρεβάτι της Kathy Keesling και την ξύπνησε τραβώντας τα μαλλιά της και νιαουρίζοντας. Η Kathy ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις και σχεδόν λιποθύμησε αλλά η γάτα συνέχισε να επιμένει έως ότου η γυναίκα να σταθεί στα πόδια της. Η Kathy συνειδητοποίησε ότι ήταν η μοναδική στην οικογένεια που είχε τις αισθήσεις της και κάλεσε το ασθενοφόρο, προτού καταρρεύσει και η ίδια. Οι διασώστες έφτασαν εγκαίρως ώστε να σώσουν τα τρία αναίσθητα μέλη της οικογένειας και τη Winnie που είχε κρυφτεί στην ντουλάπα.

Margaret
Μία μέρα του Σεπτεμβρίου 2006, η Julie Whittaker και η ανιψιά της, Kayleigh, επέστρεφαν από τη λίμνη μαζί με τη σκυλίτσα τους, Margaret, όταν η δίχρονη έπεσε κατά λάθος στο νερό. Η θεία της βούτηξε για να την σώσει, αλλά μάταια προσπαθούσε να κρατήσει τόσο το παιδί όσο και τον εαυτό της στην επιφάνεια. Τότε, η Margaret άρπαξε την Kayleigh από την μπλούζα της και δεν την άφησε παρά μόνο όταν είχε τραβήξει και τις δύο στη στεριά.

+ 2 videos με ηρωικούς σκύλους εν δράσει

Σκύλος αποτρέπει ένοπλη ληστεία


Σκύλος σώζει άνθρωπο από ταύρο

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v