Pet Airways: Πετάει (και) ο γάιδαρος!

Αν βρίσκατε πάντα βάρβαρη την πρακτική το κατοικίδιό σας να πετά στοιβαγμένο ανάμεσα σε βαλίτσες σε ένα χώρο αμφίβολης επάρκειας οξυγόνου, μόλις βρήκατε υποστηρικτές: η πρώτη αεροπορική αποκλειστικά για κατοικίδια υπόσχεται ταξίδια πρώτης θέσης για τους τετράποδους φίλους μας.
Pet Airways: Πετάει (και) ο γάιδαρος!
Αν χρειάστηκε ποτέ να αφήσετε το σκύλο ή τη γάτα σας μόνο του στο σπίτι, ενώ θα θέλατε πολύ να τον πάρετε μαζί σας στο ταξίδι αλλά δεν αντέχατε τη σκέψη να ταξιδέψει μαζί με τις αποσκευές –στο κάτω κάτω, ποιος έχει μπει ποτέ εκεί μέσα για να ξέρει πόσο οξυγόνο έχει; Κι αν στην καμπίνα του αεροπλάνου βουλώνουν τα δικά μας αυτιά, ξεραίνονται τα χείλη και τσούζουν τα μάτια μας, φαντάσου στο χώρο των αποσκευών τι θα γίνεται– σας έχουμε καλά νέα.

Η Pet Airways είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία αποκλειστικά για κατοικίδια, και υπόσχεται όλες τις ανέσεις που απολαμβάνουμε στις «παραδοσιακές» αεροπορικές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των τετράποδων φίλων μας.

Η διαδικασία είναι απλή. Βρίσκετε μια πτήση οι ώρες της οποίας να αντιστοιχούν περίπου σε αυτές της δικής σας, παραδίδετε το ζωάκι σας με το ταξιδιωτικό του σπιτάκι στο check in από 72 έως και 2 ώρες πριν την πτήση, και το παραλαμβάνετε στο αεροδρόμιο του προορισμού σας. Ο τετράποδος φίλος σας πετά στην ασφάλεια της καμπίνας του αεροπλάνου, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αεροσυνοδών, σε ελεγχόμενης θερμοκρασίας περιβάλλον.

Η Pet Airways πετά με τα ελικοφόρα αεροσκάφη Beech 1900, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα καθίσματα –στην κανονική τους διαρρύθμιση, τα Beech 1900 χωρούν 19 επιβάτες– έτσι ώστε ο χώρος της καμπίνας να είναι ελεύθερος για να φιλοξενήσει τα ταξιδιωτικά σπιτάκια, τα οποία δένονται με ειδικές ζώνες ασφαλείας, αποκλειστικά σχεδιασμένες από την εταιρεία.

Οι τιμές της εταιρείας δεν την κατατάσσουν ακριβώς στην κατηγορία low cost, αφού ξεκινούν από 149 δολάρια –περί τα 112 ευρώ– one way, αλλά επιφυλασσόμαστε, μέχρι να πάψει να αποτελεί μονοπώλιο, και να τις δούμε να πέφτουν, σπρωγμένες από τον ανταγωνισμό.

Προς το παρόν, η Pet Airways πετά μόνο στις ΗΠΑ, αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να δούμε την ίδια ή κάποια αντίστοιχης φιλοσοφίας αεροπορική και στην Ευρώπη.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v