Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα: Με αγάπη για τα ζώα

Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που έχουμε να δείξουμε την αγάπη μας στα αδέσποτα. Το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray κάνει φέτος μια ευχή, να μην πεθάνουν στο δρόμο, και μας καλεί στο ετήσιο bazaar του, στις 14 Δεκεμβρίου.
Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα: Με αγάπη για τα ζώα
Τα αδέσποτα κατοικίδια ζώα στην Ελλάδα είναι εκατοντάδες χιλιάδες, αποτέλεσμα της αδιαφορίας της πολιτείας αλλά και της έλλειψης φιλοζωικής εκπαίδευσης των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια ζώα σαν προσωρινό Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι.

Η πλειοψηφία των αδέσποτων στην Ελλάδα ζει σε άθλιες συνθήκες, με αποτέλεσμα το προσδόκιμο επιβίωσής τους να μην ξεπερνά τα 2-3 χρόνια, εκ των οποίων το τελευταίο διάστημα μέσα στον πόνο και την πλήρη εξαθλίωση.

Το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που προσφέρει βοήθεια στα αδέσποτα ζώα, μέσω των 30 ενεργών μελών και των περίπου 20 περιστασιακών εθελοντών. Ξεκίνησε το 2001 και από τότε έχει αναλάβει και βοηθήσει πάνω από 1.000 αδέσποτα ζώα, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αλλά και στην περιφέρεια, με περίθαλψη, επεμβάσεις χτυπημένων ζώων, στειρώσεις και υιοθεσίες.

Δεν λαμβάνει κανενός είδους κρατική επιχορήγηση ή όποια βοήθεια από την πολιτεία και συντηρείται αποκλειστικά από τις συνδρομές και δωρεές από μέλη, φίλους και περιστασιακά κάποιες επιχειρήσεις.

Το ετήσιο Bazaar είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας των ζώων, ώστε το σωματείο να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στα ζώα.

Περιστατικό Λεύκανδρος:
Ο Λεύκανδρος είναι ένας νεαρός αδέσποτος σκύλος που χτυπήθηκε σφοδρά από αυτοκίνητο στις 11 Μαρτίου 2008 και εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο της Λεωφόρου Μαρκοπούλου με συντριπτικό κάταγμα στο εμπρός πόδι και στη λεκάνη.

Μετά από πολύπλοκη ορθοπεδική επέμβαση και νοσηλεία μηνών, είναι καλά, αν και κουτσαίνει ακόμη ελαφρά και αναζητά μια οικογένεια που δεν θα τον ξαναφήσει ποτέ στο δρόμο.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, 10:00 – 20:00 στο Thission Lofts, Πειραιώς 123, Στάση Μετρό: Κεραμεικός
Πληροφορίες: [email protected]
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v